Türkiye Diyanet Vakıf-Sen'de 'Hayır' İstifası

Türkiye Diyanet Vakıf-Sen'de 'Hayır' İstifası

Türkiye Diyanet Vakıf - Sen Kars şubesinin bazı kurucu yönetim kurulu üyeleri istifa etti.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Sendikanın kurucu yönetim kurulu üyeleri, üyesi bulundukları sendikada yaşanan iç çekişmeler ve benlik kavgalarının sendikayı bitirme noktasına getirmiş olması nedeniyle üyeler arasındaki kardeşliğin bozulmuş olduğunu açıkladılar.

İstifa kararlarını basın marifetiyle kamuoyuna duyuran sendikanın üyeleri açıklamalarında: “Ayrıca Türkiye’nin içerisinde bulunduğu şartlarda sendikalarının bağlı olduğu Konfederasyon Başkanı 16 Nisan’da ‘Hayır oyu vereceğim’ dedi. Başkanın bu şeklindeki söylemleri ve Türk Diyanet Vakıf Sen Sendika Genel Merkezinin de bu söylemler karşısında bu güne kadar net tutum takınmaması, üyelerin sesine ve taleplerine kulak tıkaması sebebiyle sendika ile bağımızı koparma kararı almış bulunmaktayız.

Türkiye Kamu Sen’e bağlı olarak kurulmuş olan Diyanet Sen ve Vakıf Hizmetleri İşkolunda faaliyet gösteren Türk Diyanet Vakfı Sen’in Kars’ta ki kurucu üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri bu görevimizi 3 yıl sürdürdük. Arkadaşlarımız ile birlikte özverili çalışmalar yürüttük.

Üzülerek belirtmeliyiz ki bizi bu kararı almaya iten bağlı bulunduğumuzun konfederasyon ve Sendika Genel Merkezinin tutumundan başkası değildir. Çünkü şu anda dünyada olup bitenler Reisi Cumhurumuzun kafasına silah dayayıp ‘Öldürün’ diyenler, Vatikan’da Papa’nın etrafında toplanıp poz verenler ve bu ülkeyi bölüp parçalamak isteyen içerideki dışarıdaki bütün şer odaklarının nasıl bir araya geldiklerine ve bu ülkeyi bölüp parçalamak istediklerine 15 Temmuz’da şahit olduk.

Bu vesile ile ‘İlkemiz önce Ülkemiz’ düsturunu şiar edinmiş Türkiye Kamu Sen ve Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Merkezinin 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak referandumda ‘Hayır’ diyen bu şer odaklarına karşı net ve kesin bir tavır sergilememesinden, tarafını açıkça belli etmemesinden dolayı bu kararı almış bulunmaktayız. Biz de ‘Evet’ diyoruz. “dediler. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler