Temelli: “Kars, halkların bahçesi, kültür beşiği ve bir arada yaşamanın örneğidir”

Temelli: “Kars, halkların bahçesi, kültür beşiği ve bir arada yaşamanın örneğidir”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 31 Mart’ta yapılacak olan seçim çalışmaları kapsamında Kars merkez ile Digor ilçesi ve Dağpınar Beldesinde konuştu.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Eşgenel Başkanı Temelli’ye Kars’taki programı kapsamında, HDP Kars Milletvekili Belediye Eşbaşkan Adayı Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca, Van Milletvekili Murat Sarısaç, Iğdır Milletvekili, Habip Eksik ve HDP Kars İl Eşbaşkanı Ömer Dereci ile ilçe belediye eşbaşkan adayları eşlik etti.

Kars HDP İl Başkanlığı önünde Kars halkına ve partililere hitap eden HDP Eşgenel Başkanı Sezai Temelli, halkların bahçesi, kültür beşiği Kars’ta Türküyle, Kürdüyle, Ermenisiyle, Azerisiyle Gürcüsüyle yan yana olduklarını söyledi.

Kars’ın bu etnik zenginliği ile bir arada olma iradesiyle tüm dünyaya örnek olduğuna dikkat çeken Temelli: “Kars bu yönüyle Türkiye’ye örnek olmuş bir kenttir. Bugün ülkeyi bölmeye çalışanlara, bizi karşı karşıya getirmeye çalışanlara inat yine bir aradayız. Bugün buradan bütün Türkiye’ye sesleniyoruz. Ortak vatanımızda demokratik cumhuriyeti var edene kadar yan yana omuz omuza faşizme karşı mücadelemize devam edeceğiz. Bu yol barış yoludur, demokrasi yoludur, halkların bir arada huzur içinde yaşama yoludur. Bu yoldan vazgeçmeyiz. Bugüne kadar ne boyun eğdik ne diz çöktük. Bugünden sonra mücadelemizi yükseltmeye devam edeceğiz. Bugün zulüm var hukuksuzluk ve adaletsizlik var.

Ülkeyi terk etsin diyorlar: Burada doğdum burada yaşamaya ve mücadele etmeye devam edeceğim. Bizler bize yakışanı yapacağız. Bizler bir arada yaşama iradesini ortaya koymuşuz. Bizler kimseye nefret söylemiyle yaklaşmayacağız. Bizler kimseye düşmanlık yapmayacağız. Bu onlara yakışır. Sabah akşam HDP’yi düşmanlaştırarak, bizleri kötüleyerek siyaset yaptıklarını sanıyorlar. Siyaset halk için, halkın sorunlarını çözmek için yapılır. Bunların artık halkın sorunlarını çözecek ellerinde bir şey kalmamış. Tek bildikleri şey halkları birbirine düşman etmek, HDP’yi kötülemek ve bize yol göstermek. Diyorlar ki ‘ülkeyi terk etsinler’. Ne terk edeceğim ülkeyi, burada doğdum, burada yaşıyorum burada yaşamaya devam edeceğim. Burada siyaset yapacağım; burada mücadele edeceğim.

HDP KARS’A, KARS HDP’YE YAKIŞIR

Sevgili arkadaşlarım, bugün Kars’tayız. Kars’tan başladık. İlk adayımızı da Kars’tan açıkladık. Sevgili Ayhan Hocam, Ayhan Bilgen, Kars’ta aday olduğunu açıkladığı günden bu yana aranızda. İlk günden beri Kars’ın sorunları ile ilgileniyor, çözüm üretiyor, nasıl bu sorunları çözebiliriz diye. Adaylarımız belli olduktan sonra Şevin Başkan ile beraber -şimdiden başkan diyorum bakın kazanacağız çünkü mutlaka kazanacağız- Ayhan Bilgen Kars’ın sorunlarına çözüm bulmak için 7/24 çalışıyor. Diğerlerinin lafı boş laf. Neden? Çünkü Kars’ta nereye gitseniz suratınıza sorunlar çarpıyor. Kars’ta nereye gitseniz çamur var, çukur var. Kars’ta nereye gitseniz dert var. Mesele bu dertlere çözüm bulmaktır. Ama onlar bugüne kadar Kars’ın sorunlarına çözüm üretmek yerine sorunlara sorun katmışlardır.

İşte Kars’ın ekonomisine bakın. En çok göç veren kent Kars! Neden? Çünkü işsizlik ve yoksulluk var. Bu işsizlik ve yoksulluğa hep birlikte çözüm üretmeliyiz. Kars’ın sorunlarını çözmek için yeni bir yerel yönetim anlayışına ihtiyacımız var. O yüzden diyoruz ki Kars HDP’ye, HDP Kars’a yakışır.

AYHAN BİLGEN VE ŞEVİN ALACA KARS’A YAKIŞIR

Bakın bu ülkede tarımı bitirdiler, tarım politikası diye bir şey kalmadı. AB’den demokrasi alacaklarına, Avrupa’nın gıdasını, tarımını aldılar; bu ülkede tarımı bitirdiler. Kendi tohumunu üretmek yerine İsrail’den tohum aldılar; bu ülkenin tohumunu bitirdiler. Kars’ın en gelişmiş, Orta Doğu’nun en gelişmiş süt ve et tesisini özelleştirdiler. Bugün hayvancılığı bitirdiler, Kars’ı ve ülkeyi yoksullaştırdılar, adeta bir tarım terörü yarattılar. Çıkmış bugün diyor ki bu tarım terörünün bu tarımda yaşananların müsebbibi rantçılar, manavlar, çiftçiler, hal esnaflarıymış. Bizim aklımızla çiftçinin aklı ile alay edenler tarımı bu duruma sürükleyenler çiftçiyi esnafı suçlu hale getiriyorlar.

BUGÜN YAŞADIKLARIMIZIN TEK SORUMLUSU BU İKTİDARDIR

Oysa biliyoruz ki, bugün yaşadıklarımızın tek bir müsebbibi var o da bu iktidardır. Bu iktidar  gitmeden bu yoksulluk bitmez, bu işsizlik bitmez. Sorunlarımıza çözüm arıyorsak, o zaman gelin hep birlikte yan yana omuz omuza verelim, bu sorunları birlikte çözelim. Yerinde çözelim, yerinden yönetimle çözelim. Bir yerel demokrasi anlayışı ile çözelim. Bunu ancak bir arada bizler başarabiliriz. O yüzden de yerel yönetim anlayışımızla yerel demokrasi anlayışımızla yerellerde iktidara geliyoruz. Kars’ta da iktidara geleceğiz. Kars’ın sorunlarını birlikte çözeceğiz. Kooperatif ve tarım anlayışımızla tarımı kalkındıracağız; yoksulluğa son vereceğiz. Yoksulluğu yönetmek değil, bitirmektir erdem. O yüzden tanzim satış kamyonları ile yoksulları kuyruklara mahkum edenlere inat biz yoksulluğu hep birlikte bitireceğiz.

BİZLER YÜRÜRSEK DEMOKRASİ VE BARIŞIN YOLU AÇILIR

Sevgili arkadaşlarım, çok uzun süredir mahallelerimizde, sokaklarımızda, iş yerlerimizde hep birlikte çalıştık. Bizler yürürsek barışın demokrasinin yolu açılır. Çalıştık, çünkü biliyorduk ki bizler yürürsek demokrasinin yolu açılır, barışın yolu açılır. Bizler yürürsek, bu tecrit son bulur bu savaş biter, işte bir ay boyunca yine 7/24 çalışacağız. Herkese gideceğiz, herkesle konuşacağız, yerellerde hep birlikte iktidara geleceğiz. Kentimize de kendimizi de biz yöneteceğiz. Üreten biziz, yöneten de biz olacağız. Bu seçimlerde Kars’ta da biz kazanacağız. HDP ile kazanacağız ve Kars’ı hep birlikte yöneteceğiz.

BİZDE AMAÇ KOLTUK DEĞİL MÜCADELEYİ BÜYÜTMEKTİR

Sevgili arkadaşlarım, bugüne kadar yapılan çalışmalarda tabii ki küskünlükler, kırılmalar olur. Seçim dönemidir, adaylıklar da böyle şeylerin yaşanması normaldir. Bunların en az yaşandığı parti tabii ki HDP’dir. Çünkü amaç sandalye koltuk değildir. Amaç bu mücadele  güç katmaktır. Biz de öyle yaptık. Bugüne kadar olduğu gibi yine bu mücadeleye güç kattık, bugünden sonra da katmaya devam edeceğiz. 1 Nisan umudun, güneşli günlerin başlangıcıdır bunu hep birlikte başaracağız.” Dedi. 

temelli-kars,-halklarin-bahcesi,-kultur-besigi-ve-bir-arada-yasamanin-ornegidir-(2).jpgtemelli-kars,-halklarin-bahcesi,-kultur-besigi-ve-bir-arada-yasamanin-ornegidir-(3).jpgtemelli-kars,-halklarin-bahcesi,-kultur-besigi-ve-bir-arada-yasamanin-ornegidir-(5).jpgtemelli-kars,-halklarin-bahcesi,-kultur-besigi-ve-bir-arada-yasamanin-ornegidir-(1).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler