Ulu Camiye Saygısızlığa sessiz kalındı

Ulu Camiye Saygısızlığa sessiz kalındı

Kars'ta 96 yıl önce 280 kişinin Ermenilerce yakıldığı Ulu Camii'nin ihata duvarları, kendini bilmez kişilerce boyalarla harap ediliyor.

Ulu Camiye Saygısızlığa sessiz kalındı

Kars’ta 96 yıl önce 280 kişinin Ermenilerce yakıldığı Ulu Camii’nin ihata duvarları, kendini bilmez kişilerce boyalarla harap ediliyor. Ermenilerin yaktığı insanların kan ve yağ izlerini mihrabında barındıran Camii’nin bugünkü haline bakın Kars kalesi eteklerinde tarihe ışık tutan ulu camii, kendini bilmezlerin eğlencesine dönüştürülüyor.

434 yıldır ayakta duran ulu cami, 4 yıllık restorasyonun ardından şimdi de ihate duvarlarına yapılan boyalı saldırıya tanıklık ediyor Kars, tarihi özellikleri, mimari dokusu, inanç turizmi ve daha onlarca özellikleriyle Türkiye’nin önden gelen kentleri arasında yer alıyor. Özellikle de Kars Kalesi civarındaki inanç turizmi yapılar restorasyon çalışmaları ve yeni düzenlemeler ile turizmin gözdesi haline getirilmeye çalışılıyor. Yapılan uğraşlar ve harcanan paralara rağmen birileri bu güzellikleri göz ardı edip Kars’ın görüntüsünü çirkin yazılarla gölgelemeye çalışıyorlar. Kentin tarihi dokusunu korumakla yükümlü olunması gerekirken boyalarla püskürtülen bu çirkin yazılar kentin dokusunu adeta baltalıyorlar.

Mart ayında da aynı haber yapılmıştı fakat aradan geçen bu zaman zarfında ne yazılar silindi nede yeni yazıların önüne geçilebildi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler