Ülkücülerin 10 Ağustos öncesi toplantısı

Ülkücülerin 10 Ağustos öncesi toplantısı

Kars Ülkü Ocakları, 10 Ağustos'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Halk Eğitim Merkezinde bir toplantı gerçekleştirdi.

Ülkücülerin 10 Ağustos öncesi toplantısı

Kars Ülkü Ocakları, 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Halk Eğitim Merkezinde bir toplantı gerçekleştirdi. Programa MHP Genel Başkan yardımcısı İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, MHP Genel Sekreter yardımcısı Abbas Bozyel, MHP’li Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve MHP il ve ilçe teşkilatları katıldı.

MHP’Lİ KAYA; ‘KAĞIZMAN’DA TERÖR ÖRGÜTÜ KAFASINA GÖRE YARGILAMA YAPIYOR’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Atilla Kaya AK Parti hükümetinin ülkeyi ne hale getirdiğini göstermesi için en açık örneğin Kars’ın Kağızman ilçesinde olduğunu söyledi. MHP’li Kaya; bir hatırlatmada bulunarak 30 Mart seçimlerini Kars’ta olduğu gibi Kağızman ilçesinde kazandıklarının ertesi günü ilçenin yangın yerine çevirildiğini hatırlatarak, “İşyerleri basıldı, tahrip edildi, insanlar tehdit edildi. Kars’ta ki yetkilileri aradık, ‘Bunlara müdahale edin’ adamlarda bir çaresizlik hali var onu gördük.” dedi.

Terör örgütünün çıkardığı olaylarda yetinmediğine dikkat çeken Kaya; “Örgüt gelip Kağızman’ın yakınındaki Dibekkaya köyüne çadırını kurmuş ilçeden insanları çağırıyor. Kafasına göre yargılama yapıyor. Gel diyor işte bir kabahat işlemişsin mahkeme edileceksin,  bizim arkadaşlarımızı da buralara götürdüler. Kars’ta ki yetkilileri arıyoruz. Verdikleri cevap şu, ‘Dağ kadrosu ilçeye inmiş şimdide oraya bir çadır kurmuşlar. Orada bu şeyleri yapıyorlar. Peki siz ne yapıyorsunuz diye soruyoruz, diyorki, ‘Sayın milletvekilim Hükümetin politikasını biliyorsunuz. Biz ne yapalım, bizim elimizden bir şey gelmiyor.’ işte memleketin geldiği durum budur.” dedi.

MHP’li Kaya, Kağızman’da böyle oluyorsa Hakkari ve Şırnak ile diğer ilerlideki halin ne olduğunu düşünmek gerektiğini ifade ederek, Cumhurbaşkanlığı seçiminin çok önemli olduğunu vurguladı.

MHP’li Kaya; ‘Ülkücülere Fatiha’yı okumayı bilmez diyenler şimdi kardeşlerim diyor’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Atilla Kaya Recep Tayyip Erdoğan ile onun yandaşlarının milliyetçilerin yükselişini, milletle olan bütünleşmesini engellemek, sabote etmek için çeşitli yol ve yöntemlere başvurmaya başladıklarını söyledi. Kaya; şimdilerde ‘Ülkücü kardeşlerim’ diyenlerin Ülkücüler için ‘Bunlar Fatiha’yı bile okumayı bilmez’ dediklerini hatırlattı.

Milletvekili Kaya; aday Erdoğan’ın Aydın’da yaptığı bir konuşmada Genel Başkanları Devlet Bahçeli’ye bir takım iftiralar ve hakaretlerde bulunduktan sonra, ‘Ülkücü kardeşlerimden destek alırım’ gibi bir takım şeyler söylediğini ifade ederek, “Bizim içimiz de bir takım arkadaşların kafasında soru işaretleri oluşturacak şekilde, ‘Yav siz 40 yıllık bir Ülkücü Milliyetçi hareketsiniz. Siz bir aday bulup çıkaramadınız mı? Diye arkadaşlarımızın içine fitne atıyor.”dedi.

DİNİ İSTİSMAR EDEN ERDOĞAN HERŞEYİ İSTİSMAR EDER

Recep Tayyip Erdoğan’ın istismar etmeyeceği hiçbir değeri olmadığına dikkat çeke Kaya, “Düşünü ki yüce dinimizi ve dince kutsal olan değerlerimizi istismar etmekten çekinmeyen bir adamın istismar etmeyeceği ne olabilir? Her şeyi istismar ediyor.”

Başbakan Erdoğan’ın Ülkücülere kardeşlerim demesinin sinsi bir hamle olduğunu ifade eden Kaya, “Şimdi diyor ki ‘Ülkücü kardeşlerim’ Nereden oldu Ülkücüler senin kardeşin? Sen değimliydin Ülkücüler için ‘Bunlar Fatiha’yı bile okumayı bilmez’ diyen? Sen değimliydin, ‘Bunlar kandan beslenenler’ diyen? Sen değimliydin, ‘Ülkücülerin hayatlarını verdikleri Milliyetçiliği Türk Milliyetçiliğini ayaklarımın altına alıyorum’ diyen? Şimdi hangi yüzle bu ne biçim arsızlıktır.  Hiç utanmadan nasıl Ülkücü kardeşlerim diyebilirsin? Terörist başının karısında dize gelen bir siyasi parti Başbakan olarak en büyük ayıp nedir biliyor musunuz? İmralı’da yatan bebek katili diyor ki ‘Bu iktidar benim sayemde ayakta duruyor. Recep Tayyip Erdoğan’a yapılan darbeden onu ben kurtardım.’ diyor. Bu ayıp sana yeter. Bu ayıplara sahip Erdoğan’a bizden gidecek bir tek oy olur mu? Peki bu adamdan Cumhurbaşkanı olur mu? “diye sordu.

OĞAN; ‘TARAFTARI SANDIĞA GİDEN SEÇİMİ KAZANACAK’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Iğdır Milletvekili Sinan Oğan Bu seçimin kazanının taraftarını sandığa götüren olacağına söyledi.

MHP’li Oğan yaptığı açıklamada, “Kim bu seçimde sandığa giderse seçimi o kazanacaktır. Ogün işim vardı, benim oyumla ne olur? Dememiz lazım neden mi? Bizim adayımız sadece MHP’nin adayı değil aynı zamanda 14 partinin adayıdır. Ama biz diğer partilerde gidecek iyi kötü bir oy alacak gibi düşünürsek kaybederiz.”dedi.

AK Parti ve HDP dışındaki neredeyse Türkiye’nin bütün partilerinin adayı Ekmelettin İhsanoğlu’nun kendi tabanları ve ortak güçlerinin aslında AK Parti’den de ve HDP’den de sayıca çok fazla olduğunu hatırlatan Oğan, “Ama bu seçimi kaybedersek bir tek şunun yüzünden kaybedeceğiz. Sandığa gitmediğimiz için, bu yüzden seçimi kaybedersek mecliste 60 kişi ile birleşip bana atılan yumrukların bir mahallede kıstırılıyor içimizden birine atılmayacağının, bir işyerinde belki fiili yumruk atılarak değil ama zulüm edilerek, ama hakkınız olan yükselmeyi vermeyerek, ama sürgün edilerek siz yarın atılmayacağının garantisi yoktur. Mecliste o manzara gözünüzün önünden gitmesin. O manzara AK Parti’nin bilinçaltının dışa vurumudur. AK Parti gücü eline geçirdiğinde o manzarayı her yerde düşman bellediği rakibine yapar. Biz rakiplerimizi düşman bellemiyoruz. Biz siyaseti düşmanlıklar üzerine yapmıyoruz.”

%50’Yİ EVDE ZOR TUTUYORUM DİYEN BİZİ DÜŞMAN GÖRÜYOR

Oğan, % 50’yi evde zor tutuyorum diyen zihniyetin kendilerini düşman olarak gördüğüne vurgu yaparak, “Yarın çalıştığımız okulda, çalıştığımız devlet dairesinde, iş adamıysanız girdiğiniz ihalede, bindiğiniz otobüste ve yaşamın her alanında o gücü eline geçirenlerin bana karşı kullanmış oldukları linç zihniyetinin yarın her birinizin başına gelmeyeceğinin garantisi yoktur.”şeklinde konuştu.

