Sultanlardan Gerçek Gibi Tatbikat!

Sultanlardan Gerçek Gibi Tatbikat!

Sultan Alparslan Koleji'nde Gerçeği Aratmayan Tahliye Tatbikatı Yapıldı.

Sultanlardan Gerçek Gibi Tatbikat!

Sultan Alparslan Koleji’nde Gerçeği Aratmayan Tahliye Tatbikatı Yapıldı.

Sultan Alparslan Koleji’nde; Kars İl AFAD Müdürlüğü-UMKE Ekibi ve Kars Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü iş birliğiyle uygulamalı olarak arama kurtarma, tahliye, ilkyardım ve yangın söndürme tatbikatı yapıldı.

Kars İl AFAD personelince, okul personeli ve öğrencilerin katıldığı tatbikatta, sivil savunmanın önemi ve deprem öncesinde sırasında ve sonrasında alınması gereken önlemler anlatılırken, ikaz ve alarm işaretleri, sığınak ve sığınma yerleri, depremden yaralı kurtarma ve yangın söndürme eğitimleri uygulamalı olarak gösterildi.

Yapılan tatbikatta, senaryo gereği, yangın alarmı verildi. Okulun 3. katında bulunan öğrencilerin ve öğretmenlerin, dumandan etkilenildiği haberi alındı. İtfaiye ekipleri tarafından dumandan etkilenen öğrencilere ve öğretmenlere ulaşıldı. Daha sonra senaryo gereği dumandan etkilenenler ve yaralılar kurtarma halatlarıyla aşağıya pencerelerden tahliye edildi.

Deprem tatbikatın öncesinde öğrenci ve öğretmenlere İl AFAD Yönetim Hizmetleri Şube müdürü Fuat Çimendağ tarafından ayrıntılı olarak seminer verildi. Gerekli açıklamalar yapıldı. Tatbikatta AFADdan Fuat Çimendağ, İtfaiye Müdürlüğünden Gürhan Kıy, UMKEDEN Tahsin Ulu, okul müdürü Fatih Akaslan hazır bulundu.

Çimendağ seminer sonunda: "Tatbikat başarılı bir şekilde gerçekleşti. Yapılan uygulamalı eğitimle öğrencilerde farkındalık oluştu.” dedi.

Sultan Alparslan Koleji müdürü Fatih Akaslan; Kars İl AFAD Müdürlüğü, UMKE Ekibi ve Kars Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne yapmış oldukları bu tatbikattan dolayı teşekkür etti. Çalışmalarının kazasız belasız geçmesini diledi.

11.20140414124449..jpg

12.20140414124458..jpg

13.20140414124506..jpg

14.20140414124515..jpg

15.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler