Susuz, EŞİTLİĞE YÜRÜYORUZ!

Susuz, EŞİTLİĞE YÜRÜYORUZ!

SUSUZ İLÇESİDE "ADIM ADIM EŞİTLİĞE YÜRÜYORUZ" PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

Kars'ın Susuz ilçesinde, Kafkas Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KSAUM), Susuz Kaymakamlığı ve Susuz Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan "Adım Adım Eşitliğe Yürüyoruz" projesi hayata geçirildi.

Proje amacının, hedef kitle okuma yazma öğrenen kadınların hak ve özgürlüklerinin farkına varmalarını sağlamak ve kendine güvenlerini geliştirmek olduğu bildirildi. Susuz'a bağlı Çığrıklı, Harmanlı, Kırçiçeği, Porsuklu ve Ermişler köylerinde uygulanan projeye, 130 kadın ve genç kız katıldı. Proje süresince; sivil toplum kuruluşları ve görevleri, insan olmanın, vatandaş olmanın beraberinde getirdiği hukuk kuralları ve anayasal haklar, kadının yerel yönetimlere katılmasının gerekliliği, resmi kurum ve kuruluşların verdiği hizmetler ve ilçedeki resmi kuruluşlar, nikahsızlığın getirdiği sorunlar, şiddetin tanımı, kaynakları ve çözüm önerileri konularında eğitimler verilecek.

Susuz Halk Eğitimi Merkezi Müdür vekili Efkan Zariç, katılımcılara proje hakkında bilgiler verdi. Kafkas Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aysel Güven, sivil toplum kuruluşları ve görevleri, insan olmanın vatandaş olmanın beraberinde getirdiği hukuk kuralları ve anayasal haklar hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Projeye katılan 130 kadın ve genç kız yaşadıkları sıkıntı ve sorunları konuşuldu.

"Adım Adım Eşitliğe Yürüyoruz" projesi, İçişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler ve Sabancı Vakfı ortaklığında uygulanan, Birleşmiş Milletler Kadınların ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı"(BMOP) kapsamında Kafkas Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi, Susuz Kaymakamlığı ve Susuz Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde hayata geçirildi.

Program sonunda katılımcılara Susuz Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Okul Aile Birliği tarafından hazırlanan yiyecekler ikram edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler