(TKDK) Kars İl Koordinatörü Toplantı Yaptı

(TKDK) Kars İl Koordinatörü Toplantı Yaptı

Bozkurt; 3 milyon Euro'nun yüzde ellisini verecek başka bir fon yok

 

TKDK Kars İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, Kars’ta bir araya geldiği iş adamlarına, sizler birer iş adamısınız 3 milyon Euro’nun yüzde ellisini veren bir fon var mı? Geçmişte tesis kurmak için geri ödemeli faizli aldığınız krediler vardı. Ama artık günümüzde durum farklı, kredinin yerini hibe destekleri aldı.Eskiden yatırım yapmadan evvel alınan kredilerin etkin kullanılmaması sonucu yatırımlar hayata geçmiyordu. Bugün ise üretime dönük tesis kurmak isteyen yatırımcılar yatırımın tamamlanmasına müteakip yüzde 50 ile 65 arasında değişen oranlarda ajanstan hibe desteği alabildiklerini söyledi.
 
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) Kars İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği (KARSİAD) tarafından 'Karslı İşadamları Düşünüyor, Dile Getirip Çözüm İstiyor' toplantılarının beşincisine katıldı. Bozkurt Sultan Alparslan Koleji Konferans salonunda gerçekleşen toplantıda, Kars’ta Kırsal Kalkınma ajansı olarak neler yaptıklarını ve neler yapacaklarını KARSİAD ile Kars Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) üyesi iş adamları ile paylaştı.
 
TKDK Kars Koordinatörü Bozkurt, kısa bir sunum ile Kars’lı iş adamlarını bilgilendirdiği toplantının ardından iş adamlarının sorularını da cevaplandırdı.
 
Bozkurt, KARSİAD Başkanı Sultan Murat Dereci ve KASİAD Başkanı Ali Nail Çelik’in projeler ile ilgili sorularına, Sıfırdan ahır yapımına veya mevcut ahırların modernizasyonu veya genişletilmesi kapsamında yapacakları yapım işlerine ve makine ekipman alımına ve proje hazırlığı için yapmış oldukları genel harcamalar olarak adlandırılan, proje çizimi, danışmanlık ücretleri, görünürlük hizmetleri ve bilgi sistemleri kurulumu gibi harcamalarına hibe desteği verildiğini belirtti.
 
Bozkurt, İPARD programı kapsamında Kars ilinde 2. Çağrı döneminde, toplam yatırım tutarı 12 milyon TL olan 5 adet projenin onaylandığını ve projelere toplamda 6 milyon TL hibe desteği verileceğini aktardı. Ayrıca 3. Çağrı döneminde alınan 3 projenin toplam yatırım tutarının 6 milyon TL olduğunu ve bu pro
)
 
 
 
 
 
kha

Önceki ve Sonraki Haberler