‘Cenabı Allah, tartıda hile yaptığı için bir kavmin helak edildiğini anlatıyor.’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Atilla Kaya Recep Tayyip Erdoğan’ın adaletin gerçekleşmesine engel olduğunu ve Anayasal suç işlediğini ifade ederek, “Kur’an-ı Kerim’de Cenabı Allah, tartıda hile yaptığı için bir kavmin helak edildiğini anlatıyor.”dedi.

MHP’li Kars programı çerçevesinde çatı aday Ekmelettin İhsanoğlu’na oy istdi. Kaya Karslı seçmenlere Recep Tayyip Erdoğan’ın kutuplaştırıcı bir dil kullandığını anlattı. Erdoğan’ın insanları şucu, bucu diye ayırdığını kendilerinin ise insanların ahlaklarına baktıklarını söyledi. Kaya, “Biz insanların ahlakına bakarız, yetim malı yiyor mu? Yemiyor mu? Devletin hazinesine el uzatıyor mu? Uzatmıyor mu? Yolsuzluğa, rüşvete bulaşmış mı? Bulaşmamış mı? Bunlara bakarız. Başbakan bunları söylesin, söyle bunları! Bunlarla ilgili ciddi ithamlar altındasın. Bunların hesabını vermeden nereye Cumhurbaşkanlığına gidiyorsun!”dedi.

Recep Tayyip Erdoğan’ın hep İslamı göstererek dini değerleri su istimal ederek siyaset yaptığını aktaran Kaya; “İşin doğrusu birazda topluma hakim olan istismara müsait din anlayışını sürekli kullanmak suretiyle iktidarını hep takviye etti.”

Hazreti Muhammed’den (sav) örnek veren Kaya, “Hz. Muhammed (sav) döneminde peygamberimiz bir gün sahabeler ile otururken geçmiş kavimlerle ilgili örnek veriyor. Ve buyuruyor ki ‘Geçmiş kavimler döneminde her hangi biri suç işlediği zaman onun kabilesine bakılırdı. Eğer güçlü zengin büyük bir kabiledense ondan hesap sorulmazdı. Ama kimsesi yok gariban biri ise ondan her türlü hesap sorulurdu.’ Ama diyor İslamın döneminde bu böyle olmayacaktır. ‘Yanlış yapan kızım Fatıma’da olsa onun cezasını önce ben veririm’ şimdi bu Recep Tayyip Erdoğan dini değerlere dem vuruyor. Peygamber ahlakıyla ahlaklanmak, Kur’an ahlakıyla ahlaklanmak diyor ya, işte peygamber ahlakı bu, sen ne yapıyorsun? Senin oğlunla ilgili telefon tepeleriyle ortaya çıkan yolsuzluklar var, hırsızlıklar var, bunlarla ilgili ne yapıyorsun? Bunların üzerine gidilmesine müsaade ediyor musun? Etmiyorsun. Had da bunların üzerine giden savcıları polislerin hepsine operasyon yapıyorsun. Sen adaletin gerçekleşmesine engel oluyorsun, Anayasal suç işliyorsun başka bir şey ama aynı zamanda ahlaken bir çöküşün içerisindesin ve İslamla uyuşmayan bir tavrın içerisindesin. Bunları görmemiz lazımdır.”

Kur’an-ı Kerimde geçmiş kavimlerle ilgili bir çok kıssalar anlatıldığa dikkat çeken Kaya, “Bir ayette aynen şöyle buyuruyor cenabı Allah, tartıda hile yaptığı için bizim kitabımız bir kavmin helak edildiğini anlatıyor. Şimdi yapılanlara bakın, tartıda hile nerde? Bunların yaptıkları nerede? Sıfırla sıfırla para bitmiyor. Çocuklarına bakıyorsunuz, Başbakan’ın geçmişine bakıyorsunuz, geldiği yere bakıyorsunuz ve birde şimdiki mal varlığına bakıyorsunuz. Kendi üzerinde ki mal varlığına değil. Yakın çevresinin üzerinde ki mal varlığına bakıyorsunuz. Dünyanın en zengin başbakanlarından biri olduğu ortaya çıkıyor. Peki bunlar nasıl oldu? Bunların hesabını vermeden o yüce mama sen nasıl gideceksin ey Recep Tayyip Erdoğan?”şeklinde konuştu.  Sümeyya Altıntaş / karsmanset.com

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler