Spor'a Ak Parti'den Tam Destek

Spor'a Ak Parti'den Tam Destek

AK Parti Kars Milletvekili adayları Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç ve Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ile birlikte Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (ASKF) Kars Şube Başkanlığını ziyaret etti.

 

ASKF Başkanı Muharrem Toraman ve Amatör Spor Kulüp Başkanları ile sporcularında hazır bulunduğu ziyarette Kars’ın sporu masaya yatırıldı.

AK Parti milletvekili adayları DLH eski Genel Müdürü Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti İl Başkanı Av. Ensar Erdoğu ASKF Başkanı Muharrem Toraman ve spor kulüpleri başkanlarının sorunlarını dinlediler.

Kars Belediye Nevzat Bozkuş, Belediye olarak özellikle amatör spora gerekli destekleri verdiklerini belirtti.

Başkan Nevzat Bozkuş; “Karsspor’a dışarıdan değil, içeriden sporcu yetiştirilmesi için özellikle amatör spor kulüp yöneticilerine büyük görevler düşüyor. Bu anlamda Karsspor’un dışa bağımlı olmaması için burada yetişen kendi sporcularımıza ihtiyacımız var. Bunun için sizlerden yetenekli sporcuları bizlere getirerek Karsspor’a kazandırmamıza yardımcı olmanızı istiyoruz. Biz her anlamda spora destek oluyoruz. Bunun için her mahalleye bir semt sahası yapmayı hedefliyoruz” dedi.

AK Parti Milletvekili adayı DLH eski Genel Müdürü Ahmet Arslan, Kars’ta sporun gelişmesi ve spor tesislerinin yapılması için ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini söyledi.

AK Parti milletvekili adayı Ahmet Arslan; “Kars’ta genç nüfus çok fazla ve işsizlik hat safhada, genç nüfus batıya göçmemek adına burada iş imkanı arıyor. Ve bizde söylemlerimizde ve çalışmalarımızda hep iş alanı yaratmanın çok çok önemli olduğunu söylüyoruz. Tabii ki gençlik iki türlü spor yapmak ister. 1’incisi iş yaptığında iş hayatında, bunun yanı sırada bünyenin sağlıklı kalması adına, bünyenin zinde kalması adına spor yapması gerekiyor. Bu işi olan gençlik için. İşi olmayan gençliğinde en azından başka alanlara kaymaması adına enerjisini başka alanlarda tüketmemesi adına spor yapacağı imkanlar olması gerekir ki; enerjisini zamanını, yoğunlaşmasını spora yapsın hem bünyesi rahatlasın hem kafası rahatlasın. Her iki durumda da spor yapabilecek ortamların, spor yapabilecek imkanların olması. Hem spor alanlarının çoğalması adına katkı koymamız gerekiyor” diye konuştu.

Beklentilerin çok yüksek olduğuna dikkat çeken Arslan; “Birden bire yüksek beklentiyi karşılamak mümkün değil. Ancak top yekün bir kampanya halinde gerek spor tesisi yapmak adına bizlerin sizlerle birlikte sadece il merkezimizdeki il belediye başkanımız değil, ilçelerdeki yerel yöneticilerimizle birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Bu çerçevede ilgili otoritelerle spor tesislerinin yapılması konusunda gerçekten takipçi olmamız gerekiyor. Kars her alanıyla çok çok önemli o anlamda hizmet etmek için geliyoruz ama biliyoruz ki hem tesisleşmenin, hem spor yapma imkanlarının yaratılmasının da Kars için olmazsa olmazlardan biri olduğunu biliyoruz. Bu konuda biz her türlü desteği vermeye hazırız. Az önce söylediğim çerçevede yalnız hep tereddüt ederek insanların beklentiyi birden bire çok yükseltmemesi lazım. Çünkü birden bire çok yükseltip ona erişmediğimiz zaman gençlerde vaz geçiyor. Yani basamakları sağlam ve emin adımlarla çıkmak lazım ki sonunda o beklediğimiz başarıyı da öyle elde edelim. Onun için sabırla hedefin başarı olmaktan ziyade hedefin spor yapmak sporcu yetiştirmek olduğun bir hedef çerçevesinde biz bir araya gelirsek emin ki bu konuda epeyce yol alırız” şeklinde konuştu.

AK Parti 2’nci sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Yunus Kılıç ise sporun eğitimin içerisinde olması gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Kılıç özetle şunları söyledi:

“Spor alanının bir kere eğitimin içerisinde olması gerekiyor. Öncelikle yani bizim çocuklarımız tabi eğitimden çıktıktan sonra değil, ilköğretim, ortaöğretim, hatta anaokullarında bile kendilerinin belirleyebileceği fiziki yapılara uygun beğenebilecekleri ailelerinde yönlendireceği bir takım sporlara o yaşlardan başlamalılar. Aslında bizim Kars’ta en büyük sorun spor altyapısı eksikliği okullarımızda var. Zaten bunların bir kere baştan giderilmesi gerekir ki en azından spor alt yapısı olsun. Yani biliyorsunuz artık spor bir bilim dalı spor hekimliği denen bir şey var. Ve çocukların spora yatkınlığı çok önceki yıllardan belirleniyor. Bütün geleceğe dönük spora dönük projeleri bu doğrultuda yapmalıyız. Ancak bu şekilde gençleri, çocukları sportif alanlara çekebiliriz.”

Daha sonra Kars’ta ki spor kulüp başkanlarının sorun ve sıkıntılarını dinleyen AK Parti milletvekili adayları sık sık not aldılar. Eksiklik ve sorunların giderilmesi için ASKF yönetimine ve sporculara söz veren AK Partililer spor camiasından tam not aldılar.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler