Sokak Köpekleri Öğrencilere Saldırdı

Sokak Köpekleri Öğrencilere Saldırdı

Kars’ta grup halinde dolaşan sokak köpekleri Kafkas Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda gece eğitimi alan öğrencilere saldırdı.

Çevredekilerin yardımıyla yaralanmaktan son onda kurtarılan kız öğrenciler olayın şokunu uzun süre üzerlerinde atamadı. Güçlükle sakinleşen öğrenciler ağlayarak okulun yolunu tuttu.

Olay dün akşam saat 19.00 sıralarında Eski Erzurum Yoldu üzeri Haydar Aliyev Parkı karşısındaki kavşakta meydana geldi. Şehir merkezinden Meslek Yüksekokulu’na doğru gitmekte olan 2’si kız, 3’ü erkek 5 üniversite öğrencisi köpeklerin saldırısına uğradı. Erkek öğrenciler hızla kaçarak kurtulurken, kız öğrenciler tam bir çaresizliğin içinde kaldılar. Sayıları 10’dan fazla olan sokak köpekleri havlayarak öğrencilere saldırınca kız öğrenciler ne yapacakları şaşırıp kaldı. Bir süre kendilerini köpeklerden kurtaramayan öğrencilerin yardımına çevreden geçenler koştu. O sırada bölgede bulunan polis ekipleri de durumu fark eder etmez köpekleri uzaklaştırmaya çalıştı. Köpekler yine gruplar halinde Haydar Aliyev Büstü civarında bir süre bekledikten sonra sokaklara dağıldılar.

Köpeklerden kurtulur kurtulmaz yol kenarına oturup ağlamaya başlayan ve sinir krizi geçiren kız öğrenciyi arkadaşı uzun süre sakinleştirmeye çalıştı. Yaralanmaktan son anda kurtarılan kız öğrenci daha sonra arkadaşın da yardımıyla yeniden okul yolunu tuttu.

Çevre sakinleri de köpeklerin akşam saatlerinde gruplar halinde çevre yolu civarından geçtikleri ve her seferinde de öğrencilere zor anlar yaşattıklarını belirttiler. Bazı vatandaşlarda bu bölgeden geçerken korkularından üzerlerinde bıçak taşımak zorunda kaldıklarını belirttiler.

 

kha

Önceki ve Sonraki Haberler