Üniversitelerarası Voleybol turnuvası başladı

Üniversitelerarası Voleybol turnuvası başladı

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ), Üniversitelerarası Voleybol 2'inci Lig Müsabakalarına ev sahipliği yapıyor.

 

Bölgede bayan ve erkek olmak üzere 7 ilin üniversitelerini temsilen öğrencilerin katıldığı müsabakaların favorisi ise Van. 100. Yıl Üniversitesi gösteriliyor. Yaşanan depremin ardından müsabakalara bir süre ara vermek zorunda kalan Van ekibi, bu turnuvaya da prefabrik salonlarda çok iyi şekilde hazırlandıklarını ifade ettiler.
 
Üniversitenin Prof. Dr. Necati Kaya Sporsalonu’nda düzenlenen turnuvaya Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Temsilcisi Münir Kurudirek, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Çitil, Prof. Dr. Mithat Şahin, Prof. Dr. Hidayet Metin Erdoğan, Gençlik Spor İl Müdürü Gürsel Polat, dekanlar, çok sayıda eğitimci ve öğrenci katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından bir konuşma yapan Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Temsilcisi Münir Kurudirek, “Kafkas Üniversitesinin ev sahipliği yaptığı bu organizasyonun üstesinden gelebileceğine hepimiz gönülden inanıyorduk ve hepimiz bugün bu organizasyon için buradayız. Sporun öneminin ön planda olacağı ve kazananın kaybedeni teselli, kaybedenin de kazananı tebrik edeceği müsabakalar olacağını düşünüyoruz.” diye konuştu.
 
Kurudirek daha sonra şunları söyledi:
“Evrensel anlamda da spor; dostluk, sevgi, barış ve kardeşlik duygularına eriştiği bir etkinliktir. Ülkemizdeki sporun hangi durumda olduğu hepinizce malumdur. Ulu Önder Atatürk’ün geleceğimize emanet ettiği siz sevgili gençler; kaybettiğiniz zaman kazanmaya umut edecek, kazandığınız zaman kaybedeni teselli edeceksiniz. Dostça yaşayacaksınız. Esas olarak Kars’ı tanımanız, Kars insanını tanımanız diğer üniversitelerden gelenlerle dostluk köprüleri inşa etmelisiniz. Organizasyonların içindekilerin yapacaklarından inancımız tamdı. Bugün medeni olarak Sağlık Kültür Bakanlığında çalışanlarımıza, Kars il müdürlüğümüze organizasyonları gerçek anlamda tüm misafirperverliğine sahip çıktıkları için federasyonum adına şükranlarımı sunuyorum. Sizlere gönlünüze göre yarışmanızı ama dostluğun kazanması düşüncesinde başarılar diliyorum. Kafkas üniversitesinin ev sahipliğinde Üniversitelerarası 2. Lig voleybol grup birinciliği için Kars’a geldik. 6 bayan, 7 erkek takımının katıldığı organizasyon Kafkas Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek. Organizasyonla ilgili herhangi bir sıkıntımız yok. Başta sayın rektörümüz olmak üzere ev sahipliğini mükemmel bir şekilde yerine getiriyorlar. Sağlık Kültür Daire Başkanlığı ve çalışanlar da üzerlerine düşeni fazlasıyla yerine getirdiler. Başlangıç itibariyle ve devamında da Türk sporuna yakışır Tük sporcusuna yakışır bir mücadele bekliyoruz. Öyle umut ediyoruz ve öyle olacağına inanıyoruz. Bu tür organizasyonların sosyolojik amacı katılan sporcuları kaynaştırmak, dostlukları geliştirmek, sosyalleşmelerini sağlamaktır. Buna katkı yapabilirsek bu organizasyon marifetiyle son derece mutlu olacağız. Evet grup birinciliği. Burada birinci sırayı alan takımlar önümüzdeki yıl üniversiteler arası birincilik faaliyetlerinde mücadele edecekler. Dolayısıyla bizim faaliyetlerimiz, ikincilik, birincilik ve süper lig şeklinde devam ediyor. Burası bir yönüyle de bölgesel üniversitelerin iştirak ettiği, birbirine yakın üniversitelerin iştirak ettiği bir organizasyon. Ben birinci Lig’den ziyade tüm üniversitelerimizin kazandığını düşünüyorum. Dostluk, sevgi, barış adına kazandıklarını düşünüyorum.”
 
Kafkas Üniversitesi Prof. Dr. Sami Özcan ise, “Günümüzde, gelişmişliğin göstergesi bilim ve teknoloji olarak gösterilse de sanat , kültür ve özellikle de spor, gelişmişliğin ve çağdaşlığın en önemli göstergelerinden biri olmanın yanı sarı gelişimin kaçınılmaz unsurlarındandır. Üniversite olarak büyük hedefimiz, “ya eğitim ya spor “ ikilemini, “hem eğitim hem de spor “ birlikteliği şeklinde değiştirmektir. Spor ile eğitimin bir arada değerlendirilmesi, sağlıklı, üreten, güler yüzlü, hoş görülü, verimli ve dinamik bir toplum oluşturmanın yollarından birisidir. Biz sporun toplumun tabanına yayıldığı ve sporu yaşam boyu devam eden bir alışkanlığa dönüştürmüş, şiddetten uzak centilmence bir yaşam biçimi olarak benimsemiş ve örnek spor kültürüne sahip bir Türkiye hedefliyoruz. Amacımız sporu ve spor kültürünü, topluma yaymak ve spor yapmayı toplumda alışkanlık haline getirmektir. Bu tür etkinliklerin bu amaca çok iyi hizmet ettiği kanaatindeyim. Bu nedenle, bu organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkürü borç biliyorum. İnanıyorum ki bu turnuvada, sporcularımız güzel katılımlar paylaşacak ve güzel sonuçlar ortaya çıkacaktır. Bu düşüncelerden hareketle başta Üniversitemiz olmak üzere, Ağrı İbrahim Çeçen, Ardahan, Artvin, Çoruh, Yüzüncü Yıl , Bitlis Eren ve Siirt Üniversitesi’nden katılan tüm sporcu arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.” dedi.
 
Rektör Özcan ayrıca, “Türkiye Üniversite, spor federasyonları tarafından organize edilen 2. Lig Voleybol Müsabakalarına ev sahibi yapıyoruz. 04-08 Aralık 2012 tarihleri arasında aktivasyonlar gerçekleştireceğiz. Tabi ki Kafkas Üniversitesi ev sahipliği olmak üzere bu organizasyonlara eşlik edecek. İnşallah iyi bir organizasyon olur. Tüm Kars halkını, Kars’taki gençleri üniversitemize, kampüsümüze davet ediyorum. Çok zevkli çekişmeli maçlar olacağını tahmin ediyorum. Şimdi tabi ki bölge üniversiteler bunun bir üst aşaması var. Yeniden buradaki başarılı takımlar oraya tekrar bir organizasyon daha gerçekleştirecekler.” şeklinde konuştu.
 
Siirt Üniversitesi Hocası Mustafa Yüksel de, “Biz buradan birinci lige çıkmak için geldik. Geçen yıl üçüncü olmuştuk Akdeniz grubunda. Bu sene takımız daha teknik, daha tecrübeli. Kızlar iddiasız sadece. Tabi biz rakiplerimize saygı duyuyoruz. İyi oynayan kazansın. Üniversite sporunun amacı da bu zaten. Sporun amacı budur. Rakibimiz varsa biz varız, yoksa yokuz.” dedi.
 
Van 100. Yıl Üniversitesi takım kaptanı Hakan Yıldırım Çakar, “Geçen sene biz birinci ligdeydik. Düştük tabi depremden dolayı da biraz sıkıntılarımız oldu. Şimdi takımı toparladık inşallah bu sene de birinci olacağız. Birinci Lige yine biz çıkacağız. Bundan 3 sene öncede biz çıkmıştık birinci lige. Dediğim gibi talihsizlikten düşmüştük. Yani burada favori takım biz gösteriliyoruz. Tabi diğer rakiplerimizi göremedik ama tahmin ediyorum ki burada biz birinci olacağız. Depremden sonra prefabrik evlerde antrenman yapmaya çalıştık. Sıkıntılı oldu ama yapacak bir şey yok. Spor sevdalısıyız biz. Prefabrik salonlarda çalıştık, takımı toparladık ve biz bu işe gönül verdik.” ifadesini kullandı.
 
Van 100. Yıl Üniversitesi oyuncusu Volkan Yeter ise, “Üniversitemizi temsilen turnuvaya katıldık. İlköğretim, lise ve devamında üniversitede voleybol oynuyoruz ve oldukça tecrübeliyiz ama rakiplerimizde çok iyi ekipler. Biz oyun bilgimize güveniyoruz, turnuvaya katılan bütün takımlara başarılar diliyoruz. Takımımız 1. Lig’deydi fakat depremden sonra geçen yıl turnuvalara katılamadık ve 2. Lig’e düştük. Hayırsever işadamının biri prefabrik yer yaptırdı ve biz de o salonda çalıştık. Son bir hafta kala hazırlanabildik ve o antrenmanlarla geldik buralara. Takımımızı son bir haftada toparlayabildik ama temelimiz olduğu için çabuk toparlandık. Kendimize güveniyoruz, favori olduğumuzu düşünüyoruz, tüm rakiplerimize saygı duyuyoruz.” diye konuştu.
 
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Üniversiteler Arası 2. Lig Voleybol Grup Birinciliği için 04-08 Aralık 2012 tarihlerinde oynanacak maçlar, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi erkek voleybol takımları arasında oynanan müsabakayla start aldı. 
 
Müsabakalara Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Erkek-Bayan Voleybol Takımı, Kars Kafkas Üniversitesi Erkek-Bayan Voleybol Takımı, Ardahan Üniversitesi Erkek-Bayan Voleybol Takımı, Artvin Çoruh Üniversitesi Erkek-Bayan Voleybol Takımı, Van 100. Yıl Üniversitesi Erkek-Bayan Voleybol Takımı, Siirt Üniversitesi Erkek- Bayan Voleybol Takımı ve Bitlis Eren Üniversitesi Erkek Voleybol Takımı.
 
KURA SONUCU EŞLEŞEN ÜNİVERSİTELER- BAYANLAR:
1. Ardahan Üniversitesi
2. Ağrı İ.Ç. Üniversitesi
3. Kafkas Üniversitesi
4. 100. Yıl Üniversitesi
5. Artvin Ç. Üniversitesi
6. Siirt Üniversitesi
 
KURA SONUCU EŞLEŞEN ÜNİVERSİTELER-ERKEKLER:
A Gurubu:
1. 100. Yıl Üniversitesi
2. Siirt Üniversitesi
3. Bitlis E. Üniversitesi
4. Ağrı İ.Ç. Üniversitesi
B Gurubu:
1. Ardahan Üniversitesi
2. Artvin Ç. Üniversitesi
3. Kafkas Üniversitesi
 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler