Spor ve Sanatla Geleceğime Yön Veriyorum

Spor ve Sanatla Geleceğime Yön Veriyorum

Kars'ın Kağızman İlçesinde “Spor Ve Sanatla Geleceğime Yön Veriyorum” projesi.

Kağızman Kaymakamlığı ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulanacak olan “Spor Ve Sanatla Geleceğime Yön Veriyorum” projesi  2016 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı Kapsamında Kağızman Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilçe gençlik ve spor müdürlüğü tarafından Desteklenmekte.

Kağızman ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Projemizin adı Spor ve Sanatla Geleceğimize Yön Veriyoruz. Bu proje ile İlçe genelinde dezavantajlı olduğu düşünülen çocukların spor, resim ve müzik alanında yetenekleri çerçevesinde  spor ahlakı ve sanat  eğitimi ile eğitilip topluma ve ülkemize faydalı birer birey olmalarını sağlamak ve bu ilkeler doğrultusunda yeteneklerini tespit edip yeteneklerinin kaybolmasının engellenmesi ve bu yeteneklerinin  geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapılması. Proje gerekçemiz İmkan kısıtlılığıyla büyüyen çocukların toplumdan kopmamalarını sağlayıp toplumumuza faydalı birer birey haline getirebilmek ve zararlı maddelerden uzak tutup spor bilincini aşılamak bu sayede sporun gelişmesini ve çocukların mevcut gizil yeteneklerini ortaya çıkarmayı sağlayıp ülke sporumuza müzik ve resim alanlarına alt yapı oluşturmaktır.” denildi.

PROJEDEKİ AMAÇLAR:

1.İlçe merkezi ve köylerinde yaşayan çocukları spor sanat aracılığıyla birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve çocukların sosyal etki alanını genişletmek

2.Şiddete maruz kalmış veya tanık olmuş çocukları topluma kazandırıp ve bu çocukların spora yönelmesini sağlamak

3. Çocukların spora ve sanata yatkınlıklarını tespit etmek

4.Kaybolmaya yüz tutmuş yeteneklerin tespiti ve bu yeteneklerin değerlendirebileceği spor ve sanat ortamını oluşturmak

5.Bu yetenekleri doğrultusunda yönlendirmek ve ülke sporuna katkı sağlamak

6. Türk sporunun başarısına süreklilik kazandıracak sporcular yetiştirmek

7.Alkol, sigara ve uyuşturucu gibi zararlı maddelerden uzak tutmak

8.İl ve ilçe kulüplerine, güzel sanatlar ve spor liselerine alt yapı oluşturmak.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler