Üniversiteye Toplum Yararına Çalışan Kadınların Kadın Eli Değdi

Üniversiteye Toplum Yararına Çalışan Kadınların Kadın Eli Değdi

İŞKUR tarafından uygulanan Toplum Yararına Çalışma programı kapsamında, Kafkas Üniversitesine toplam 100 kişi tahsis edildi.

İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde, özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan Toplum Yararına Çalışma programı kapsamında, Kafkas Üniversitesine toplam 100 kişi tahsis edildi. Şuan 66’sı kadın 88 kişi üniversitede de çalışmaktadır.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce yürütülen TYÇP kapsamında Üniversitede bünyesinde işe başlayan kadın işçiler, haftada 5 gün çalışarak, aile ekonomilerine katkıda bulunuyor. İşçilerden bir kısmı program kapsamında Üniversite Merkez yerleşkesinin bahçesinde temizlik ve çevre düzenlemesi çalışmalarına katılırken, bir kısmı da çevre düzenlemesi kapsamında baharın müjdecisi çiçeklerin dikim ve bakım çalışmalarını yürütüyorlar.

Proje kapsamında görevlendirilen personelin Üniversitenin fiziki alt yapısının geliştirilmesi konusunda değerli katkıları bulunmaktadır. Üniversite yönetimi proje kapsamında yapılan çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, proje kapsamında Üniversiteye bu iş gücünün sağlanmasında öncülük eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakını Ahmet Arslan’a, Kars Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey'e, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın'a ve İş Kur İl Müdürü Yusuf Bulut ve ekibine değerli katkılarından ötürü teşekkürlerini ilettiler.​

universiteye-toplum-yararina-calisan-kadinlarin-kadin-eli-degdi-(1).jpguniversiteye-toplum-yararina-calisan-kadinlarin-kadin-eli-degdi-(2).jpguniversiteye-toplum-yararina-calisan-kadinlarin-kadin-eli-degdi-(3).jpguniversiteye-toplum-yararina-calisan-kadinlarin-kadin-eli-degdi-(4).jpguniversiteye-toplum-yararina-calisan-kadinlarin-kadin-eli-degdi-(5).jpguniversiteye-toplum-yararina-calisan-kadinlarin-kadin-eli-degdi-(6).jpguniversiteye-toplum-yararina-calisan-kadinlarin-kadin-eli-degdi-(7).jpguniversiteye-toplum-yararina-calisan-kadinlarin-kadin-eli-degdi-(8).jpguniversiteye-toplum-yararina-calisan-kadinlarin-kadin-eli-degdi-(9).jpguniversiteye-toplum-yararina-calisan-kadinlarin-kadin-eli-degdi-(10).jpguniversiteye-toplum-yararina-calisan-kadinlarin-kadin-eli-degdi-(11).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler