TÜRK-SAĞLIK SEN

TÜRK-SAĞLIK SEN

TÜRK-SAĞLIK SEN HEYETİ ANTALYA'DAN DÖNDÜ

TÜRK-SAĞLIK SEN HEYETİ ANTALYA’DAN DÖNDÜ

TÜRK-SAĞLIK SEN: HASTANELERİMİZİ SATTIRMAYACAĞIZ

  Türk Sağlık-Sen 3. Şube Başkanları ve Yönetim Kurulları İstişare Toplantısı geçtiğimizg ünlerde Antalya Beldibi Ak-Ka Otel Antedon’da coşkulu bir şekilde yapıldı. Toplantı dönüşü bir açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Kars Şube Sekreteri Murat Şanlı, önemli değerlendirmelerde bulundu.

  Toplantıya şube Başkanı Erhan Sarıkaya’yı temsilen Şube Sekreteri Murat Şanlı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Sebahahattin Sarıçam, Adnan Kılıç ve Haydar Ali karasu katıldı. 3 gün süren istişare toplantısının açılışı ise Genel Sekreter Zafer yıldırım tarafından yapıldı. Açılışta İstiklal Marşı ve Saygı duruşunun ardından geçen hafta elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden Kırıkkale Şube Başkanı Mustafa Başkal, geçen sene yine bir trafik kazasında hayatını kaybeden Genel Mali Sekreter Ömer Güngörmüş ve sendikal mücadelede birlikteliği bırakmayan ve ebediyete intikal eden yöneticiler ve üyeler için Kuran-ı Kerim okundu.

  Şanlı, “Genel Başkanımız Önder Kahveci konuşmasında Habur’dan Türkiye’ye giriş yapan teröristlere gösterilen toleransı eleştirerek “Dağdan gelenler hazmedildi. Biz Türk Sağlık-Sen olarak böyle bir hazmetmeye karşıyız. Yapılanlar Türk milletinin vicdanında derin yaralar açmıştır.” dedi. Terör belasının adı önce Kürt sorunu olarak devşirilmiş daha sonra bu demokratik açılıma dönüştürülerek olaya yeni bir boyut kazandırılmıştır. Adlar değişirken bakış açısı da değişmiş, dün terörist olarak askere kurşun sıkıp, köylüyü katledenler ile onların borazanları, bugün bir taraf olarak müzakereci haline getirilmişlerdir. Bölücü başının muhatap kabul edilmesi gibi talepler kamuoyunda dillendirilmeye başlanmıştır. Bölge halkının bu sorunları çözülmediği sürece hiçbir girişimin barışa, kardeşliğe ve insanca yaşamaya hizmet edeceği kanaatinde değiliz. Bu nedenle gerçekleştirilmek istenen açılımın bölünmeye doğru giden bir sürecin parçası olacağı konusunda endişelerimiz vardır. Bu itibarla biz, Türk Sağlık-Sen olarak, tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak ve tek dil temelinde bir bütün olduğumuzu bir kez daha gür bir sesle haykırıyoruz” diye konuştu.

  Şanlı daha sonra şunları söyledi:

  “Konuşmasında sağlık alanında yaşanan gelişmelere de değinen Kahveci tam gün yasasının eksiklerle dolu olduğunu kaydederek “Türk Sağlık-Sen olarak devlette millete hizmeti kutsal bir görev olarak görüyoruz. Bu kutsal görevde de hekimlerimizin tam gün çalışmasını olumlu buluyoruz. Fakat tam günde olumlu düzenlemeler yer almakla birlikte eksikleri ve yanlışları vardır. Bu nedenle yamalı ve sorunlu bir tam gün yasası yerine doğru düzgün, çalışanların hakkını koruyan ve genişleten bir yasa çıkarılmalıdır. Genel Başkanımız ayrıca Devlet Hastanelerinin özelleştirilmesinin ilk aşaması olan özerkleştirmeyi getirecek olan Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısına karşı olduklarını vurguladı. Kahveci “hükümet Devlete Hastanelerden el çektirmek istemektedir. Bunun kılıfı da şuanda TBMM’de bekleyen kamu hastane birlikleri yasa tasarısıdır. Bu tasarı ile şu anda hızla birleştirilen hastaneler birliğe bağlanacak. Bu birlik hastanede personel alımından, bina satışına kadar her işi yapacaktır. Bu birlikte İl Genel meclisinin, Ticaret Odasının temsilci vardır. Ama çalışanın temsilcisi yoktur. Çalışanı köle düzenine götürmek isteyen ve hastanelerimizi elimizden almak isteyen bu hastane birliklerine karşı her platformda açıkça mücadele edeceğiz. Böyle bir uygulamayı asla kabul etmeyeceğiz. Çünkü böyle bir süreçle özerkleştiriyoruz diyerek hastaneler özelleştirme tezgâhına konulmaktadır. Sendikal gelişmelere de değinen Genel Başkanımız Önder Kahveci siyasetçi ve bürokratlarca yetkilerinin gasp edildiğini hatırlatarak kamu görevlilerin sendika seçme özgürlüğüne ipotek koymaya çalışanlar ile mücadele edeceklerini kaydetti. Bize baskı yapana bizde baskı yapacağız. Bizi tehdit edene bizde gereğini yapacağız. Kimseye meydanı boş bırakmayacağız. Bu zihniyetle uğraşacağız. Suç duyurusunda bulanacağız. Buradan açıkça ilan ediyorum. Sözü hiç uzatmaya gerek yok. Bize eden karşılığını anında bulacak. Herkes artık ayağını denk alacak. Kimseye hakkımızı gasp ettirmeyeceğiz. Anlayana Yunusça anlamayana Yavuzca anlatacağız” şeklinde konuştu.

  Kahveci’nin konuşmasında ayrıca grev ve toplu sözleşme hakkı için tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını 25 Kasımda iş bırakmaya çağırdığını da hatırlatan Şanlı, istişare toplantısının tüm sekretaryaların genel merkez yöneticileri başkanlığında ayrı salonlarda toplantı yapmasının ardından sona erdiğini de sözlerine ekledi.


 

Önceki ve Sonraki Haberler