Tuzluca ilçe merkezi taşkına karşı daha emniyetli hale getirildi

Tuzluca ilçe merkezi taşkına karşı daha emniyetli hale getirildi

Devlet Su İşleri (DSİ) Iğdır’da yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

DSİ Bölge Müdürü Mahmut Dündar tarafından yapılan açıklamada; Tuzluca İlçe Merkezini taşkına karşı daha emniyetli hale getiren 9 milyon TL maliyetli Iğdır İlçe Merkezi Taşkın Koruma İnşaatının tamamlandığı belirtildi.

Bölge Müdür Dündar, Proje kapsamında; Tuzluca Deresi üzerinde 2 bin 630 m, Zavotdüzü Deresinde Bin 516 m, Yukarı Mahalle Zavotdüzü Deresinde ise  bin 140 m olmak üzere toplam 5 bin 286 metre kârgir duvar imalatı yapıldığı söyledi. Dündar ayrıca Yukarı Mahalle Zavotdüzü Deresinde 550 m taş tahkimatı imalatı yapılmak suretiyle toplamda 5 bin 836 m dere ıslahı,  5 bin 286 m ferforje imalatının tamamlandığı söyledi.

DSİ Bölge Müdürü Mahmut Dündar, “Tuzluca İlçe Merkezi Taşkın Koruma Tesisinin, Tuzluca ilçesinde taşkın riskini önleyeceği gibi, ıslah güzergâhı çevresinde meydana getirdiği müspet çevresel etki nedeniyle vatandaşlarımızın da yoğun memnuniyetine mazhar olmuş bir projedir. Bu tesislerin yapımı sırasında gösterdikleri iyi niyet ve desteklerinden dolayı vatandaşlarımıza, Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz. Bu yatırımların yapılmasındaki desteklerinden ve bütçe imkanı saplayarak 2018 yılında tamamlamamızı sağladıklarından dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli ve DSİ Genel Müdürümüz Sayın Mevlüt Aydın ‘a en kalbi teşekkürlerimizi arz ediyorum.” dedi.

tuzluca-ilce-merkezi-taskina-karsi-daha-emniyetli-hale-getirildi-(1).jpgtuzluca-ilce-merkezi-taskina-karsi-daha-emniyetli-hale-getirildi-(2).jpgtuzluca-ilce-merkezi-taskina-karsi-daha-emniyetli-hale-getirildi-(4).jpgtuzluca-ilce-merkezi-taskina-karsi-daha-emniyetli-hale-getirildi-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber