Türkiye 25 - 26 – 27 Aralık’ta Sarıkamış’ta olacak

Türkiye 25 - 26 – 27 Aralık’ta Sarıkamış’ta olacak

Sarıkamış Dramının sebep ve sonuçları ile ilgili bilimsel panel yapılacak.

1914 yılında Sarıkamış'ın Allahuekber Dağları'nda donarak şehit olan binlerce asker için Sarıkamış Şehitlerimiz 3 bin100 metre yükseklikteki Allah-u Ekber Dağları'nda düzenlenecek törenlerle anılacak.

Her yıl olduğu gibi bu yılda Türkiye Allah-u Ekber Dağları'nın tam zirvesinde 3 bin 100 metre rakımda Karı kefen eden, karı yorgan eden şehitlerini kucaklayacak. 

Sarıkamış Şehitlerinin 95. yılı münasebetiyle yapılacak anma etkenliği hakkında gazetemize açıklamada bulanan Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen; 95 yılı anma etkinliğimiz Şehitlerimize yakışır bir şekilde olacak. Her zaman olduğu gibi Türkiye'deki şehit yakınları o törende Sarıkamış'ta bulunacak. Türkiye şehitlerine yürüyor. Türkiye'nin törenidir, tören kurumsaldır, kesinlikle kişisel değildir. Bu anlamda 3 günlük etkinliğimizde bütün ayrıntıları dikkate alarak yapacağız.

           25 Aralık Cuma: Sarıkamış Dramanın sebep ve sonuçları ilgili bilimsel panel yapılacak.

26 Aralık Cumartesi:  Kardan Sarıkamış Şehitleri heykellerinin açılışı yapılacak. Daha sonra oratoryum ve protokol konuşmaları. Akşam Sarıkamış Ağıtları, Mehter takımın gösterisi ve sürpriz etkinlikle anılacak.

27 Aralık Pazar: Türkiye Şehitlerine yürüyor, Kızıl Çubuk köyünden Sarıkamış yürüyüşü, Şehitler Mahallesinde ki Şehitlik Anıtına çelenk koyma törenleri olacak

Önceki ve Sonraki Haberler