Susuz, Susuz MYO İstiyor...

Susuz, Susuz MYO İstiyor...

ZENGÜL, “SUSUZ MESLEK YÜKSEKOKULU, SUSUZ'DA DAHA GÜZELDİR”

Susuz, Susuz MYO İstiyor...

ZENGÜL, “SUSUZ MESLEK YÜKSEKOKULU, SUSUZ’DA DAHA GÜZELDİR”

Kars Susuzlu emekli öğretmen ve Cilavuz Haber Gazetesi sahibi Mehmet Zengül, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) bünyesinde ilçeye Susuz Meslek Lisesi’nin kurulmasının öneminde değindi.

Susuz Meslek Yüksekokulu’nun akademik eğitim ve öğretimi KAÜ merkez kampüsünde sürdürmesinin anlamsız olduğunu savunan Zengül, yüksekokulun bir an önce Susuz’da kurulması gerektiğine dikkat çekti.

İlçe halkının bir an önce Susuz da meslek lisesini görmek istediklerini belirten Zengül, eski adı Cilavuz olan ve Köy Enstitülerinin de önemli merkezlerinden bir olan Susuz’un 75 yıldır bölgenin eğitim merkezlerinden biri olduğunu da söyledi.

Zengül, 75 yıl içerisinde Susuz’da 1937 yılında Eğitim Kursu, 1940’da Cilavuz Köy Enstitüsü, 1954’de Cilavuz İlköğretmen Okulu, 1962’de Kazım Karabekir İlk öğretmen Okulu, 1974’ten itibaren Kazım Karabekir Öğretmen Lisesi ve 1989-1990 öğretim döneminden itibaren de Kazım Karabekir Anadolu Öğretmen Lisesi’nin bölge insanının eğitim kalitesini en üst seviyeye çıktığını da belirtti.

Zengül ayrıca Susuz’un eğitimde kazanmış olduğu bu olumlu kurumsal imajı ve bilinci ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın genel kurul toplantısında almış olduğu  kararı da hatırlattı.  Zengül bu kararda, “2547 sayılı Kanunun 2880 Sayılı kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca 12/07/2012 tarihinde Kafkas Üniversitesi bünyesinde Meslek Yüksekokulu kurulmuş ve aynı yıl Maliye, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Adalet, Harita ve kadastro ve Raylı Sistemlerİşletmeciliği programları açılarak, 2013-2014 Eğitim - Öğretim Yılı itibariyle 5 Bölüm içerisinden 5 Programda öğrenci alımları işlemlerine başlamıştır.” Denildiğine de değindi.

YÜKSEKOKUL, SUSUZ DA OLMALIDIR!

Susuz Meslek Yüksekokulu akademik eğitim ve öğretimini, merkez kampusunda sürdürüyor olmasının ilçe halkını son derece üzdüğünü de belirten Zengül, “Ancak aslolan ilçemizde olmasıdır. Bunun maddi imkanları ne kadardır? Ne zaman Susuz buna hazır olacaktır? Sorularının havada kalmaması, sürekli bir sonraki öğretim yılına havale edilmemesinde Susuz ilçesi ne yapmaktadır veya ne yapmalıdır? Susuz Meslek Yüksek Okulunun açılması konusunda yapılanların üzerine koyulacak her tuğla, her çaba önemlidir. Başta yerel yönetim olmak üzere Susuz halkı yüksek okulun faaliyetinin ilçemizde sürdürmesi için elinden gelen her çabayı kullanmalıdır. Her ilişki, her imkan önemlidir. Susuz'un gelecek kaygısını güden, Cilavuz'a gönül verenlerin sayısı az değildir. Bu unutulmamalı. Kafkas Üniversitesi’nin elini çabuklaştırmak için maddi manevi desteği sağlamak şarttır. Başta siyasiler, yerel yönetim, dernekler ve esnaf yeniden atağa geçerse var olan olanakların kullanılmasının yanında yeni olanakların yakalanması uzak değildir.” Dedi.

SUSUZ MESLEK YÜKSEKOKULU, KÖY ENSTİTÜLERİNİN MİRASI OLMALI!

Susuz Meslek Yüksekokulu’nun Köy Enstitülerin bir mirası olması gerektiğine de dikkat çeken Zengül ayrıca şu ifadeleri kullandı:

“Cilavuz Köy Enstitüleri üzerinden yakalanan Susuz Yüksekokulu, artık bir düş olmaktan çıkmış ete kemiğe bürünmüştür. Susuz Meslek Yüksekokulu ilçemizde vücut bulmalıdır. Birbirinden değerli bölümlerinin olması avantajı iyi kullanılmalıdır. Okulumuzun tanıtılması, açılan bölümlerin iş olanağı fırsatları nedeniyle ülke gençliği tarafından bilinir olması, tercih edilmesi için de her olanak her fırsat değerlendirilmelidir. Unutulmaya yüz tutsa da Köy enstitüsü nedeniyle bilinen ilçemizin tanıtımının daha üst perdeden dillendirilmesi için var olan gücü kullanılmalıdır. Daha önce yüksekokulun açılması dönemindeki enerjinin üstünde bir mücadele ilçemizin geleceği açısından büyük öneme sahiptir.

HER CİLAVUZLUNUN YAPACAĞI BİR ŞEYLER OLDUĞUNA İNANIYORUZ

Cilavuzlu olmak, Susuz’da doğup büyümek, Susuz’da yaşamakla sınırlı değildir. Cilavuz Köy Enstitüsünün belgesel filminin hazırlanması çabası da bütün bunlardan azade değildir. Aradaki diyalektik bağ çok güçlüdür. Öyle ki Cilavuz Haber ve ÖLÇEK Gazetesi’nde Taşkın Yamen’in belgesel film çalışmasını haberleştirmemiz üzerinden 1949 yılında Cilavuz’dan mezun olan gençlerimiz bizimle irtibata geçiyorlar. Bugün ülkemizin değişik kentlerine Cilavuz’dan aldıkları ışığı taşıyan herkes bizim hem şehrimizdir. Bu hemşerilerimize ulaşmak gücümüze güç katacaktır. Susuz Meslek Yüksekokulunun tanıtılması bir görevdir. Okulumuzun bir an önce ilçemiz sınırları içerisinde ışık saçması için harekete geçmeliyiz.” kha

Önceki ve Sonraki Haberler