TÜRKİYE’DE BİR İLK

TÜRKİYE’DE BİR İLK

TÜRKİYE'DE BİR İLK: KARS'TA VATANDAŞ POLİS AKADEMİSİ KURULDU

TÜRKİYE’DE BİR İLK: KARS’TA VATANDAŞ POLİS AKADEMİSİ KURULDU

 

  KARS – Kars Emniyet Müdürlüğü’nde, Türkiye’de bir ilk olacak “Kars Vatandaş Polis Akademisi” kuruldu. Akademiye müracaat eden vatandaş, polisle birlikte çalışacak ve 1.5 ay sonra mezuniyet törenine katılarak “Kars Emniyet Müdürlüğü Vatandaş Polis Akademisi” diplomasına sahip olacak.

  Emniyet Müdürlüğü Araştırma Geliştirme Büro Amirliği Emniyet Amiri Murat Dağlar’ın projesi Türkiye’de bir ilk olacak ve ilk defa Kars’ta hayata geçecek. Kars’a gelmeden önce uzunca bir süre Amerika’da Polis Akademisi kursuna katılan Emniyet Amiri Murat Dağlar, Kars’a geldiğinde de projeyi Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek’e sundu. Emniyet Müdürlüğü de projeyi ilk olarak Vali Ahmet Kara’ya anlattı. Büyük beğeni toplayan proje daha sonra Emniyet Genel Müdürlüğü’ne sunuldu ve onay alınmasından sonra da Kars’ta hayata geçirildi.

  Bugün Polis Merkezi’nde açılışı yapılacak olan Kars Vatandaş Polis Akademisi ilk olarak basına tanıtıldı. Polisevi’nde düzenlenen kahvaltılı tanıtım toplantısına; Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yücel Sezer, Cemiyetin Genel Sekreteri Burhan Akyıldırım, ulusal basın temsilcileri, yerel gazete sahipleri, muhabirler ve emniyet yetkilileri katıldı.

  Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Kars Vatandaş Polis Akademisi’nin Türkiye’de bir ilk olduğunu ve Kars’ta hayata geçmesinden sonra diğer illere de örnek olmasını beklediklerini söyledi. Zeybek, “Kars Vatandaş Polis Akademisi’yle vatandaş, resmi polis otosuyla Kars şehir sınırları içerisinde devriye gezerek polisiye olayları bizzat görecektir. Ayrıca, polis telsizinde konuşma heyecanı yaşayacaklar ve Özel Harekat Polisinin icra edeceği nefes kesen rehine kurtarma operasyonunu bile seyderecekler. Türk polisinin suçlu mücadelede kullandığı silah, araç, gereç ve teknolojilerini tanıma fırsatını yakalayacaklar. Haftada bir gün iki saat Kars Polisi ile ikramlı, eğlenceli ve aynı zamanda eğitici polisiye derslerine katılacaklar. 1.5 ay sonunda düzenlenecek mezuniyet törenine katılarak ‘Kars Emniyet Müdürlüğü Vatandaş Polis Akademisi’ diplomasının sahibi olacaklar.

Önceki ve Sonraki Haberler