Son 48 Saat!

Son 48 Saat!

AK Parti, Kars Belediye Başkan Adayını Cumartesi günü açıklıyor

Son 48 Saat!

AK Parti, Kars Belediye Başkan Adayını Cumartesi günü açıklıyor

Başbakan Erdoğan 13 Aralık İzmir’de 14 Aralık Antalya’da son adayları açıklayacak.

30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Belediye Başkanlığı için partisinin aday göstereceği isimlerin büyük bir kısmını açıklayan Başbakan Erdoğan, 13 Aralık Cuma günü İzmir’de 14 Aralık Cumartesi günü de Antalya’da son adayları ilan edecek.

AK PARTİ KARS BELEDİYESİ ADAY ADAYLARINI KENDİ İFADELERİYLE BİR KEZ DAHA TANIYALIM

ATIF ÖZBEY:

Değerli dava arkadaşlarım özellikle bu günlere gelen AK Parti daha çok öze daha çok davaya vurgu yapmaktadır. Son günlerde meydana gelen hadiseler Türkiye Büyük Millet Meclisinde artık başörtülü hanımefendi milletvekillerimizin oturmuş olmaları, asırlık projesi MARMARAY’ın açılmış olması AK Partinin daha güçlü olduğunu kimseden değil sadece ve sadece kendi milletinden emir alarak yola devam etiğini gösteriyor.  Sayın başbakanımızın beyanatları çok açıktır. Son büyük kurultayda bu yol şehit Adnan Menders’in yoludur demiştir, bu yol Turgut Özal’ın yoludur demiştir, bu yol Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın yoludur demiştir. Değerli kardeşlerim benim aday adayı olarak alfabetik sıraya göre de geldiği için ilk sözü bana takdim ettiler. Benim teklifim şudur Karsıma. Allah’ın izniyle bu görev sizler tarafından bana yüklendiği zaman ben 1994’te Recep Tayip Erdoğan genel başkanımız ve başbakanımız hangi ruhla İstanbul’u yönettiyse aynı ruhu inşallah Kars’a getireceğim. Bu ruhun özünde samimiyet vardır, maneviyat vardır, davanın, şahısların önünde geldiği bir anlayış vardır. Sayın genel başkanımız ve başbakanımız İstanbul’da belediye başkanı olduğu gün, mazbatayı aldığı gün cumhuriyet halk partisi zihniyeti boykot yaparak çöpler günlerce sokaklarda kalacaktı. Aynen bu sandalyede oturan yönetici arkadaşlarım o gün refah partisinin mahalle sandık baş müşahitleri sabahtan akşama kadar çalıştılar. Akşam da gelip temizlik işçilerinin elbiselerini giyerek bu davanın bayrağı yere düşmesin diye çöpleri bizzat kendileri taşıdılar. Değerli arkadaşlar inşallah belediye başkanımız sürekli il teşkilatıyla, ilçe teşkilatıyla istişareler halinde olacak. Belediye başkanımız yapılan bütün hizmetleri öncelikle kendisi tanıtacak. Siz çok ş yapabilirsiniz ama eğer bu işleri milletinize anlatmazsanız, seçmeninize anlatamazsanız bunun karşılığı olmaz. İşte asırlık projesi MARMARAY. Bu MARMARAY’ın da proje sahibi Kars milletvekili Ahmet Arslan. Çok özür dileyerek söylüyorum. Belediye başkanı ben olsam şuna da Kars’ın 7 ilçesi ve Kars Merkez bütünüyle bu projeye sahip çıkmış ola pankartlarla süslemiş olacaktı. İnşallah biz önümüzde yeni bir projeyle geleceğiz. Kars-Tiflis-Bakü Demir Yolu. Bunu çok iyi tanıtmalıyız diyorum. Arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Bende ister aday olayım olmayayım inşallah partimin emrinde sizlerle birlikte çalışacağım.

14.05.1970 Kağızman Doğumludur.Lisans Mezunu Olup Gazeteci-Anadolu Ajansı Baş Muhabiri Olarak Görev Yapmaktadır.Evli ve 2 Çocuk Babasıdır.

BAHATTİN KASKANSOY:

Bugün katılımınızla onurlandığınız bu salonda gerçekten sizlerle gurur duyuyorum. Saygı değer AK Partililer, yürekli Karslı hemşerilerim benim Kars belediye başkanı aday adayı olmamda ki sebep bir anlık acele verilmiş bir karar değildir. Bu 2 yıla aşkın çalışmalarımla geliştirdiğim ve hizmet ve hizmetkârınız olma adına çeşitli projeler üreterek bu kentin tozunu çamurunu sizlerle beraber yuttuk. Bunu sizlerle beraber temizleyip vizyonu geniş güzel bir kent, tarihi ve sülüyetiyle ta Selçukluda bugüne kadar, Osmanlı imparatorluğu döneminde yerini almış Kars serhat kentimizin ciddi manada metropol seviyelere getirebilecek hizmetler için aday adayı oldum. Saygıdeğer Karslı hemşerilerim be Digor’un Alaca köyünde doğdum. İlk ve orta öğrenimimi Kars’ta bitirdim. Yüksek okulu Fatih Üniversitesi İnşaat bölümünden mezun olduktan sonra Kars, Türkiye ve yurt dışında çeşitli bölgelerde müteahhit hizmeti ve taahhüt işleri yaptım. Gerek alt yapı gerek üst yapıda sayın başbakanımızın dediği gibi ben de usta oldum. Bu ustalığımı sizinle paylaşmak adına adayım.

10.03.1963 Digor Doğumludur. Ön Lisans İnşaat Mezunu Olup İnşaat Taahhüt İşleri Yapmaktadır. Evli ve 2 Çocuk Babasıdır.

DERMAN ALPASLAN:

Ben hepinizin yakından tanıdığı Alp ailesine mensup merkez Gerli köyü doğumluyum. İlk orta öğretimimi Kars merkezde yaptım. Kafkas üniversitesi elektrik bölümü bitirdim. Akabinde veteriner bölümünü iki yıl okudum. Daha sonra sosyal branşlara daha fazla meylim olması nedeni ile tekrar iktisadi ve idari bilimler fakültesi kamu yönetimi okumaktayım şuan. Bir yıldan az bir süreç kaldı bitirmeme. İlimiz ve insanımız açısından yapılan değerlendirmeler sonucunda verilen kararın tüm yöremize hayırlı uğurlu olmasını dileyerek hepinizi saygılarımla selamlıyorum.

01.01.1980 Kars Doğumludur. Ön Lisans Mezunu Olup Ticaretle Uğraşmaktadır.

EMRE OKAN BAYRAMOĞLU:

1979 Susuz doğumluyum. İlk orta öğretimimi şehrimizde tamamladıktan sonra üniversiteyi, yüksek öğrenimimi Niğde üniversitesi eğitim fakültesi sınıf öğretmenliği bölümünden tamamladım. 200 yılından itibaren ilimizde çeşitli kurumlarda öğretmenlik ve yöneticilik yaptım. Uzun süre Kars merkez öğretmen evi müdürlüğü yaptıktan sonra halihazırda il milli eğitim şube müdürlüğünü yürütmekteyken Karsımızın, şehrimizin yönetimine talip olmak için AK Partiden aday adaylığımı açıkladım. Tabi süreç zorlu bir süreç. Her şeyden önemlisi nasip işi.  Allah hayırlısını nasip ederse ben her zaman, hayatımın her döneminde şunu esas aldım. İnsanoğlu var olduğu sürece, iş yaptığı sürece bunu ekibiyle başarabilir. Ekipsiz, dostsuz, akrabasız, eşsiz kesinlikle bir iş yapmak mümkün değil. Bu manada da ben siyasetin ekibinin teşkilat olduğunu düşünüyorum. Yani hâlihazırda burada bizi dinleyen kıymetli teşkilatımız olduğunu düşünüyoruz. Burada önemli bir şey söylemek istiyorum. Tabi ki herkesin kendine göre planı var, projesi var, programı var. Bizimde var Allah nasip ederse. Allah nasip ederse adaylık açılandıktan sonra tabi ki siz değerli kamuoyuna paylaşacağız. Ama iki tane önemli vurgu yapmak istiyorum. İki tane önemli söz vermek istiyorum Allah nasip ederse. Buda şu; biz Allah nasip ederse bu iş bize nasip olursa teşkilatımızla, ekibimizle sürekli sadece bu dönem değil icranın başındayken de e tek yumruk olup ekip olarak hareket edeceğiz. Bunun kesinlikle sözünü verebiliyorum. Ayrıca çok kıymetli aday adayı arkadaşlarım var. Herkes kendinde bu gücü, cesareti, kudreti görebiliyorsa herkes birbirinden değerli. Hepsini de saygıyla selamlıyorum. Ama şunu da belirtmek istiyorum ki şu elin beş parmağı gibi delegede ki arkadaşlarımıza, yönetimde ki arkadaşlarımıza tek tek konuştuğum zamanda ben aynı örneği veriyorum. Aday adaylığı bu beş parmak gibidir. Herkes farklı yoldan gelir. Sonuçta kolda birleşir. Amaç bu vücuda hizmetse, amaç o ülkeye, amaç o şehre hizmet ise Allah nasip ederse bana, Allah nasip ederse diğer arkadaşlarıma kime nasip ederse bu konuda kim birleşirse biz geçmişte de bunlara dikkat ettik. Allah nasip ederse bundan sonra bu arkadaşlarımızın, partimizin yanındayız. Bu iki sözü gönül rahatlığıyla verebilirim. Şunu da belirtmek istiyorum ki yarınlar rahatlıklarını, keyfiyetlerini bir tarafta da insanlar olacaktır. Biz Allah nasip ederse rahatımızı bir taraf bırakmaya talibiz ve bu şehrin yönetimine talibiz.

15.05.1979 Kars Doğumludur. Lisans Mezunu Olup Kars İl Milli Eğitim Şube Müdürlüğü  Yapmaktadır. Evli ve 2 Çocuk Babasıdır.

KADİR DEMİR:

Kars bir bayram coşkusuyla, umutla heyecanla demokrasi şölenine hazırlanıyor. Ustamızın mahareti, muhabbeti, hemşerilerimizin ilgisi ve teveccühü ile şimdi hizmet  zamanı diyerek huzurlarınızdayım. Ben kardeşiniz Kadir Demir. 1975 Kars doğumluyum. Kar imam hatip lisesi ve Ankara merkez imam hatip lisesinde okudum. İktisat fakültesi mezunuyum. Aile şirketimizde yönetim kurulu üyesiyim. Yarım asra yaklaşan kökleriyle siyasi ve ticari hayatın içinde bu şehirde hizmet veriyoruz. Çocukluk yıllarımdan bu yana AK Partinin genlerini oluşturan siyasi haritanın göbeğinde yer aldım. Şimdi vefa borcumuzu ödeme memleketimizi 2023 Türkiye vizyonunda misyon sahibi ve dinamik bir aktör yapma arzusundayız. Enerjimiz inancımızdan, dualardan, tecrübelerden ve hemşerilerimizin teveccühlerindendir. Bu enerji dinamik bir ekiple önce şehrimize, bölgemize ve ülkemize hizmette seferber edildi. Dün bitti, yarın gelmedi bugün iş zamanı ve her şey Kars için diyor hepinizi Allah’a emanet ediyorum.

30.09.1975 Kars Doğumludur. Lisans Mezunu Olup Ticaretle Uğraşmaktadır. Evli ve 4 Çocuk Babasıdır.

MURAT SAĞLAM:

Kars’ın yetiştirdiği bir kardeşiniz olarak kuruluşundan itibaren yıllarca bir nefer olarak hizmet verdiğim AK Partiden serhat şehrimiz Kars’a belediye başkanı olarak ta hizmet vermek için aday adayı oldum. Birbirinden değerli tüm aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Tarih kokan kentimize bugüne kadar birçok büyüğümüz, abimiz o günlerin koşulları altında ellerinden gelen hizmeti vermişlerdir. Elbette ki bu güzel şehrimize hizmet için gelen bütün belediye başkanlarımız daha güzelini yapma gayreti içerisinde olmuşlardır. Bizler bu güne kadar ismini bile andığımızda kalbimizi titreten Karsımıza hizmet eden tüm belediye başkanlarımıza teşekkürü bir borç biliriz. Ama şunu da biliyoruz ki Kars’ın her gün daha da ilerilere götürülmesi gerekmektedir. Ben Murat Sağlam olarak Kars’ın her gün önünü biraz daha açmak Karsımızda yaşayan her vatandaşa eşit hizmet götürmek için adayım. Temiz, dürüst ve ilkeli ve ciddi yönetim anlayışımızla Kars halkına daha mutlu, daha güzel bir Kars yaşamasını sağlamak için adayım. Kars’ı topyekûn kucaklayan ve Kars’ta aklın, vicdanın, özgürlüğün ve adaletin sesi olmak için adayım. Kars’ın sorunlarının üzerine gidecek azimle çözecek ve hiçbir gayri demokratik anlayışa dayatmaya boyun eğmeyecek, sözlemci değil eylemci bir belediye başkanı olmak için adayım. Halkımızın ihtiyaç ve beklentilerinden ortaya çıkan bir hareketin temsilcileri olarak halkımızla el ele, gönül gönüle bir yönetim sergilemek için adayım. Ufkumuz açık çağdaş ihtiyaç ve beklentilere uygun hareket etmek ve Karsımızı Kafkasya’nın ve Türkiye’nin parlayan yıldızı yamak için adayım. Hizmet için tüm imkânları kullanarak bürokrasinin esiri olmadan, yatırımcının önünü açan, esnafına hizmet götüren, ona engel çıkartmayan, milletin dertleriyle dertlenen bir belediye başkanı olmak için adayım. İnsanların daha mutlu, daha güvenli bir Kars’ta yaşamalarını sağlamak için adayım. Gençleri her platformda söz sahibi yapmak, onlarla birlikte başbakanımız Sayın Recep tayip Erdoğan ve partimizin 2023 vizyonuna hazırlanmalarına katkı sunmak için adayım. Şunu da ifade etmeliyiz ki başarılı belediyeler parti teşkilatıyla uyumlu çalışan belediyelerdir. Diğer yandan sizlere şunu da ifade etmek isterim ki ben bu yarış süresince sadece kendimi, ekibimi ve projelerimi anlatacağım. Hiçbir aday adayı arkadaşım hakkında konuşmayacak, olumsuz bir şey ifade etmeyeceğim. Hangi arkadaşımız genel merkezimiz tarafından aday gösterilirse hep birlikte AK Parti ailesine yaraşır bir şekilde el birliği ile ona hizmet edeceğiz. Kendisini milletimizin hizmetkârlığına adamış çok değerli AK Parti ailesi hepinizi saygıyla muhabbetle selamlıyor ve desteğinizi bekliyorum.

05.05.1974 Sarıkamış Doğumludur.Yüksek Lisans Mezunu Olup. Eğitimci - İş Adamıdır. Evli ve 2 Çocuk Babasıdır.

NEVZAT BOZKUŞ:

07 ve 10 Kasım’da Kars-Ardan- Iğdır illerimizin tanıtımıyla ilgili program gerçekleşti. Ve program da deva etmektedir. Milletvekillerimiz ile birlikte bugünkü toplantıya katılmak üzere programımızı keserek buraya geldik. Gerçekten Karslının, Ardahanlının, Iğdırlının özlemler içerisinde olduğu bir açılım programı hazırlamıştık.  Bu anlam içerisinde başta Sayın Milletvekillerimize, Kars valiliğine ve federasyon başkanlığına artı emeği geçen herkese şimdiden çok çok teşekkür ediyorum. İyi bir tanıtım odu illerimiz adına. Sonucunun bölgemize ve illerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yaklaşan yerel seçimler nedeni ile gerek il genel meclis üyeliği, gerek belediye meclis üyeliği, gerekse belediye başkanları aday adayları için müracaatlar yapıldı ve yapılmaya devam etmektedir. Burada aile içi bir yarış söz konusudur. Bu aile AK Partinin kendisidir. Bizlerde aday adayları olarak ve mensupları olarak partimize ailemize yakışır bir şekilde bu yarışın sürmesini, böyle bir anlayışın devam etmesini düşünüyor ve temenni ediyorum.  Göreve geldiğimizden bu güne kadar gerçekten genel anlamda ilimizin genel sorunları işle ilgili her belediye başkanının risk alabileceği gibi bizde gerçekten bir belediye başkanı olarak risk olan alt yapıdan başladık. Ve sonuçta kıt kanaatlerimizle ve olanaklarımızla alt yapı, üst yapı derken gerçekten şehrin genel anlamda ki sorunlarına çözüm bulmaya çalıştık. Burada başta Sayın Milletvekillerimize, il başkanımıza, koordinatör Milletvekillerimize bundan önceki dönemde ki milletvekillerimize ben sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Çünkü bizleri hiç yalnız bırakmadılar. Biz su şebekesinden, kanalizasyon şebekesine kadar, mezbahaneden halk ekmeğe kadar, belediye binası, kentsel dönüşüm projesi, kentsel tasarım projesi, hayvan pazarı ve buna benzer millet bahçesi, istikam çay bahçesi bunların projelerini hepsini hazırladık. Ve sonuç itibari ile birçoğu açıldı, bir kısmı devam etmektedir. Yine önemli projelerimizden biriside belediye hizmet binası. Diğer taraftan şehrimizin en sorunu olan organize sanayi bölgesi ile ilgili Kars Valiliği ve Sanayi Ticaret Odasıyla birlikte ciddi anlamda bir mesafe aldık. İmar planlarını hazırladık, heyet raporunu hazırladık. Sonuçta da tarım bakanlığına alt yapının yapılması için yatırım programına girmek ve ödenekle biriktirmesi için sürekli girişimlerde bulunduk. Ve olursa 2014 yılı içerisinde bunlara başlamış olacağız. Diğer taraftan sadece yerel yönetimler alt yapı, üst yapı hizmetleri ile belediye hizmetlerinin yanında kentin ekonomisine katkıda bulunacak projeleri de hayata geçirmek zorundayız. Bizde bu anlam içerisinde kentsel tasarım projemizi hazırladık. Ve bunun birinci etabı olan Millet bahçesi, istikam çay bahçesi biraz öncede vurguladık. Yine kalkınma ajansımız üzerinden müracaatımızı yaparak Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanlığının ibar kısmından 9 milyon Euro ödenek çıktı. Ve bunu örnek ve imza teşkil ederek burada İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile şartname imzaladık. Ve bu uygulama projeleri hazırlamaktalar. Bütün bunları biz bu sürç içerisinde sizlerin değerli katkılarıyla ve birlik beraberliğimizi koruyarak bugünlere kadar geldik.  Ve sonuç itibari ile de üst yapı noktasında da hasar testimizi kurduğumuzdan dolayı da yılsonu itibari ile yaklaşık şehir merkezinde de 40 km. asfaltımız tamamlanmış olacağız. Bende diğer aday adayları gibi bundan sonraki işlerin özellikle Kars’ın ekonomisine katkıda bulunacak projelerin tekrardan hayata geçirilmesi için müracaatımı yaptım. Bu anlam içerisinde değerli aday adayı arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum. İlimize, ülkemize ve partimize hayırlı olmasını temenni ederken sizleri saygıyla selamlıyorum.

02.09.1961 Selim Doğumludur. Elektrik Mühendisi Olup  Kars Belediye Başkanlığı Görevini Yürütmektedir. Evli ve 2 Çocuk Babasıdır.

SAVAŞ ÇANTAY:

Öncelikle belirtmek isterim ki AK Parti geniş ailesinin yeni bir ferdi olarak önünüzde bulunmaktan gurur ve onur duymaktayım. Bu duygularla hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Kars belediye başkanlığı aday adaylığı başvurumu yapmış bulunmaktayım. Adaylık başvurumu ilan etmezden evvel öncelikle çekirdek ailemde daha sonra 100 yıla aşkın bir zamandır Kars merkezde ikamet eden ve ticaretle uğraşan büyük ailem içerisinde bu kararımı değerlendirme fırsatımız oldu. Buna gerek şahsım gerek ailem, yakınlarımızın ve dostlarımızın katılımı ve akabinde de halk arasında bu fikrin tartışılmasından sonra insanların gözlerinde ki ve seslerinde heyecanında aldığım dualarla birlikte bu büyük ailede Kars’a hizmet yarışına katılma kararı aldım ve katıldım. Güzel şehrimizin Türkiye içinde bir rol model olabileceği düşüncemle vurgulamadan geçemeyeceğim. Kars kültürüyle, sosyal yaşantısıyla Türkiye’de güncel sorunların çözülmesinde de örnek olabilecek bir şehirdir. Bizler uzun yıllardan beridir burada birbirimizi kabul ederek, üzüntümüzü, sevincimizi paylaşarak, bundan sonra da içimize fitnelerin girmesini engelleyerek, birbirimizi ötekileştirmeden, ayrıştırmadan ve sıkılı yumrukların olmadığı bir yaşamın yollarını arayacak inşallah ta hep beraber bulacağız. Geçmişimizden gelen birlikte yaşama kültürünü gelecek nesillere aktaracağız. Hakkımızda ki takdir şimdiden başımız gözümüz üstünedir. Bu hizmet yarışına katılma kararından sonra gerek sayın il başkanım, Ensar Erdoğdu’dan ve gerekse diğer yönetici ve üyelerden gördüğüm sıcaklık içinde ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Onların son derece samimi ve içten davranışlarına karşılık bende en sıcak ve kalbi duygularımla onlara hoş bulduk diyorum. Hepinizi gelin birlik olalım, sorun değil çözüm bulalım sloganımla saygıyla selamlıyorum.

12.10.1975 Kars Doğumludur. Lise Mezunu Olup Ticaret ve Gayrimenkul Danışmalığı Yapmaktadır. Evli Ve 2 Çocuk Babasıdır.

TEKİN AVŞAR:

Ben yaklaşık 15 yıldır Kars belediyesinde çalışıyorum. Bunun 10 yılı fen işleri müdürlüğüyle geçti. Kars’ın sorunlarını da biliyorum, çözümlerini de biliyorum. Burada yaşayan insanların bu şehrin sakini değil de sahibi olacağı bir yönetim için günün 24 saatinin yetmeyeceği, ezberlerin bozulacağı bir yarın için takdirlerinize sunuyorum.

03.05.1976 Ardahan Doğumludur. Ön Lisans Mezunu Olup   Kars Belediyesinde Memurluk Yapmaktadır. Evli ve 1 Çocuk Babasıdır.

TUNCAY CEVHEROĞLU:

1948 yılında Kars’ta doğdum. İlk, orta ve lişse eğitimimi Kars’ta tamamladım. Yüksek öğrenimimi Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslar Arası ilişkiler bölümünde 2011 yılında tamamladım. Öğrenciyken İstanbul sigorta müdürlüğünde memuriyete başladım. 2005 yılı ve 2006 yılları arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında Özel Kalem Müdürlüğünde görevde bulundum. Bu süre zarfında ayrıca Türkiye ve Ortadoğu Amme idaresi enstitüsünde siyaset bilimi ve kamu yönetimi alanında yüksek lisans programını tamamladım. Bütün insanların yaşamını anne rahminden ölümüne ve ölümünden sonra ilgilendiren bir kurumun çalışanı olarak sosyal güvenlik reformuyla birlikte ilk olarak Akhür ve Yeni mahalle Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüklerinin kurucu müdürü olarak görev yaptım. Akabinde Sincan Sosyal Güvenlik Merkez müdürlüğüne atandım. Ve bu süre zarfında 45 yıllık süreyle sosyal güvenlik denetmenler derneğinde de genel başkanlık görevini yürüttüm. Evliyim, bir çocuk sahibiyim. Adayların fırsat eşitliğine duyduğum saygıdan istinaden projeler ve genel kalıplardan bahsetmemeye özen göstereceğim. Burada daha önce aday tanıtımında iki hususa vurgu yaptım. Hepimiz burada 50 bin aday adayı dâhil olmak üzere il, ilçe, belde teşkilatlarının bütün aday adaylarını burada tek bir noktada buluşacağız. Hepimizin her konuda farklı fikir ve düşünceleri olabilir. Lakin askeri değil bizim azami müştereklerimiz vardır. Bununda birincisini bir örnekle vermek istiyorum. İngiltere’de işçi partisi başbakanı Tony Blaır görevi bıraktıktan sonra genel başkanlığa talip iki insan çıktı. Bunalar ikiz kardeşlerdir. Birisi genel başkanlığı kazandı, ikiz kardeşi elini kaldırdı bir teşkilatın bir ferdi, bir mensubu, bir bireyi olarak ikiz kardeşiyle mücadelelerine devam ettirdiler. AK Parti ilklerin partisi değil mi? klasik, kalıplaşmış, klişeleri kıran, ezber bozan bir anlayışın temsilcisi değil mi? hepimiz bu partinin bir mensubu veya seçmenleri olarak sayın başbakanın siyasi çizgisini incelediğimizde bunun çok önemli örneklerini müşahede edebiliriz. Projeler web (www.tuncaycevheroglu.com)

10.05.1978  Kars Doğumludur. Yüksek Lisans Mezunu Olup Ankara Sincan Sosyal Güvenlik Müdürlüğü Görevini Yapmaktadır. Evli ve 1 Çocuk Babasıdır.

DOÇ.DR. Vedat BARAN:

Kişisel bilgimi, akademik tecrübemi ve yöneticilik vasfımı bir araya getirerek görev yapmak istiyorum. Hizmet yapmak istiyorum. Benim çalışma programımda kadınlar, gençler, yaşlılar ve engelliler var. Onların rahat bir şekilde yaşayabileceği bir ortamda bulunmak istiyoruz. Hep birlikte çalışacağız. Allah yar ve yardımcımız olsun. Saygılar sunuyorum.

23.09.1961 Digor Doğumludur. Yüksek Lisans Mezunu Olup Veteriner Hekim ve Öğretim Üyesidir.Evli ve 2 Çocuk Babasıdır.

DR. YUSUF SELAHATTİN BEYRİBEY:

1985 Kars merkez Kars Merkez Alçılı köyü doğumluyum. İlkokulu köyümde daha sonra Kars İsmet Paşa İlkokulu merkez ortaokulu Alparslan Lisesi mezunuyum. 1979 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldum. Mezun olduktan sonra iki yıl Ankara’ya bağlıydı o zaman Derice ilçesinde hükümet tabipliği, sağlık merkezi baştabipliği ve yedi ay da kaymakam vekilliği hizmeti verdim. 1985 yılında Ankara numune hastanesinde üroloji uzmanı olarak başladım asistanlık sonrası. 1985 yılından itibaren de1991 yılına kadar baş asistan olarak Ankara numune hastanesinde görev yaptım. 1991 yılında Anavatan Partisinden Milletvekili adayı oldum. Orada bir anımla başlamak istiyorum. Önemlidir hayatımda. Bir köye gittik. Bir dereden su içen, su taşıyan kadınları gördüm. O kadana sordum bize oyunu verecek misin? Derenin içerisinde çamaşır yıkıyorlar. Koyunlar geziyor, kazlar geziyor. Dedi ki yüreğine bu derede ki suyu içmek sığıyorsa bizden oy iste dedi. Haklıydı. Daha sonrasında peşinden ekledi. Seçimde gelip bizden oy istiyorsunuz bir daha yüzünüzü görmüyorsunuz dedi. Daha sonra 1992 yılında şef mavini oldum. Şef mavini olduktan sonra 1995 yılında Anavatan Partisinden Milletvekili seçildim. Seçildiğim yıldan sonra orada hizmet yaptık. 1999 yılında milletvekili olmadık. Ankara’da yüksek iktisat hastanesinde başhekimlik ve doktorluk hizmeti yürüttüm. 2002 yılında buraya gelerek tekrardan AK Partiden Milletvekili oldum. 22. dönemde o zaman geldik sizlerle beraber çalıştık. Burada teşkilatımızda ki insanları zaten birebir tanıyoruz. Daha sonrasında da şuanda bir özel hastanede başhekimlik yaptım. Ve aynı zamanda da doktor görev yapmaktayım. Ama o kadını ve adamın dediklerini o günde bugünde unutmadım. 1991 yılında siyasete başladığım günden beri be hep Karslının emrinde oldum. Karslıdan hiç ayrılmadım. Bütün milli bayramlarda, dini bayramlarda, Sarıkamış şehitlerinde önemli afetlerin hepsinde vatandaşımızla beraber olduk. Sizlerle beraber olduk. Bu Cumhuriyet bayramı ve 30 Ekim hariçtir. Bunu da aday adayı olacağımdan dolayı saygısızlık olmasın diye gelmedim. Yoksa yine gelecektim. Ben Karslının emrindeyim. Başbakanımız diyor ki ben Türkiye sevdalısıyım. Bende Kars sevdalısıyım. Sizlere sevdalıyım. Birçok yere aday olmadan önce birçok yerlerle görüştüm. Ankara’da görüştük, burada görüştük. Halkla görüştük, sivil toplum örgütleri ile görüştük, hepsiyle görüştük. Onarlın bana verdiği cesaretle aday oldum. Ben geçmişte olduğu gibi bugünde sizlerle beraber olacağım. Yarında beraber olacağım. Benim Karslıya vefa borcum var. Karslı beni iki defa en büyük şerefle şereflendirmiştir. Ben Kars’ta sessizlerin sesi olacağım. AK Partinin temel felsefesidir. Sessizlerin sesi olacağım. Kars’ta hep birlikte teşkilatlarımla beraber, sivil toplum örgütleri ile beraber, üniversitelerle beraber, dışarıda ki dış güçlerle beraber, Karsımızın içinde ki değerlerle beraber Kars’ın çıtasını yükselteceğiz. Geçmişte Milletvekillerimizin, belediye başkanlarımızın tabi ki yaptıkları var. Onları hep birlikte el ele vererek yukarıya çıkaracağım diyorum.

20.02.1955 Kars Doğumludur. Üroloji Uzmanı 20-22 Dönem Kars Millet Vekilliği Yapmıştır. Evli ve 2 Çocuk Babasıdır.

YÜKSEL GÜNEŞ:

Sayın başbakanımızın Türkiye’ye Vizyon 2023 vurgusundan yola çıkarak vizyon 223 dergisini sahibi ve yönetim kurulu başkanıyım. Bu vizyon doğrultusunda ben de Kars 2023 vizyon çalışması doğrultusunda Kars projeler ve kalkınma federasyonunu kurudum. 22 yıl maliye bakanlığında görev yaptım. Şuanda 7 yıllık bir belediye tecrübem var. Bu tecrübemin birikimini Kars’ta hizmete dönüştürmek istiyorum. Kendim de bu potansiyeli görüyorum. 15 yıldır Kars’a çeşitli dönemlerde proje gönderdim. Sivil toplum örgütü kuruluşları kararı ile şuanda bir yıl önce eğitim, sağlık, spor ve el sanatları kültür merkezi adı altında emlak şube müdürlüğüne müracaatta bulundum. 63 dönüm arazi üzerinde çalışmalarım devam ediyor. İnşallah bunu da kısa sürede gerçekleştireceğiz. Kars için kalkınmaya ve kentsel planlamaya yönelik neler yapılabilir diye bir proje hazırladım. Kars halkının temel geçim kaynağı olan tarım hayvancılık ve turizm projeleri. Ayrıca şuanda kadar Türkiye genelinde 70 bin konuta imza attım. Kars’ı sevmek lafla olmaz, projelerle olur. Bugüne kadar projelerle ürettim. Bugünden sonra da projeler üreteceğim. Allah memleketimize 12 arkadaştan en iyi hizmeti kim yapacaksa onu nasip etsin. Sayın başbakanımızın da dediği gibi bu işi en iyi yapacaklarına inandığınız ve işin ehli olan aday adayına destek vermenizi istiyorum.

01.12.1956 Selim Doğumludur. Lisans Mezunu olup Ankara Büyükşehir Belediyesinde Bilgisayar İşletmenliği yapmaktadır.Evli ve 4 Çocuk Babasıdır.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler