Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan: “Bütün kalbimle Türkleri Tanzanya’ya davet ediyorum”

Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan: “Bütün kalbimle Türkleri Tanzanya’ya davet ediyorum”

Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan, "Bütün kalbimle Türkleri Tanzanya'ya yatırım yapmaya davet ediyorum. Tanzanya'nın ekonomik değişim macerasında dünya desteğine ihtiyacı vardır. Türk dostlarımdan ricam bu maceraya...

Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan, "Bütün kalbimle Türkleri Tanzanya'ya yatırım yapmaya davet ediyorum. Tanzanya'nın ekonomik değişim macerasında dünya desteğine ihtiyacı vardır. Türk dostlarımdan ricam bu maceraya birlikte atılmamızdır" dedi.

Tanzanya'dan 14 yıl sonra Türkiye'ye cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyareti yapan Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan bugün İstanbul'da düzenlenen Türkiye-Tanzanya İş Forumu'na katıldı.

Türkiye-Tanzanya İş Forumu'nun açılış konuşmasını yapan Tanzanya Cumhurbaşkanı Hassan, iki ülkenin ticaret potansiyelinin ortaya çıkarılması gerektiğini belirtti. Hassan, Tanzanya'nın Türkiye gibi coğrafi açıdan çok güzel bir konumda olduğunun altını çizerek, Tanzanya'da yatırım yapmanın başka bölgelere de ulaşmayı kolaylaştıracağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Hassan konuşmasına şöyle devam etti: "Tanzanya alt yapısı ile 8 komşu ülkeye bağlanmıştır. Demir yollarını da geliştirerek daha da hızlı ağır yük taşımacılığı olacaktır. Taşıma maliyetleri de azalacaktır. Türkiye merkezli inşaat şirketi demir yolu projesini yapmaktadır. Türkiye Tanzanya'nın gelişmesine yardımcı olmaktadır. Tanzanya'nın nüfusu dinamik ve gençtir 30 yaş altı yaklaşık 65 milyonluk nüfusuyla yeniliklere ve girişimlere her zaman açığız. Bizim çok uygun politikalarımız var ve siyasi istikrar mevcut. Tanzanya hükümeti de yatırımcılara teşvik sunmaktadır. Tanzanya'nın kültürel ve doğal kaynakları dünyada çok önemli yerlerden biridir. Ülkemize gelen turist sayısını artırmayı hedefliyoruz"

"Türkiye güvenilir bir partnerdir"

Türkiye ile yakın ekonomik ilişkiler kuracaklarını belirten Tanzanya Cumhurbaşkanı Hassan, "Türkiye, Tanzanya'nın güvenilir bir partneridir" dedi.

Cumhurbaşkanı Hassan, "bütün kalbimle sizi Tanzanya'ya davet ediyorum. Haziran ayında Darusselam'da düzenlenecek fuara hepinizi bekliyoruz. Tanzanya'nın ekonomik değişim macerasının dünya desteğine ihtiyacı vardır. Türk dostlarımdan ricam bu maceraya birlikte atılmamızdır" dedi.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler