‘Tek Millet, Tek Yürek, Tek Yumruğuz’

‘Tek Millet, Tek Yürek, Tek Yumruğuz’

Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinliklerinin 102’nci yıl dönümüne katılmak üzere 15 Temmuz Şehit aileleri Sarıkamış’a geldiler.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com (Özel Haber)

Kars Manşet’e duygu ve düşüncelerini dile getiren 15 Temmuz Şehit aileleri, ‘Tek Millet, Tek Yürek, Tek Yumruğuz’ mesajı verdiler.

Ankara Genelkurmay Başkanlığının önünde FETÖ’ye mensup helikopter ile açılan ateş sonucu şehit olan Mehmet Şengül’ün babası Ramazan Fahrettin Şengül, Kars Valisi Rahmi Doğan’ın daveti üzerine Sarıkamış’a geldiklerini belirterek, “Sarıkamış Şehitlerini Anmak için ilk kez geldik. Bu his anlatılmaz. Yaşanan bir olayı anlatmak imkansız. Kelimeler yetersiz kalıyor. Allah bize de inşallah şehit olmayı nasip eder.” dedi.

Şehit Mehmet Şengül’ün annesi Huriye Şengül ise, “Buraya gelmekten çok mutluyuz. Allah Devletimize, milletimize zeval vermesin. Tek millet, tek yürek, tek yumruğuz. Vatan sağolsun.” diye konuştu.

Şehit Mehmet Şengül’ün ablası Derya Şengül, Mehmet’in ablası olmaktan gurur duyduğunu belirterek, bizler iyi ki o gün dışardaydık. Mehmet bize çok güzel bir şeref yaşattı. Hepimizin dileği Şehit olmaktı ama Mehmet’e nasip oldu. Özlemi çok fazla, yani bunu sözle falan dile getiremem, her an yanımızda onu biliyoruz ama bu vatan için her şeye değer. Bizim ailemiz 5 kişiydi 4’e düştü. Hepimiz hazırız, herhangi bir şey de yine hepimiz çıkarız, bu vatanı vermeyiz kimselere. Hepimizin canı bu topraklara, bu vatana feda olsun.”

Şehit Mehmet Şengül’ün abisi Abdulcabbar Şengül ise, “Bizler hala ayaktayız, hayattayız. Türkiye Cumhuriyetimizin bayrağını biz savunuyoruz. Allah nasip ederse biz var olduğumuz sürece ve bizden kalanlar da var olduğu sürece bu vatandaki bayrak her gün ve her zaman dalgalanacaktır. Kardeşimiz gitti, vatanımızın canı sağolsun, bende gideyim yine vatanımızın canı sağolsun. İnşallah vatanımızın başına bir daha böyle şeyler gelmez.” dedi.

İstanbul Borsa önünde şehit olan Fatih Satır’ın babası Turan Satır ise oğlunun su misali akıp gittiğini ve tüm şehitlerden Allah razı olsun diyerek, “Evden çıktıktan sonra 3 saat içinde şehit oldu. Allah bir şehit de bizim evden çıkmasını istiyorduk. Allah bizi konuşturdu, söyleyene değil de söyletene bak. Mevla’nın işi, onların sayesinde bugün buradayız. Kalbimiz hep şehitlerimizle beraber atıyor. Benim oğlumun şehitlik ruhunda vardı. Bizi bugün bir araya toplayan o gün şehit olan evlatlarımızdır. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun, tüm İslam alemi Recep Tayyip Erdoğan’a çok şey borçlu. Ama bunu görmek lazım. Yani gören göz ile değil, gören kalp ile görmek lazım. Allah Valimiz Rahmi Doğan’dan da razı olsun. Nazik davetine biz de icabetten geldik.” dedi.

Öte yandan Fatih Satır’ın babası Turan Satır ve kardeşi Emre Satır, Kars Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Şehit ailelerine ve Gazilere düzenlenen yemekte Fatih Satır’ın resmini aralarına alarak, Fatih Satır’ın hala burada olduğunu söylediler.

Ankara Genelkurmay Başkanlığının önünde şehit olan Mustafa Avcı’nın gazi babası Ayhan Avcı ise, evden beraber çıktıklarını ama daha sonra oğlu ile ayrı düştüklerini belirterek, “Oğlum Mustafa Genelkurmay’ın önüne gitti, biz ise Emniyet Müdürlüğünün önüne gittik. Daha sonra şehit olduğunun haberini aldık. Güzel bir Müslüman’dı, gerçek Nur Talebesiydi.” dedi. Baba Avcı, kendilerine telefon edilerek Sarıkamış’a davet edildiğini ifade ederek, “Her yıl televizyonlardan görüyorduk içimiz gidiyordu ama hiç gelemedik. Nasip bugüneymiş şimdi buradayız. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi daim etsin. 

‘tek-millet,-tek-yurek,-tek-yumruguz’-(1).jpg‘tek-millet,-tek-yurek,-tek-yumruguz’-(2).jpg‘tek-millet,-tek-yurek,-tek-yumruguz’-(3).jpg‘tek-millet,-tek-yurek,-tek-yumruguz’-(4).jpg‘tek-millet,-tek-yurek,-tek-yumruguz’-(5).jpg‘tek-millet,-tek-yurek,-tek-yumruguz’-(6).jpg‘tek-millet,-tek-yurek,-tek-yumruguz’-(7).jpg‘tek-millet,-tek-yurek,-tek-yumruguz’-(8).jpg‘tek-millet,-tek-yurek,-tek-yumruguz’-(9).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler