Sondaj Çalışmaları Yapılıyor

Sondaj Çalışmaları Yapılıyor

Kağızman Belediyesi, ilçesindeki su sıkıntısını gidermek için sondaj çalışmaları yapıyor.

Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle yazın yaşanan içme suyu sıkıntısını açtıkları sondajlarla çözmeye çalıştıklarını söyledi.

Yazın vatandaşın içme suyunu sulama suyu olarak kullandığını ve bu nedenle ilçeye su yetiştiremediklerini kaydeden Yıldız, şöyle konuştu:

“Kağızman ilçemiz yeşil Kağızman olduğu için özellikle bahçelerimiz yaz aylarında su sıkıntısı çekiyordu bu nedenle Cazibeli su hattımızda çok korkunç bir su kaybı var. Ramazan süresince de su kesintilerine gitmek zorunda kaldık. Vatandaşımıza verdiğimiz sıkıntıdan dolayı da özür diliyoruz. Bu kesintileri uygulamaya mecburduk. Şimdiden bunun tedbirini almaya çalışıyoruz. bugün ilk sondajımızı Toprakkale mezarlığında başladık burada çıkan suyla toprakkale mahallemizin sıkıntısı giderilecek daha sonra hazinedar mahallemizde saniyede 22 litre su çıkaracağımız sondajla kümbet mahallemizin su sorununu diğer yerlere vuracağımız sondajlarlada İnşallah Kağızman ilçemizde su sorunu yaşanmayacak. Bunu gidereceğimizi taahhüt ediyorum. Vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmak için yeni sondajlar vuruyoruz. Yeni açtığımız 100 metrelik sondajdan, saniyede 22 litresu alıyoruz. Yani Kağızman ilçemizin yarısına yetecek suyu bu sondajla karşılayacağız.”

Yıldız ayrıca, Kağızman nüfusunun çok üstünde bir nüfusa su vermelerine rağmen, vatandaşların bu suyla bağ bahçe sulamasından dolayı bazı yerlerde sıkıntılar yaşandığını vurguladı.

sondaj-calismalari-yapiliyor-(1).jpgsondaj-calismalari-yapiliyor-(2).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler