Tarım sigortaları uygulamaları başladı

Tarım sigortaları uygulamaları başladı

Kars Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, ilimizde tarımsal üretiminde öne çıkan bitkisel ürünler için tarım sigortası poliçesi son kabul tarihlerini açıkladı.

Tacettin DURMUŞ

Yapılan açıklamada TARSİM sigortası son başvuru tarihlerinin, fındıkta 11 Mart, buğdayda 21 Nisan, dane ve silajlık mısırda 10 haziran ve çeltikte ise 30 Haziran 2021 tarihleri olduğu bildirildi.

Kars Tarım ve Omran İl Müdürlüğünce yapılan duyuruda; “Tarım Sigortaları 2021 yılı uygulamalarının yer aldığı "Tarım Sigortaları Havuzu Tarafından 2021 Yılında Kapsama Alınacak Riskler, Ürünler, Bölgeler ve Prim Desteği Oranlarına İlişkin 24/11/2020 tarih ve 3205 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı, 25/12/2020 tarih ve 31315 Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Konu ile ilgili detaylı bilgi http://www.tarsim.gov.tr/ web adresinde yer almaktadır. İlimiz tarımsal üretiminde öne çıkan bitkisel ürünler için tarım sigortası poliçesi son kabul tarihleri aşağıda bildirilmiştir.” Denildi. 

Devlet prim desteğinin, 3205 sayılı Cumhurbaşkanı kararı kapsamında belirlenen riskler için tüm branşlarda, sigorta primi tutarının yüzde 50'si oranında uygulanacağı da belirtilen açıklamada; “Köy bazlı kuraklık verim sigortasında; sigorta prim tutarının %60'ı oranında prim desteği verilecektir. Üreticilerin, tarım sigortası prim desteğinden yararlanabilmesi için Bakanlığımız kayıt sistemlerine kayıtlı olmaları ve bu kayıtlarını her yıl güncellemeleri gerekmektedir. Tarım sigortası yaptırmayan üreticiler için; 5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanununun 17’nci maddesinde belirtilen; "Bu Kanun kapsamında, uygulama yılında yer alan riskler için tarım sigortası yaptırmayan üreticiler, 20.6.1977 tarihli ve 2090 sayılı Kanundan yararlanamaz." Hükmü uygulanmaktadır. Çiftçilerimizin üretmiş oldukları tarımsal ürünlerin, üretimi olumsuz yönde etkileyen dolu, su baskını, heyelan, toprak kayması, olağanüstü sıcaklık değişimleri, kuraklık, çığ, fırtına, yıldırım ve benzeri yer ve hava hareketlerinden etkilenip zarara uğramamaları için TARSİM yaptırmaları gereklidir.” Şeklinde bilgiler paylaşıldı.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler