Sultan Alparslan’da İstiklal Marşı'nın Kabulü Programı

Sultan Alparslan’da İstiklal Marşı'nın Kabulü Programı

Kars Sultan Alparslan İlkokulu'nda, İstiklal Marşı'nın kabulünün 93. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri kapsamında bu yıl da “İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma Yarışması” düzenlendi.

Sultan Alparslan’da İstiklal Marşı'nın Kabulü Programı

Kars Sultan Alparslan İlkokulu’nda, İstiklal Marşı’nın kabulünün 93. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında bu yıl da “İstiklal Marşı’nı En Güzel Okuma Yarışması” düzenlendi.  Okulun konferans salonunda düzenlenen İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışması heyecanlı anlara sahne oldu.

2.Sınıf öğrencilerin katıldığı yarışmada öğrencilerden kimisi yüksek sesle, kimisi duygulu bir tonda, kimisi de beden dilini kullanarak okudukları İstiklal Marşı’nı 3 kişilik jüri üyesine beğendirmeye çalıştı. Seçim yapmakta zorlanan jüri üyeleri ise öğrencilerin vurgu, durak ve tonlamayı kullanma, kılık-kıyafet düzeni, jest ve mimikleri kullanma, şiirin temasının kavranması ve hissettirilmesi, sözü ezgisine göre okuma, şiire kattığı yorum, heyecan kontrolü, sahneye hâkimiyet ve fon müziğiyle uyun kriterlerini göz önüne alarak puan verdiler.

Yarışmayla ilgili açıklama yapan 2.Sınıf öğretmenlerinden Muhammet Ata, “İstiklal Marşı’nın kabulünün 93. yılında İstiklal Marşı’nı En Güzel Okuma Yarışması düzenlemeye karar verdik. Amacımız 2.Sınıf zümresi olarak öğrencilerimize marşımızın önemini kavratmak, vatan ve bayrak sevgisini anlamalarını sağlamaktır” dedi.

Yarışmada 2/A sınıfından Zehra Meryem Şentürk, 2/B sınıfından Gözde Nur Çimendağ, 2/C sınıfından Mustafa Mete Bulduker ve 2/D sınıfından Beyza Budak dereceye girdiler.

Dereceye giren öğrencilere, sınıf öğretmenleri tarafından günün anlam ve önemini belirten, başarı belgesi ve çeşitli ödüller verildi.

Bu anlamlı günde bu etkinliği düzenleyen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz…

Önceki ve Sonraki Haberler