TKDK ile hayaller gerçek oldu

TKDK ile hayaller gerçek oldu

11. başvuru çağrı döneminde TKDK'ya proje sunan Fuat Demirden, 250 baş kapasiteli et sığırcılığı işletmesinde AB standartlarında ekonomik değeri ve verimliliği yüksek bir et üretim tesisi gerçekleştirecek.

TKDK ile hayaller gerçek oldu

11. başvuru çağrı döneminde TKDK’ya proje sunan Fuat Demirden, 250 baş kapasiteli et sığırcılığı işletmesinde AB standartlarında ekonomik değeri ve verimliliği yüksek bir et üretim tesisi gerçekleştirecek. Projesinde 2.705.031,26 lira yatırım bedelli projeye %65 oranında ödenen hibe desteği 1.758.270,31 lira olacak.  

Demirden yatırım ve IPARD Programı hibe desteği konusundaki görüşlerini şöyle bildirdi:

“Kendimi bildim bileli hayvancılık uğraşmaktayım. Daha önce bu sektörün birçok alanında iş yaptık fakat işlerimizi daha çok geliştirmek ilk hedefimiz oldu. Yaptığımız işletmelerin alt yapısı olmaması işletmelerimizi ilerletmeyi engelledi bu da bizim maddi kayıplar yaşamamıza neden oldu. Gün geçtikçe yaşadığımız sıkıntılar buralardan göç etmeyi bile düşünmemize yol açtı.  Biz bu durumdayken TKDK umut oldu bize. Zamanla hayvancılık alanındaki destekleri ve kurumunuz çalışanlarının yoğun ilgisini gördükçe bu işi yapabileceğimize karar verdik. Bu doğrultuda yaptığımız proje sayısını arttırıp ilerleyen aşamalarda bu alana ilaveten mezba, mandıra işletmelerini kurmayı da hedefliyoruz. Yaptığımız bu çalışmaların gelecek nesillerimize yatırım niteliğinde olacağını düşünüyoruz. Projeleri doğru bir şekilde yapmamızda TKDK İl koordinatörü Yusuf Güder ve kurum çalışanlarının güleryüzlüğü, sıcakkanlıkları ve samimiyetlerinin katkısı büyüktür bu da bizi çalışmaya ve işimizi doğru, istenilen şekilde yapmaya teşvik etmektedir. Çiftçilere önerilerim imkanları varsa bu hibelerden faydalansınlar. Kurumunuzla görüşüp fikir almalarını isterim. Çiftçilerin hibe desteği almasındaki kuşkularının yersiz olduğunu düşünüyorum. İşi takip edip istenilenleri düzgün şekilde yaptıkça bu hibe desteğini almakta bir sorun yaşanmamaktadır.  Bu projelerin hayata geçirilmesinde katkısı olan Kars İl Koordinatörü Yusuf Güder ve kurum çalışanlarına teşekkürlerimi sunarım.” kha

Önceki ve Sonraki Haberler