Sömürülmeye Karşıyız!

Sömürülmeye Karşıyız!

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, “Biz aşırı kar hırsıyla insanların emeklerinin, alın terlerinin sömürülmesine nasıl karşıysak, işverenin emeğinin alın terinin de aynı şekilde devlet tarafından sömürülmesine karşıyız.” dedi.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, iş kazaları ve iş cinayetlerinin önüne geçmek için Burakcan İnşatta inşaat işçileri ile birlikte iftar yaptı. İş kazaları ve iş cinayetlerinin önemine değinen Milletvekili Bilgen, bu yemeğin bir sembolik önemi olduğuna değindi.

Düzenlenen iftar yemeği öncesi gazetecilere bir açıklama yapan HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, “Biz bugün iftarımızı inşaatta işçilerimizle birlikte açıyoruz. Bizim için sembolik bir önemi var. Ülkemiz ne yazık ki iş cinayetlerinin, iş kazalarının son derece yüksek olduğu ülkelerden birisi. Yani bu konuda hem çalışanların duyarlı davranması, duyarlı olması kendi hayatlarını, kendi emeklerini, çocuklarını düşünmesi hem de iş verenin sorumlu davranması bu konuda yani alın terlerini, emeklerini paylaştıkları insanların da güvenliğini dikkate alması gerekiyor.” dedi.

Haziran ayında iş kazasında ölen kişi sayısının çok fazla olduğunun altını çizen Vekil Bilgen, “Ne yazık ki çok büyük sayıda, Haziran ayında 150’ye yakın, 140’ın üzerinde rakam iş kazasında hayatını kaybetmiş insanımızdan oluşuyor. Çok yakın bir tarihte hatırlayacaksınız Manisa’da yani yine trafik sorumsuzluğunun ama aynı zamanda yoksul amele halka faturasının çıktığı bir büyük vaka yaşadık. Ne yazık ki, şehrimizde de ülkemizde de inşaat sektörü başta olmak üzere işte madenlerde, daha öne İstanbul’da bir başka inşaatta çok sayıda insanın hayatını kaybettiği vakalar yaşadık.” Diye konuştu.

İşçilere ve işverenlere tavsiyelerde bulunan Vekil Bilgen, “Biz bu konuda hem çalışanların duyarlı davranmasını yani kendi üzerlerine düşen görevi yerine getirmesi, hem işverenlerin üzerlerine düşeni yerine getirmesi konusunda medyanın da desteği ile hepimizin üzerine düşeni yapması gerektiğine dikkat çekmek için bu iftarı burada yaptık. Bizim açımızdan elbette ki emek, alın teri kutsaldır. Şüphesiz yani özellikle ülkemizde ekonomik sıkıntının, durgunluğun son derece yüksek olduğu bir ortamda işverenlerinde hem sosyal güvenlikle ilgili sorumluluklarını yerine getirmeleri aslında kendi karlarından fedakarlık etmeleridir. Biz aşırı kar hırsıyla insanların emeklerinin, alın terlerinin sömürülmesine nasıl karşıysak, işverenin emeğinin alın terinin de aynı şekilde devlet tarafından sömürülmesine karşıyız. Biz istiyoruz ki insanlar hem kazansınlar hem çalıştırdıkları insanların alın terinin, emeğinin karşılığını hakkını versinler.” dedi.

Ramazan Ayının önemine de değinen HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, “Bu Ramazanın paylaşmak olduğunu, dayanışmak olduğunu, yani herkesin içinde bulunduğu hali anlamak, onlarla empati yapmak olduğunu biliyoruz. Ama bunun sadece sembolik bir şey kalmasını istemiyoruz. Yani bu ayda hissettiğimiz duygular, içine girdiğimiz iklim ve manevi atmosfere bir şekilde yani bundan sonra Ramazan sonrasında da devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yani özellikle insanlarımızın yani Sarayın meşruiyetini sağlamak düşüncesiyle yani parça parça, aşama aşama Saraya çağırıldığı, iftarlara davet edildiği bir ortamda biz de halkımızla birlikte olmayı, işçilerimizle, çalışanlarımızla, işverenlerimizle birlikte olmayı daha doğru bulduk. Bu bir sofra paylaşmaktır. Onlar sofralarını bize açtılar, davet ettiler. Sağ olsunlar, teşekkür ediyoruz. Bundan sonrasında da bu şehirde, ülkemizde de iş kazası dolayısıyla bir tek işçimizin bile hayatını kaybetmemesini temenni ediyoruz, dua ediyoruz. Bu konuda da üzerimize düşen görevi, duyarlılığı göstereceğimizi ifade ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Milletvekili Bilgen yaptığı açıklamasının ardından partililer ve işçilerle birlikte yer sofrasında kuru fasulye, pilav, çorba, salata ve karpuz yiyerek iftarlarını açtı. Düzenlenen iftarın ardından Milletvekili Bilgen, işçilerle hatıra fotoğrafı çektirerek, sorun ve sıkıntıları dinledi.

somurulmeye-karsiyiz!-(2).jpgsomurulmeye-karsiyiz!-(1).jpgsomurulmeye-karsiyiz!-(3).jpgsomurulmeye-karsiyiz!-(4).jpgsomurulmeye-karsiyiz!-(5).jpgsomurulmeye-karsiyiz!-(6).jpgsomurulmeye-karsiyiz!-(7).jpgsomurulmeye-karsiyiz!-(8).jpgsomurulmeye-karsiyiz!-(9).jpgsomurulmeye-karsiyiz!-(10).jpgsomurulmeye-karsiyiz!-(11).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler