Sokak Hayvanlarının Durumu Masaya Yatırıldı

Sokak Hayvanlarının Durumu Masaya Yatırıldı

İl Hayvan Kurulu, Kars Vali Yardımcısı Murat Özdemir Başkanlığında Kars Valiliği KAR toplantı salonunda bir araya geldi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kış mevsiminin yaklaşması ve kent merkezinde vatandaşların şikayetleri üzerine Kars’ta bulunan sokak hayvanlarının son durumu masaya yatırıldı. Sahipsiz sokak hayvanlarının kısırlaştırılması ve Kars Belediyesine ait olan geçici bakım evinin kış şartlarına uygun hale getirilerek mevcut durumunun iyileştirilmesi ile ilgili gerekli tedbirlerinin alınması ele alınarak çözüm önerileri istişare edildi.

Toplantıda barınakta bulunan yaklaşık 60 hayvanın kısırlaştırılma çalışmalarının tamamlandığı ve kısırlaştırılma işleminin devam ettiği belirtilirken, kısırlaştırılan ve kulağında küpe olan hayvanların şehir içerisinde dolaşmaya başladığı kaydedildi.

Düzenlenen toplantıya Kars Vali Yardımcısı Murat Özdemir, Kars Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Bedel, Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Semra Kaya, İl Müftüsü Mehmet Genç, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mehmet Uluman, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Serhat Karakaya, Milli Eğitim Şube Müdürü Yener Kaya, Kars Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Vekili Belkız Çetin, Veteriner Hekimler Oda Başkanı Şemistan Kızıltepe ile Hayvansever Deniz Viranyalı katıldı.

sokak-hayvanlarinin-durumu-masaya-yatirildi-(3).jpgsokak-hayvanlarinin-durumu-masaya-yatirildi-(1).jpgsokak-hayvanlarinin-durumu-masaya-yatirildi-(2).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler