Türkiye Maarif vakfı ile İşbirliği ve tanıtım protokolü imzalandı

Türkiye Maarif vakfı ile İşbirliği ve tanıtım protokolü imzalandı

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) ve Türkiye Maarif Vakfı arasında eğitim, araştırma, akademik çalışmalar ve raporlamalar ile kültürel alanlarda işbirliği kurulması ve geliştirilmesi amacıyla işbirliği ve tanıtım protokolü imzalandı.

Ercüment DAŞDELEN / KARS MANŞET

KAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu ve Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün’ün katılımıyla gerçekleştirilen protokol kapsamında, Maarif Vakfı ile KAÜ işbirliğiyle Türkiye ve Türk kültürünün tanıtılması, Türkçe’nin yurt dışında öğretiminin yaygınlaştırılması; aynı zamanda eğitim ve araştırma çalışmalarının yürütülmesi gibi faaliyet alanları bulunuyor.

Kafkas Üniversitesi, Vakfın yurt içi ve yurt dışında organize ettiği hizmet içi eğitim çalışmalarına akademik destek sağlayarak, Türkçe öğrenimi ve diğer faaliyetleri destekleyici her türlü basılı yayınlardan Vakıf okulları aracılığıyla yararlanılmasını sağlayacak çalışmalar yürütecek.

turkiye-maarif-vakfi-ile-isbirligi-ve-tanitim-protokolu-imzalandi-(2).jpgturkiye-maarif-vakfi-ile-isbirligi-ve-tanitim-protokolu-imzalandi-(1).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler