Tepe'nin 19 Mayıs mesajı

Tepe'nin 19 Mayıs mesajı

Kars Valisi Eyüp Tepe, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajında, Manisa Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenleri andı.

Tepe'nin 19 Mayıs mesajı

Kars Valisi Eyüp Tepe, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajında, Manisa Soma’daki maden faciasında hayatını kaybedenleri andı.

Vali Tepe’nin mesajı şöyle:

Kıvançla kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı bu yıl buruk bir şekilde kutlamaktayız. Bu yıl bir taraftan milli bayramımızın 95.yıl gururunu yaşıyorken, diğer taraftan Soma’da meydana gelen facianın acısını milletçe yaşıyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk’ün, bağımsızlığımızın adeta miladı sayılan 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışıyla, olumsuz şartlar içinde bulunan ülkemizin umutları yeşermiş, milletimizin kurtuluşa olan inancı eyleme dönüşmüştür. 19 Mayıs’ta Samsun’dan başlayan; Atatürk’ün önderliğinde, milletimizin özverisi ve bağımsızlığa olan inancıyla kararlılıkla yürütülen Kurtuluş Savaşı’mız, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını sağlamıştır. Bu aziz vatan, Kurtuluş Savaşı’nda ecdadımızın canları, kanları pahasına gösterdiği olağanüstü ve onurlu mücadele ile vatan olmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’miz, aradan geçen zaman içerisinde gelişmiş bir ekonomi ve demokratik hukuk devleti olma yolunda ciddi mesafeler katetmiştir. Bugün ülkemizin yakaladığı gelişme ivmesini yukarılara taşıyarak, demokratik, ekonomik ve siyasi açıdan gelişmiş, en ileri standartları yakalamış, mutlu ve huzurlu bir ülke olarak gelecek nesillere bırakmak hepimizin görevidir. Bu konuda şüphesiz en önemli görev de, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize düşmektedir. Ülkemizin en önemli potansiyeli genç nüfusudur. Bu nedenle; gençlerimiz, bilinçli nesiller olarak kendilerini en iyi şekilde yarınlara hazırlamalı, çağın gereklerine uyarak okuyarak, araştırarak, dünyadaki değişimleri ve yenilikleri yakalamalıdır. Genç olma potansiyel ve dinamizmini, ülkemizin geleceği adına kazanıma dönüştürmek amacıyla devletimizce her alanda gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle; gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyorum. Bu vesileyle, Soma’daki faciada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler