Toraman: “Üniversite öğrencileri barınma sorunu yaşıyor”

Toraman: “Üniversite öğrencileri barınma sorunu yaşıyor”

CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, ülke genlinde olduğu gibi Kars’lı üniversite öğrencilerinin de gittikleri illerde barınma sorunu yaşadıklarını söyledi.

Tacettin DURMUŞ

‘Barınamıyoruz’ diyerek feryat eden gençlerin geleceğimizin umudu olduğunu dile getiren Toraman, ülkenin tüm illerinde okumak isteyen gençlerin geleceğe umutla bakmak istediklerini dile getirdi.

Toraman gazetemize yaptığı açıklamada; yıllardır eğitim sürecini doğru yürütemeyen ve yurt yapmaya fırsat bulamayan iktidarın, gençlerimizin geleceğini karartmakta olduğunu ileri sürdü.

Özel yurt veya ev kiralamak zorunda kalan öğrencilerin fahiş fiyatlarla karşılaşmakta olduğunu da dile getiren CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, “Ülkemizdeki gelir uçurumu, pahalılık, yoksulluk en fazla gençlerimizi vurmaktadır.  Devlet yurtlarındaki yetersizlik nedeniyle özel yurt veya ev kiralamak zorunda kalan gençlerimiz fahiş fiyatlarla karşılaşmaktadır. 

Eğitim, barınma anayasal bir haktır.  Sosyal devlet halkına bu olanakları sağlamak zorundadır.  Halkımızın yarısından fazlasının mahkum olduğu asgari ücret olan 2800 lira ile bir aile çocuğunu il dışında nasıl okutabilir? Gençlerimiz karanlık örgütlenmeler olan cemaat yurtlarına mahkum edilmekte ve gelecekleri tehlikeye atılmaktadır. 

Öğrenim kredisi olarak verilen 650 TL yeterli gelmemektedir.  Kendisi yazlık, kışlık saraylarda yaşayan AKP Genel Başkanı ‘Gözünüze dizinizi dursun’ diyerek bu ülkenin evlatlarına hakaret etmektedir. 

Barınamıyoruz diyerek feryat eden gençlerimiz bizim geleceğimizdir.  Yarın bu ülkenin doktorları mühendisleri yöneticileri olacaklardır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak belediyelerimizle, örgütümüzle eğitim ve barınma hakkı için gençlerimizin yanında olmaya, sorunlarını çözmeye devam edeceğiz. Halkını, gençlerini değil kendi yandaşlarını ve kişisel iktidarlarını koruyan hükümet temsilcilerine karşı, gençlerimizin güvenli bir geleceğe sahip olmaları için mücadelemize devam edeceğiz.”dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler