Toraman’dan AK Parti’ye eleştiri: “İl Başkanı korukçuluk yapma, işine bak”

Toraman’dan AK Parti’ye eleştiri: “İl Başkanı korukçuluk yapma, işine bak”

CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın’a çağrıda bulunarak “Yöresel tabirle; korukçuluk yapma işine bak” dedi.

Tacettin DURMUŞ

Toraman düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, 15 gün önce Ardahan ve Kars’ı ziyaret eden İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, her iki ilin sorunlarını yerinde görmek ve çözüm arayışı sumak için geldiğini hatırlattı.

Toraman, Tunç Soyer’in Kars’tan ayılmasının ardından, AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç ve İl Bakanı Adem Çalkın’ın sürekli olarak mesnetsiz saldırılarda bulunduklarını söyledi.

Özellikle AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın’ın Kars’ı sanki koruma altına aldığı ve yöresel tabirle kendisini Kars’ın korukçusu gibi gösterdiğini ileri süren Toraman, Çalkın’ın kendi işleri ile meşgul olması gerektiğine vurgu yaptı.

Adem Çalkın’ın iktidar partisinin il başkanı olduğunu hatırlatarak, Kars’ın mevcut sorunlarına çare araması gerektiğine de vurgu yapan Toraman, AK Partililerin sürekli olarak muhalefet partisi CHP’yi eleştirdiklerini de söyledi.

Toraman açıklamasında; Tunç Soyer’in Susuz Belediyesini ziyaret ettiği için AK Parti heyetinin Susuz’a gittiğini ve ‘Susuzluların kendilerini bağrına bastığı şeklindeki haberin de gerçeği yansıtmadığını da belirtti.

Demokratik ülkelerde muhalefet partilerinin iktidarı eleştirdiklerini de hatırlatan Taner Toraman, “İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in Susuz da bulunan uçan şelaleyi ekibiyle birlikte ziyaret etmiştir. Burada Sayın Belediye Başkanımızın herhangi bir olumsuz açıklamada bulunmadığı aksine İzmir Büyük Şehir Belediyesi olarak Kars halkının yararlandığı bu yere katkı sağlayacağını dile getirmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi Sosyal Demokrat ve Belediyecilik anlayışıyla Kars ilinde partimizin Belediye Başkanlarının yaptıkları yatırımlar ve hizmetler halkımızın takdirini kazanmıştır.

Borçsuz olmayan Belediye Devretmiştir, oysa mevcut iktidar ve küçük ortağının Belediyeciliğinde Belediye borç sarmanına düşürülmüştür. Toplam 350 milyon borç bırakılarak ayrılmışlardır.

İl Başkanına tavsiyem yaptıkları işleri ve memleketimize katkısı olan işleri ifade etsin. Bizde doğru olan bilgilere teşekkür edelim. Bizim gelen misafirlerimizin gezdikleri ile yapmak istedikleri çalışmalarla boşuna meşgul olmasın, bizim kültürümüz de misafire sevgi ve saygı göstermek esastır. Sizin her ay devletin protokolünü kullanarak gelen giden hükümet temsilcilerinize biz saygı gösteriyoruz ve bunu Kars halkının takdirine bırakıyorum.” dedi.

AK PARTİ HÜKÜMETLERİNİN KARS’TA YAPTIKLARINI DA ELEŞTİRDİ

AK Parti hükümetlerinin son yıllarda yaptığı çalışmaları da eleştiren CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, “Bilindiği gibi ilimizde uzun yıllar hizmet veren Alpaslan Lisesi karşısında bulunan Kars Devlet Hastanesi atıl durumda yıkılmış son zamanlarda yerine park yapılmıştır. Halen çalışmalar bitirilememiştir. Üstelik cadde kapatılmıştır.

Halitpaşa Mahallesinde yapılan Devlet Hastanesi, birkaç yıl hizmet vermiş burası da terk edilmiş ve yerine Millet parkı yapılmıştır. Sebebi nedir bu parkların ne oldu ?

Fevzi Çakmak Mahallesinde bulunan Doğum Ve Çocuk Bakım Hastanesi kaderine terk edilmiş ardından yıkılmıştır. Kadın Doğum ve Çocuk Bakım Ünitesi yeni yapılan hastaneye taşınmıştır. Şuandaki Hastane Kadın doğum, çocuk ve yetişkinlere hizmet veren aynı binada bulunmaktadır.

Şeker Fabrikasına yakın olmasından dolayı atık kokuları hastaneyi etkilemektedir. İlimizde bulunan Verem Savaş Dispanseri yıkılmıştır.

Ak Parti yetkililerinin kendilerinden önce hastane olmadığı iddiası gülünçtür. Kafkas Üniversitesi ve Devlet Hastanesinde yeterli Uzman Doktorlarının bulunmadığından her sabah saat 6’da hasta taşıyan araçlar ilimizden hareket etmektedir. Yine Hastalarımız Erzurum yolunda hayatlarını kaybetmektedirler.

Diğer bir iddiaları ise Baraj yapıldığı söylenmektedir. Bilindiği gibi mevcut Arpaçay Barajı hükümetten önce de Kars içme suyunu karşılayan Bayburt Barajımız vardı, bu hükümet döneminde Çam Çavuş Melik Köyü mevkiinde yapılmaya başlanan Kars Sulama Barajının bugüne kadar kesin kabulünün yapılmamış olup zeminden su kaçırdığı için tutulan suyun tahliye edileceği ve kanal ve diğer aparatlarının yapılmadığı ilimizi kasıp kavuran kuraklık nedeniyle mevcut barajın çiftçimize ve köylümüze hiçbir yararın olmadığı ne zaman faaliyete geçeceği ise meçhul durumdadır.

Dere içi mevkiinde bulunan Milli Park olması düşünülen Kent Ormanının olduğu yer 20 yıllık İktidarları döneminde bir çivi çakılmamış olup, mevcut yer çöplük haline dönüştürülmüştür.” Şeklinde açıklamasını tamamladı.

Başkan Toraman’ın açıklamasında Başkan Yardımcısı Selahattin Özşahin, CHP’li Susuz Belediye Başkanı Oğuz Yantemur, merkez ilçe Başkanı Yusuf Kanbay, Gençlik Kolları Başkanı Uğurcan Vergül ve CHP Kadıköy Belediyesi Meclis Üyesi Yener Kazak da hazır bulundu.

toraman’dan-ak-parti’ye-elestiri-“il-baskani-koruculuk-yapma,-isine-bak”--(2).jpgtoraman’dan-ak-parti’ye-elestiri-“il-baskani-koruculuk-yapma,-isine-bak”--(3).jpgtoraman’dan-ak-parti’ye-elestiri-“il-baskani-koruculuk-yapma,-isine-bak”--(1).jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler