TURİZMCİLERE  SERTİFİKA

TURİZMCİLERE SERTİFİKA

TURİZMCİLERE SERTİFİKALARI VERİLDİ

TURİZMCİLERE SERTİFİKALARI VERİLDİ

  Doğu Anadolu Kültür Turizmi için İttifaklar Birleşmiş Milletler Ortak Programı kapsamında turizm konusunda eğiticilerin eğitimiyle ilgili düzenlenen semineri başarıyla tamamlayan 17 turizmciye sertifikaları verildi.

  Doğu Anadolu Kültür Turizmi için İttifaklar Birleşmiş Milletler Ortak Programı kapsamında turizm çalışanları için işbaşı program yöneticileri eğitici olarak yetiştirme sertifika programı tamamlandı. Bu kapsamda eğitim seminerini tamamlayan turizmcileri sertifikaları düzenlenen törenle dağıtıldı.

  Sim-Er Otel’de düzenlenen sertifika törenine; Vali vekili Murat Demirci, Kültür ve Turizm Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Genel Müdürü Mahmut Evkuran, Kars Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, Birleşmiş Milletler Ortak Programı yetkilileri ve kursiyerler katıldı.

  Kültür ve Turizm Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Genel Müdürü Mahmut Evkuran, törende yaptığı konuşmada, “Bakanlığımız uzun yıllardır sektörü eğiten eğiticileriyle, işbaşı eğitimi, eğiticilerin eğitimini özel bir program çerçevesinde bütün Türkiye’de program düzenlemiştir. Fakat bu proje kapsamında gerek sektördeki çalışanlar gerekse de sektörde işbaşı eğitimi ve yöneticilerin eğitimi aracılığıyla sektör yöneticilerine yönelik programlarımızı bu program kapsamında Kars’a bir parça odakladık. Yürüttüğümüz programın devamı el pansiyonculuğu eğitimi olarak ve sektörün çeşitli bileşenleri olan gerek ön büro, gerek kat hizmetleri, gerek mutfak servisi, gerekse de aşçılık programı kapsamında bu eğitimleri sürdüreceğiz. Böylelikle hemen hemen Kars’ta sektöre hizmet eden bütün çalışanları ve yöneticileri eğitimden geçirmiş olacağız. Bu program Kars merkezdeki işletme sahiplerine yönelik bir eğitim programıydı. Katılımcıların hepsine ve bakanlık görevlilerine teşekkür ediyorum” dedi.

  Vali vekili Murat Demirci de, “Bildiğiniz gibi Birleşmiş Milletlerin organizasyonunda gerçekleşen bu proje ilimizde ilk defa uygulandı. Böylelikle turizm çalışanları işbaşı eğitim programı kapsamında eğiticilerimiz eğitildi. Böylelikle daha iyi hizmet, daha kaliteli hizmet sunulması sağlanacak ve Kars’ımızın güler yüzünü, Kars’ımızın turistlere kaliteli hizmet sunumunda önemli bir adıma imza atmış olacak. Böylesi programların Kars’ımızda devam etmesini diliyorum” diye konuştu.

  Kültür ve Turizm Bakanlığı da eğitimin sonunda sınav yapıp başarılı olanlara ayrıca sertifika töreni düzenleyecek.

Önceki ve Sonraki Haberler