Susuz’da 19 Mayıs coşkusu

Susuz’da 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramı yurt genelinde olduğu gibi Kars'ın Susuz İlçesi'nde de coşkuyla kutlandı.

 

Susuz Kazım Karabekir Anadolu Öğretmen Lisesi ve Susuz Lisesi öğrencilerinin ortaklaşa hazırladığı program renkli görüntülere sahne oldu.
 
Öğrencilerin ve halkın yoğun olarak katıldığı törenlerde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Susuz Lisesi Okul Müdürü Servet Göksu yaptı. Susuz Lisesi öğrencisi Tuğçe Orunlu “Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini, Kazım Karabekir Anadolu Öğretmen Lisesi Öğrencisi Zahide Işık ise Gençliğin Ata’ya cevabını öğrencilerle birlikte okudular.
 
Susuz Lisesi öğrencilerinin “19 Mayıs Mizanseni” gösterisinden sonra öğrencilerden Nur Gökçe ve Tansu Zengül şiirlerini okudular ve Susuz Lisesi Kafkas Halkoyunları ekibi gösterisini sundu.
 
Öğrencilerinin toplu gösterileri, Oratoryo ve Tekvando gösterileri de ilgiyle izlendi. 

 

Öğrenciler Yavuz Yazıcı, Tuğçe Orunlu ve Dolunay Gödek’in türkü konseriyle şenlenen kutlamalar müzikli gösterilerle devam etti.
 
Gençlik Marşı’nın okunması ve bayrak koşusu yapıldı. Bayrak yarışında birinci olan Susuz Lisesi öğrencilerine ödüllerini İlçe Kaymakamı Vedat Yılmaz verdi ve çalışmalara katılan idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri tebrik etti.
 
Kutlamalara katılan öğrencilerin, öğretmenler ve halk müzik eşliğinde halaylarıyla tören sona erdi.
kha

Önceki ve Sonraki Haberler