Tepe'den Aliyev'e Vefa Ziyareti!

Tepe'den Aliyev'e Vefa Ziyareti!

Kars Valisi Eyüp Tepe, Azerbaycan Devlet Başkanı Merhum Haydar Aliyev anısına Kars'ta yaptırılan Haydar Aliyev Endüstri Meslek Lisesi'ne, Aliyev'in ölüm yıldönümünde vefa ziyareti yaparak incelemelerde bulundu.

Tepe'den Aliyev'e Vefa Ziyareti!


Kars Valisi Eyüp Tepe, Azerbaycan Devlet Başkanı Merhum Haydar Aliyev anısına Kars'ta yaptırılan Haydar Aliyev Endüstri Meslek Lisesi’ne, Aliyev'in ölüm yıldönümünde vefa ziyareti yaparak incelemelerde bulundu. 

Temeil Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan ve Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR)’ın yaptırdığı ve tamamlanan 32 derslikli Haydar Aliyev Endüstri Meslek Lisesi’nde Kars Valisi Eyüp Tepe ve Azerbaycan Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, incelemelerde bulundu. 

Azebaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov ile birlikte modern okulu gezen Vali Eyüp Tepe, okulda her türlü konforun düşünüldüğünü ve modern bir okulun Azerbaycan tarafından Kars’a yapıldığını söyledi.

Kars Valisi Eyüp Tepe; “Doğrusunu söylemek gerekirse, meslek lisesi standartlarının çok çok üzerinde bir alt yapıya sahip, atölyelerinden konferans salonuna, kapalı spor salonundan açık spor salonlarına, laboratuvarlarından 1’nci sınıf yurduna kadar her şeyiyle dört dörtlük bir okul kazandı Karsımız” dedi.

Vali Eyüp Tepe; “Bu okulun özelliği dolayısıyla biz bu okulu Sayın Başbakanımız ve Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev tarafından açılmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov; “Okulu gezdik gördük. Okulda her türlü konfor düşünülmüş. Burada Sayın valimizinde söylediği gibi, ‘İnsanın yeniden okuyası geliyor’ Azerbaycan Hükümeti burada böyle güzel bir okul yaptı. İnşallah bu okuldan Kars için, Türkiye için önemli şahsiyetler çıkar. Önemli mühendisler çıkar. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de bundan sonra yapılacak okullar standartlarını bu okuldan alınacak. Örnek olarak bu okulu kullanılacaktır demişti” şeklinde konuştu.

Daha sonra Vali Tepe, Başkonsolos Süleymanov ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Urlanç, okulu gezdiler.

22 dönüm arazi üzerine 32 derslik , yatakhane , yemekhane , konferans salonu , kapalı spor salonu, atölyeleri yapılan Haydar Aliyev Endüstri Meslek Lisesi’nde yarın zil çalacak.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler