Sultanların Davranış Kartı

Sultanların Davranış Kartı

Kars Sultan Alparslan Koleji, okul genelinde uyguladığı “Davranış Kartı” projesinden, olumlu sonuçlar almaya devam ediyor.

 

Kars Sultan Alparslan Koleji Müdürü Fatih Akaslan, öğrencilerin olumlu davranışlarını artırıp, olumsuz davranışlarını azaltarak pozitif düşünmeye yönlendirmek için öğrencilere yönelik “Davranış Kartı” projesini hayata geçirdiklerini belirtti. Akaslan, “ Kasım ayında uygulanmaya başlanan projenin amacı olumlu davranışları artırıp olumsuz davranışların ise azalmasını sağlamak. Proje kapsamında öğrencilerimize başarı, davranış, ödev kartları veriyoruz. Hafta içerisinde öğrencilerin olumlu davranışlarına, derslerdeki başarılarına ve yaptığı ödevlerin düzenine yönelik kendi kartından veriyoruz, her pazartesi günü kartları topluyoruz ve içlerinde çekiliş yapıyoruz. İsimleri çıkan öğrencilerimizi hediye kantin çeki ile ödüllendiriyoruz, öğrencilerimizde kazandıkları kantin çeklerini harcıyorlar.” dedi.
 
Olumlu kart davranışlarında öğrenciler birbirlerini sürekli olumlu davranış yapmaya yönlendirdiğini de ifade eden Akaslan, “Bu şekilde öğrenciler arasında her zaman olumlu davranış yönleri artıyor, öğrenciler olumsuz davranışlarda ise birbirlerini ikaz ediyorlar. Bu projeyi uygulamaya koyan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler