'Tarım ve hayvancılığı çeşitlendirmeliyiz'

'Tarım ve hayvancılığı çeşitlendirmeliyiz'

Kars Valisi Günay Özdemir, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

'Tarım ve hayvancılığı çeşitlendirmeliyiz'

Kars Valisi Günay Özdemir, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Vali Özdemir, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün ve Şube Müdürleri tarafından karşılandı. Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlerinin de katıldığı toplantıda İl Müdürü Düzgün, kurum olarak yaptıkları hizmetler hakkında Vali Özdemir’e brifing sundu.

Vali Özdemir, “Kars İli ekonomisi büyük bir oranda tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Yapılan tarım ve hayvancılık faaliyetleri maalesef sadece geçimlik düzeyde, hayvan alım-satımı, geleneksel tarım uygulamaları şeklinde gerçekleşmektedir. Bizler bu yapıyı değiştirmeli tek düzelikten kurtararak, tarım ve hayvancılığı çeşitlendirmeliyiz. Kars’ta çiftçi işletmelerini kazançlı ve verimli hale getirmek, pazarlamayı düzenlemek tesisler kurmak ve yönetmek, üretim ve tüketim ihtiyaçlarını karşılamak en önemlisi çiftçimize kaliteli ve kazançlı bir üretim sağlamak amacımız olmalıdır”dedi.

Vali Özdemir, ayrıca bölgede kaz yetiştiriciliğinin önemli olduğunu ancak bunun aile tipi işletmeler halinde olduğunu, bunun büyük işletmeler haline getirilmesi gerektiğini ve besiciliğin az olması nedeniyle yetiştiricilerin getirisinin az olduğu bunun için hem besicilikle ilgili hem de kaz yetiştiriciliği ile ilgili projelerin yapılması gerektiğini kaydetti.

Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, tarım ve hayvancılığın gelişmesinde çok önemli gelişmeler ve ilerlemeler sağlayacak yeni uygulamalar ve projeler üreterek, ilimizde tarım ve hayvancılığı bir üst noktaya getirmek için gayret edeceklerini belirtti.

Düzgün, çiftçilerin ve hayvancılıkla uğraşanların eğitim ve bilgi düzeylerinin arttırılması, yeni üretim tekniklerinin devreye sokulması ve en iyi şekilde yürütülmesi konularında kendilerine düşen görevleri yerine getirdiklerini vurguladı.

Ziyarette Vali Günay Özdemir, İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü hakkında da bilgi aldı. 

20140704aw135138_01.jpg

20140704aw135138_01.20140704150949..jpg

20140704aw135138_02.jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler