Taksim Olaylarında Korkunç Detay!

Taksim Olaylarında Korkunç Detay!

Güvenlik güçleri, çevreci 'Gezi Parkı' eylemlerini kana bulamak isteyenleri yakın takibe aldı.

Gezi Parkı protestolarıyla demokratik hakkını kullanan vatandaşların arasına sızan provokatörlerin eylemleri kana bulamak istediği öne sürüldü.

Dolmabahçe’den Gümüşsuyu’na çıkan İnönü Caddesi üzerinde göstericilerin oluşturduğu onlarca barikat yer alıyor. Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri önceki gece Gümüşsuyu’nda caddenin başındaki barikatta 8 adet piknik tüpü dizildiğini son anda fark ederek muhtemel bir faciayı engelledi. Zaman'da yer alan habere göre tüplerin dolu olduğu, üzerlerinde bağlı olan havai fişeklerin patlaması durumunda bomba etkisi yapacağı öğrenildi. Birçok eylemcinin toplanma yeri olan Gümüşsuyu’nda böyle bir patlama yaşanması durumunda çok sayıda can kaybının yaşanabileceğine dikkat çekiliyor.

Meydanı’ndaki eylemleri kana bulamak isteyen üç zanlı yakalandı. Terörle Mücadele ekiplerinin düzenlediği operasyonda, Bornova’daki bir okulun bahçesinde 8 adet ses bombası yapan U.Y. (19), M.T. (15) ve C.K. (15) gözaltına alındı. M.T. ve C.K.,  bombanın U.Y. tarafından kendilerine zorla yaptırıldığını iddia etti. İçlerine benzin, tuzruhu, alüminyum folyo ve diğer bazı malzemeler konulan bombaların meydanda patlatılacağı öğrenildi. Bombaların tahrip gücünden dolayı olabilecek yaralanma ve ölüm vakaları son anda önlendi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler