Sorunları Masaya Yatırdılar!

Sorunları Masaya Yatırdılar!

Sarıkamış Değişim Derneği tarafından düzenlenen toplantıda, Sarıkamış’ta yapımı devam eden ve yapılacak projeler ile diğer turizm ve sportif amaçlı yatırımlar masaya yatırıldı.

Sarıkamış’ta bir kafede düzenlenen toplantıda, Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve siyasi parti temsilcileri, esnaflar, spor kulüpleri yöneticileri ile muhtarlarla bir araya gelerek Sarıkamış’ı konuştu.

Kaymakam Muhammed Gürbüz, Sarıkamış’ta iki yıl içerisinde önemli projeler hayata geçtiğini ancak bunların yeterli olmadığını belirtti.

Gürbüz, Sarıkamış’ın Kars ve bölge için çok önemli değerlere sahip olduğunun bilinmesi gerektiğine dikkat çekti.
Muhammed Gürbüz, “İlçemiz tarihiyle, doğasıyla, turizmiyle ülkemizin nadide yerlerinden biridir. Şühedanın yattığı bu kutsal toprakları hak ettiği yere getirmenin çabası içerisindeyiz. Bizler kamu görevlileri olarak Kars Valiliğimizin koordinesinde gerek Kaymakamlık gerekse belediye olarak gece gündüz demeden proje hazırlıyoruz. Tabi bu anlamda STK’ların, esnaflarımızın, vatandaşlarımızın katkı ve destekleri şart. Birlik beraberlik içinde gelişmek, kalkınmak istiyorsak, bunun için herkes üzerine düşeni yapması gerekir” dedi.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy ise, ilçenin en önemli sorununun alt yapı olduğunu, alt yapı olmadan hiçbir üst yapının bir anlamı olmayacağını söyledi.

Toksoy, “Arkadaşlar ilçenin birikmiş 40 yıllık sorunları var. Hükümetimizin bütün bakanlıklarının desteğiyle mahallelerin alt yapı sorunları, park bahçe, çevre düzenlemesi, kentsel dönüşüm çalışmaları bir plan, program çerçevesinde yapılacak. Ayrıca kayak merkezimizde yeni düzenleme ve yatırımlar şart. Diğer yandan Sarıkamış şehitleri adına devam eden çalışmaları takip ediyoruz. Bütün bunları üst üste koyduğumuzda ben inanıyorum ’ki Sarıkamış, iki üç yıl içerisinde bu kabuğunu kırarak tarihi, doğası yaz ve kış turizminin yanı sıra inanç turizminde de bir yıldız gibi parlayacak. Bunu bütün Sarıkamışlı hemşerilerimizle birlikte yapacağız” diye konuştu.

Sarıkamış Değişim Derneği Başkanı Saim Ucun'da, bu toplantıları düzenlemelerinin amacı Sarıkamış’ın sorunlarına birlik beraberlik içinde çözüm üretmek olduğunu kaydetti.

Ucun, “Biz dernek olarak Sarıkamış’ın sorunlarına duyarsız kalmamız düşünülemez. Vatandaşlarımız bizlere sıkıntılarını söylüyor. Mesela hastanemizde doktor sıkıntısı var. Bu konuyu çok acilen çözmemiz lazım. Bu nedenle Kaymakamımıza, belediye başkanımıza, kamu görevlilerimize hoş görü ve nezaket kuralları içerisinde sorunlarımızı dile getiriyoruz, getirmeye devam edeceğiz. İnşallah ilçemizi el birliğiyle istenilen düzeye getireceğiz” şeklinde konuştu.

sorunlari-masaya-yatirdilar!-(1).jpgsorunlari-masaya-yatirdilar!-(2).jpgsorunlari-masaya-yatirdilar!-(3).jpgsorunlari-masaya-yatirdilar!-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler