Türkiye yağışlı havanın etkisine giriyor

Türkiye yağışlı havanın etkisine giriyor

Meteoroloji, Türkiye'nin yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceğini bildirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yeni haftada hava şöyle:

Meteoroloji, Türkiye'nin yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceğini bildirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkenin doğu kesimlerindeki yağışlara ilave olarak, batı bölgelerimizin Orta Akdeniz'den gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, ülkenin batı kesimlerinde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, doğu kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra Ege kıyıları ile akşam saatlerinden sonra Marmara'da kuvvetli (40-60 km/saat) esecek.

Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden, öğle saatlerinden sonra Ege kıyılarında, akşam saatlerinden sonra Marmara'da kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. Bölgelere göre hava durumu ise şöyle tahmin ediliyor;

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge geneli sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; akşam saatlerinden sonra güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; öğle saatlerinden sonra bölgenin kıyı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esecek.

AKDENİZ: Parçalı zamanla batı kesimleri çok bulutlu, zamanla Isparta ve Burdur çevreleri kısa süreli sağanak yağışlı geçecek

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir ve Ankara ile akşam saatlerinde Çankırı ve Kırıkkale çevreleri aralıklı ve kısa süreli sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra Zonguldak, Bolu ve Düzce ile akşam saatlerinde Karabük çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı, doğusu çok bulutlu, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevreleri aralıklı ve kısa süreli sağanak ve gökgütültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu (Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Igdır, Van ve Hakkari) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Akşam saatlerinden sonra bölge genelinde yağış beklenmiyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

 İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN RAPORU kullan  kullan

 kullan

 kullan

  kullan

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler