Susuz’da Servis Şoförlerine Hizmetiçi Eğitim Verildi

Susuz’da Servis Şoförlerine Hizmetiçi Eğitim Verildi

Kars'ın Susuz ilçesinde 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılında Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim kapsamında taşıma yapan araç şoförlerine güvenli bir taşıma için Halk Eğitimi Merkezi Konferans salonunda seminer verildi.

Susuz’da Servis Şoförlerine Hizmetiçi Eğitim Verildi

Kars’ın Susuz ilçesinde 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılında Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim kapsamında taşıma yapan araç şoförlerine güvenli bir taşıma için Halk Eğitimi Merkezi Konferans salonunda seminer verildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından taşıma yapan araç şoförlerine; Trafik Kuralları, Servis Araç Sürücülerinin teknik yönden bilgilendirilmesi, Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği, Kazalarda İlk Yardım Uygulamaları,  6-14 yaş grubu öğrencilerine Hitap etme, Güzel konuşma esasları, Davranış şekilleri ve Sorumlulukları hakkında Hizmet içi eğitim verildi.

Halk Eğitimi Merkezi Konferans salonunda gerçekleştirilen seminere Bölük komutanı Ercan Onarıcılar, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Cüneyt Yörükoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Rıza Uray, Şube Müdürü Akif Yahşi, Sağlık Grup Başkanlığından Dr. Berkin Soytürk, Başkomiser Halil İbrahim Özel ve taşıma yapılan okulların müdürleri de katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Rıza Uray ilçenin 28 yerleşim yerinden 5 taşıma merkezine 47 araç ile toplam 694 öğrenci taşındığını belirtti. Araç şoförlerine önemli ve hassas bir görev ifa ettiklerini söyleyen Milli Eğitim Müdürü Uray, Öğrencilerimizin sabah evlerinden alınıp okula bırakılmalarının ve okul bitiminde tekrar evlerine sağlıklı ve güvenli bir şekilde ulaşmalarının çok önemli olduğunu ifade etti. “Emniyet kemerlerinin mutlaka takılması, camların sabitlenmesi, öğrencilerin indirilip bindirilmelerinde daha dikkatli davranılması,araçlarda sigara içilmemesi, trafik kurallarının ihlal edilmemesi, araçlarının fenni muayenelerin yaptırılması gerekiyor. Problemsiz ve kaliteli bir taşıma hizmeti verilmesi için tüm şoförlerimizin kılık kıyafetlerinden tutum ve davranışlarına ve konuşmalarına varıncaya kadar, taşıdıkları çocuklara örnek oldukları şuuru ile hareket etmeleri gerekmektedir" dedi.

Bölük komutanı Yüzbaşı Ercan Onarıcılar da “Yaptığınız iş çok önemli.Vatana millete çok önemli bir hizmet yapıyorsunuz vatandaşlarımızın çocuklarını taşıyorsunuz.Olmazsa olmazlarımızdan taviz vermeyeceğiz.Eğitim öğretimde öğretmenin ne kadar rolu varsa sizlerinde o kadar rolu var.Siz öğrencileri getirmezseniz Eğitim olmaz.Bu işten ekmek yiyorsak işimizi iyi yapacağız “dedi.

İlçe Emniyet Müdürlüğünden Başkomiser Halil İbrahim Özel ise, ilçe içerisinde öğrencilerin ulaşımını sağlayacak servis şoförlerinin Karayolları Trafik Kanununa ve Okul servis yönetmeliğine uymaları gerektiğini ifade ederek, servislerin arkasındaki okul taşıtı yazısı, araç kapıları, koltuklardaki emniyet kemeri gibi konularla ilgili denetimlerin yapıldığını ve uyulmadığı takdirde gerekli cezai hükümlerin uygulanacağını kaydetti.Okul servislerinde bulunması gereken araç ve gereçlerin neler olduğu ve öğrencilerimizi nasıl güvenli taşırız konuları hakkında bilgi Verdi.Dr Berkin Soytürk de acil durumlarda ilk yardım nasıl yapılır? Konulu sunum yaptı. Şube müdürü Akif Yahşi de Teknik şartname ile ilgili bilgi verdi. Şöförler memnuniyetlerini dile getirerek çok yararlı bir toplantı gerçekleştirildiğini belirttiler. kha

Önceki ve Sonraki Haberler