TANAP Projesinde Ölümlü İş Kazası

TANAP Projesinde Ölümlü İş Kazası

TRANS Anadolu Doğal Gaz Boru Hattının (TANAP) Kars şantiyesinde iş makinesinin altında kalan işçi feci şekilde can verdi.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Koşapınar Köyü mevkii 152. kilometresinde meydana gelen iş kazasıyla ilgili açıklama yapan taşeron işçileri, güvenlik zaafiyetine vurgu yaptılar. 

İşçiler, meydana gelen kaza ve hayatını kaybeden arkadaşları Hayrettin Kanbur'la ilgili olarak da şunları söyledi: "Paletli iş makinesinin altında kalarak feci şekilde can veren arkadaşımız Hayrettin Kanbur'da bizim gibi TRANS Anadolu Doğal Gaz Boru Hattının alt yüklenicisi Fernaz isimli şirkete bağlı olarak çalışıyordu. Olayın meydana geldiği gece hayatını kaybeden arkadaşımız gece bekçisi olduğu için başka bir arkadaşımızla birlikte iş makinelerinin soğuktan donmaması için belli aralıklarla makineleri çalıştırıyorlarmış. Daha doğrusu geceye kim kalırsa kalsın bunu yapmak zorunda. Şimdi rahmetli arkadaşımız operatör olmadığı için başına böyle bir kaza geldi. İş yerimizde bir düzensizlik var. Özellikle bu bölgenin insanlarını çalıştırmamak için Batman, Diyarbakır gibi yerlerden işçi getiriliyor. Sorgulamamıza bile izin verilmiyor. Bir bakıyorsunuz kapı önüne bırakılmışsınız. Arkadaşımız iş kazası sonucu hayatını kaybetti. Cenazesi Erzurum'a Adli Tıp'a götürüldü. Kimse bir açıklama yapmadı. Yetkililerin özellikle iş güvenliği konusunda bir daha böyle kazaların yaşanmaması adına denetimlerini artırmalarını ve bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz. TRANS Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) yetkilileri talimatlarını verip gidiyorlar ancak alt yükleniciler onların talimatlarının aksine çalıştırıyor bizi. Normalde 8 saat çalışmamız gerekirken, can güvenliğimiz olmadığı gibi 12 saat çalıştırılıyoruz. Birçok kaza basına yansıtılmıyor. Bu kaçıncı kaza, kaçıncı ölüm. Artık birinin çıkıp bunlara dur demesi gerekiyor." 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler