Ünlü Yönetmenler SERKA Film Yarışmasını Değerlendirdi

Ünlü Yönetmenler SERKA Film Yarışmasını Değerlendirdi

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen “Tarımsal ve Hayvansal Ürünler” temalı Kısa Film Yarışması’nda, Abdulvahap Sarıaltın’ın yönetmenliği yaptığı “Emeğin Hikayesi” adlı film birincilik ödülüne layık görüldü.

Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinde faaliyet yürüten Serhat Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen “Tarımsal ve Hayvansal Ürünler” temalı 5.Kısa Film Yarışması sonuçlandı.

Yönetmen Reis Çelik’in başkanlık ettiği ve yönetmenler Atalay Taşdiken ile Mahmut Fazıl Coşkun’dan oluşan jüri heyeti, “Tarımsal ve hayvansal ürünlerin insan hayatındaki önemi ve bölge illerindeki ekonomik değerini” ortaya koymak amacıyla düzenlenen yarışmaya başvuran filmleri değerlendirdi.

Yapılan değerlendirme sonucunda, Yönetmenliğini Abdulvahap Sarıaltın’ın yaptığı Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde çekilen “Emeğin Hikayesi” adlı film birincilik ödülüne layık görüldü.

Yönetmen Mahir Çilali’nin Ardahan’ın Çatalköprü köyünde çektiği “Ardahan’ın Gizli Yüzü” filmi ikincilik ödülü kazanırken, Yönetmen İbrahim Süleymanoğlu’nun Kars’ın Boğatepe köyünde çektiği “Kuşaktan Kuşağa 140 Yıllık Tad” adlı filmi de üçüncü oldu. Ardahan’ın Posof ilçesinde çektiği “Kırmızı” adlı filmiyle Yönetmen Serpil Sönmez de mansiyon ödülüne layık görüldü.

Yarışmada birinciye 7 bin, ikinciye 5 bin, üçüncüye 3 bin ve mansiyona da 1.000 TL ödül verildi.

SERKA tarafından düzenlenen 5.Kısa Film Yarışması’nın sonuçları, Kars Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törenle açıklandı. Törene Jüri Heyeti Reis Çelik, Atalay Taşdiken ve Mahmut Fazıl Coşkun, SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu ile film yönetmenleri ve sinemaseverler katıldı.

Törende konuşan Yönetmen Reis Çelik, “Bu genç insanlar yarın senin ürettiğin bölgenin kazını, tereyağını, balını anlatan bir filmin, reklamın ya da fotoğrafın içinde yer alacak. Üretiyorsunuz ve bunları ürettiğiniz zaman da amacınıza da ulaşmış oluyorsunuz. Serhat Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen bu film yarışmasındaki filmler bana çok sempatik geldi. Filmlerde çok güzel çabalar var. Filmleri biraz daha geliştirdiklerinde artık hikâyelerini anlatmaya başlayacakları birer filme dönüşecekleri işaretini veriyorlar” dedi.

Konuşmaların ardından film gösterimleri yapıldı ve dereceye girenlere Jüri Heyeti ve SERKA Genel Sekreteri Kapu tarafından ödülleri verildi.

unlu-yonetmenler-serka-film-yarismasini-degerlendirdi-(1).jpgunlu-yonetmenler-serka-film-yarismasini-degerlendirdi-(2).jpgunlu-yonetmenler-serka-film-yarismasini-degerlendirdi-(3).jpgunlu-yonetmenler-serka-film-yarismasini-degerlendirdi-(4).jpgunlu-yonetmenler-serka-film-yarismasini-degerlendirdi-(5).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler