Tüm Kadınlarımızı Selamlıyorum

Tüm Kadınlarımızı Selamlıyorum

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 81. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı:

5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 81. yıldönümü kutluyorum.

Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 81. yıldönümünü bugün hep birlikte gururla kutluyoruz. Birçok batılı ülkeden önce, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının tanınması, kadınlarımızın etkin vatandaşlar olarak ülke yönetiminde söz sahibi olmalarını sağlamıştır. 5 Aralık Kadın Hakları Günü’dür. Kadınlara verilen haklar yok sayılmaktadır.15 yaşındaki gelinlerimiz gün geçtikçe çoğalmaktadır. Kadın hakları hukuki ve devlet sorunu olmaktan öte bir ahlak ve kültür sorunudur. Dünya üzerinde kayıtlı olan mal varlıklarından yüzde birlik kısmı kadınlara aittir. Bu bile kadın haklarının ne boyutta olduğunu göstermektedir. İşte bu ortamda Kadın Hakları Günü olarak 5 Aralık tarihi seçilmiştir.

Vicdanı hür, fikri ve düşüncesi hür bir toplum içerisinde, kadın daha değerlenir.

Böyle bir toplum bilincine ulaşmanın hayali ile erkekler ve kadınlar, Atatürk’ün tabiriyle bağımsızlığı karakter özelliği gibi benimseyerek, vicdanı hür, fikri hür, düşüncesi hür birer birey olarak hareket etmeye gayret gösterdiklerinde, muasır medeniyetlere bırakın ulaşmış olmayı, onları bir anda çok gerilerde bırakmış bile olacaktır.

Dünya’ya kötülük hâkimse eğer, çözümü vicdan ve fikir hürriyetinden geçmektedir. Bir ülkenin geleceği olacak nesillerin karakterini, o ülkenin kadınlarının vicdan yapıları ve fikri kapasiteleri belirlemektedir. Vicdanlar nasırlaştığında ve fikirler kokuştuğunda, son çare olarak kadına bakın! Eğer kadın da vicdani değerlerini kaybediyorsa, hem toplum adına hem de insanlık adına durum vahim demektir. Hem ülkemiz adına hem de dünya adına daha hür ve adil bir insani ortamın var olabileceği umudunu kaybetmemenin önemini unutmamak gerektiğini belirterek, tüm kadınlarımızı saygı ve sevgi ile selamlıyorum”

tum-kadinlarimizi-selamliyorum-(1)-001.jpgtum-kadinlarimizi-selamliyorum-(2).jpgtum-kadinlarimizi-selamliyorum-(3).jpg

kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler