Susuz Kaymakamı'ndan Örnek Davranış

Susuz Kaymakamı'ndan Örnek Davranış

Kars Susuz Kaymakamı Vedat Yılmaz, ilçede bir ilki gerçekleştirerek gençlerle sohbet toplantısı düzenledi.

 

Daha önce emekli öğretmenlerle makamında sohbet eden Kaymakam Vedat Yılmaz, bugün de Susuzlu gençlerle sohbette bir araya geldi. Kaymakam Yılmaz, gençlere Susuz’da neler yapılabileceğini, ne yapılmasını beklediklerini, gençlerin ne istediğini sordu. Gençler ise, iş imkanlarının kısıtlı olduğunu, yeni iş kurmakta zorlandıklarını, tarım arazilerinin aile fertleri arasında parçalanması nedeniyle tarım ve hayvancılıkta yatırım yapamadıklarını anlattılar.
 
İlçede iş imkanlarının kısıtlı olduğunu belirten Kaymakam Yılmaz, “İş bulabilmek için meslek edinmek gerekir. Yakın çevrede bulunan demiryolu ve baraj inşaatlarında vasıfsız eleman olarak iş bulmak mümkün ancak çok az kişi iş bulabilir, mesleğiniz varsa ya da meslek kurslarına katılıp operatörlük, aşçılık, kuaförlük gibi meslekler edinerek iş bulmanız daha kolay olur. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından uzun vadeli, faizsiz geri ödemeli kredi ile iş kurulabilir. Kültür mantarı, sebzecilik, meyvecilik, keçi yetiştiriciliği gibi konularda kredi alabilirsiniz. Bir kaç kişi birleşin, araştırın, nasıl yapılır, nereye satılır, uzun süre devam ettirebilir miyiz iyice araştırın, kararınızı verin bizde sizlere yardımcı olalım.” dedi.
 
Kaymakam Yılmaz; çarşı içinden geçen kanalın toprak kanal olması nedeniyle bazı evlere ve iş yerlerine zarar verdiğini, bunu önlemek için kapalı kanal yapılması gerektiğini belirterek, bu kanal için proje hazırlatıp, maliyet hesabı yaptırdığını ve maliyetin çok yüksek olmaması halinde yaptırabileceklerini ifade etti. Sulama kanalının yapılmasından sonra salma sulama yerine damla sulama ya da yağmurlama yöntemiyle sulama yapılırsa hem ekonomik hem de daha sağlıklı olacağını söyledi ve insan gücü gereken yerlerde gençlerin gönüllü olarak yardım edip etmeyeceklerini sorusuna olumlu cevap aldı.
 
Kaymakam Yılmaz ayrıca, “İletişim bilgileri ile bilgi ve becerilerinizi içeren CD’lerinizi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına verin, değerlendirelim, ihtiyaç olduğunda sizleri bilgilendirelim ve yönlendirelim. Beni bir kardeşiniz olarak görün, benimle konuşmak için her zaman gelebilirsiniz, toplanmayı beklemeyin, sizin belirleyeceğiniz zaman da yine burada toplanıp konuşabiliriz.” dedi.
 
Gençler, “Bizlerin tarlaları var, patates ekiyorduk, birazını kendimiz tüketirken birazını da satıyorduk. Hem çarşı içinden geçen kanal kullanılmıyor, tarlalarımız boş kaldı, hem de Çıldır gölü’nden gelip Susuz’un içinden geçen sulama kanalı nedeniyle bozulan ve kullanılamayan, çayırları ve diğer tarlaları sulayan kanal kullanılamadığı için patates ve benzeri ürünler yetiştiremiyoruz. Bu Kanallar yapılırda sulama yapılabilirse bizlerde gelir elde edebiliriz” dediler.
 
Gençler ayrıca, “Sayın Kaymakamım, siz Susuz’da bir ilki gerçekleştirdiniz. Bizleri dinlediniz, burada sizinle sohbet etmek bile çok önemliydi. İlk defa bir kaymakam bizleri dinliyor. Belli aralıklarla sizin belirlediğiniz zaman böyle toplanalım. Belediye Başkanı ve diğer yöneticileri de görmek isteriz” şeklinde konuştular.
 
 
 
 
 
 
 
kha
 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler