Telefon telleri yol kapattı

Telefon telleri yol kapattı

Kars'ın Arpaçay ilçesinde 6 Ocak günü fırtına sırasında devrilen telefon direkleri ve telleri, Polatköy'ün başına dert oldu.

Telefon telleri yol kapattı

-FIRTINADA DEVRİLEN TELEFON DİREKLERİ BİR HAFTADIR KALDIRILMADI

-İLGİLİ KURUM TELLERİ KALDIRMADI, KÖYLÜLERDE “DEVLAT MALIDIR” DİYE DOKUNMUYOR

-POLATKÖY’DE BU TELLERİ KİM KALDIRACAK?

Kars’ın Arpaçay ilçesinde 6 Ocak günü fırtına sırasında devrilen telefon direkleri ve telleri, Polatköy’ün başına dert oldu. Köy ile mahalle arasındaki ulaşımı durduran kablo ve direklerinin aradan bir hafta geçmesine karşın kaldırılmaması vatandaşların tepkilerine yol açtı.

Arpaçay ilçesine 5 kilometre uzaklıktaki Polatköy’de hızı saatte 80 kilometreyi bulan fırtına, yukarı mahalleye giden 2 telefon direğini devirdi. Devrilen direkler ve telefon hatları köyün yukarı mahallesine giden yolun üzerine düştü. Muhtar Süleyman Süvari, fırtınanın ardından durumu ilgili kuruma bildirdi. Aradan bir hafta geçmesine karşın hiç bir görevlinin gelip direk ve kabloları kaldırmadığını anımsatan Muhtar Süleyman Süvari, köye gelen özel idareye ait iş makinelerinin bu yüzden tipiden kapanan yolu ulaşıma açamadıklarını bildirdi. Muhtar Süvari, “Bir haftadır ‘geleceğiz, yağacağız’ dediler ama gelmediler. Direk ve teller yüzünden Yukarı mahalleye giden yol kardan kapalı. Köy içinde sarkan teller, vatandaşın başına bela oldu. Telefon çalışmıyor. Acil durum olduğunda ambulans bile gidemez. Gelsin direk ve kabloları toplasınlar, biz de mahallenin yolunu kardan açtıralım.” dedi.

Köyde 1 hafta önce etkili olan şiddetli fırtına ve tipi iki adet telefon direğini devirdi. Devrilen direklerin telleri köyün yukarı mahallesine giden yolun üzerine düştü. Muhtar Süleyman Süvari durumu ilgili kurumlara bildirmesine rağmen kimsenin gelmediğini, kabloları ve direkleri kaldırmadıklarını söyledi. O sırada köye gelen özel idareye ait iş makinelerinin de tellerin kaldırılmaması üzerine tipiden kapanan yolu trafiğe açamadıklarını anlatan Muhtar Süvari, kabloların devlet malı olduğunu ve kendilerinin kaldırmaları halinde zarar görebileceklerini belirterek dokunmadıklarını ifade etti. Muhtar Süvari, 1 haftadır yolun üzerine düşen kabloların kaldırılmasını beklediklerini belirterek, kapalı yolun açılmasını istediklerini söyledi.

Muhtar Ekrem Süvari, “Bir hafta önce bir tipi esmesi sonucu direklerimiz yıkıldı. Bende yetkililere bildirdim ama gelenler olmadı. hep ‘geleceğiz, yağacağız’ dediler ama gelmediler. Yolumuz kapalı bu tel direği yüzünden. 2 tane direk yıkılmış durumda. Mahalle yolumuz kapalı kalmış durumda. Komşularımız geliyor ama yol kapalı olduğundan dolayı evlerinin önlerine kadar araçları gidemiyor. Köy telefonları pek kullanılmıyor. O yüzden TELEKOM burayı gözden çıkarmış durumda. Yoksa gelip kaldırırlardı. Arpaçay’da arıza görevlilerine müracaat ettim. Her hangi bir durumda, bir hasta olduğunda ya da bir acil durum olduğunda ne vatandaşın arabası geçebilir ne de ambulans gibi acil ekip arabaları geçebilir. Yolumuz şu anda kapanmış durumda.” diye konuştu.

Kopan tellen sadece yolu kapatmadı, köylülerin çalışmalarını bile engelliyor. Evlerin damları, duvarlar hatta ot yığınlarının bile üzerine düşen tellere bir türlü dokunulmuyor. Ekrem Bulut (66) isimli vatandaş da hayvanları için yığından ot alırken bir eliyle telleri havaya kaldırıyor ve işi bitince telleri yerine koyuyor. Bulut, “Köyde yaşamak iyi ama köy yaşam şartları iyi değil. Direkler yıkıldı bir haftadır böyle, bunların arasından hayvanlara yem çıkarmaya çalışıyoruz. Bu yaştan sonra da şehre gidemem. Köye alıştım. Efkarlıyım, köyde bu yaşımda hayvanlara ot çıkartmaya çalışıyorum. Köyde yaşamak zor ama katlanıyoruz, alıştık bir kere köy yaşantısına.” dedi. kha

x

 

Önceki ve Sonraki Haberler