Tepki gösterdi.

Tepki gösterdi.

Kars'ta günlük iki sefer yapan ve her gün 400 yolcu taşıyan Kars-Akyaka arası tren ile halk arasında daha çok “hızlı tren” olarak adlandırılan ve Kars-Ankara arası sefer yapan Erzurum Ekspresi'nin Kars ayağı seferden kaldırıldı. Özellikle Akyaka'ya çalış

  KARS - Kars’ta günlük iki sefer yapan ve her gün 400 yolcu taşıyan Kars-Akyaka arası tren ile halk arasında daha çok “hızlı tren” olarak adlandırılan ve Kars-Ankara arası sefer yapan Erzurum Ekspresi’nin Kars ayağı seferden kaldırıldı. Özellikle Akyaka’ya çalışan trenin seferden kaldırılması tepkiye neden oldu.

  Devlet Demir Yolları, Kars’taki tren yolu ulaşımını bitirmek ve Kars Gar Müdürlüğü’nü kapatmak için düğmeye bastı. Yıllardan beridir Kars-Akyaka arası sefer yapan tren ile Erzurum Ekspresi’nin seferden kaldırılmasıyla Kars Gar’ı adeta sessizliğe büründü. Akyaka Treni ile Erzurum Ekspresi’nin zarar ettiği gerekçesiyle seferden kaldırıldığı bildirildi.

  Özellikle Akyaka Treni’nin seferden kaldırılmasına en büyük tepki Akyaka Belediye Başkanı Turgut Turan’dan ve Akyakalılardan geldi.

  Akyaka Belediye Başkanı Turgut Turan, yeni yıl ile birlikte Kars-Akyaka tren seferleri ile Kars-Ankara arası sefer yapan Erzurum Ekspresi'nin Kars ayağının kaldırılacak olmasına tepki gösterdi.

  Trenin, zarar ettiği gerekçesiyle seferden kaldırıldığının kendilerine bildirildiğini ifade eden Belediye Başkanı Turan, “Devlet süpermarket veya özel işletmeci değildir. Demiryolları KİT’tir ve KİT’lerin kuruluş amacı da hizmettir. Vatandaş mağdur olmasın diye devlet bazen zarar edebilir. Kamu hizmeti ve sosyal devlet anlayışı bunu gerektirir.” diye konuştu.

  Kapının açılacağı söylenen bir süreçte trenin seferden kaldırılmasının saçma olduğunu da kaydeden Turgut Turan, “İlçemizden geçen demiryolu Doğu Kapı'ya kadar uzanmaktadır. Doğu Kapı'nın açılacağı söylenen bir süreçte Akyaka treninin seferden kaldırılarak, demiryolunun pasif hale getirilmesini anlamış değiliz. Akyaka treni, özellikle kış ayları güvenli yolculuk nedeniyle vatandaşın öncelikli tercihiydi. Her gün 400 yolcu treni tercih ediyordu. Bunların 70'i öğrenciydi. Bu öğrenciler perişan olacak. Özellikle kışın trenin kaldırılmasını da anlamış değiliz. Çünkü kışın daha çok tercih ediliyordu tren. Trenin kaldırılması bölgemizi cezalandırmaktan başka bir şey değildir. Özellikle milletvekillerimizden duyarlılık beklemekteyiz" diye konuştu.

  Bu sırada babasının çiftçi olduğunu ve aylık gelirlerinin düşük seviyede olduğunu söyleyen Birhan Erdağı isimli lise öğrencisinin ağlayarak konuşması herkesi duygulandırdı. Babasının pancar ekmekle meşgul olduğunu belirten Birhan Erdağı, 3 kardeş olduklarını ve birinin de hasta olduğunu ifade etti. Kardeşinin hastalığından söz ederken duygulanan ve konuşmakta güçlük çeken Birhan Erdağı, “Hasta kardeşimin bir çok masrafı oluyor. Ben babamdan harçlık bile alamıyorum. Bu tren kalktığında biz yol parası nereden bulacağız ve Kars’a gelip gideceğiz. Kardeşim 1 yaşından beri konuşamıyor ve yürüyemiyor. Babam onun için elinden geleni yapıyor ama şimdi treni kaldırıyorlar ve minibüsçüler ilçede bayram ediyor. Trenimiz kalkmasın. Kaza olur diye kaldırıyorlarmış 50 yıldır kaza olmuyordu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Akyaka Haber