Uzmanlardan İşverenlere Uyarı

Uzmanlardan İşverenlere Uyarı

Uzmanlar, iş ilanlarının hazırlanmasında yapılan yanlışların işverenlerin aradığı yeteneği kaçırmalarına sebep olabildiğini belirterek “2-3 farklı kişiye dağıtılması gereken iş yükünün gerektirdiği özellikler tek bir kişide aranabiliyor” dediler.

İş arayanların ilanlarda birçok farklı yetkinliğin bir arada olmasından şikayet ettiklerini belirten Uzmanlar, özellikle bilişim alanındaki iş ilanlarında aranan özellikler fazla abartılı olabildiğini söylediler. 2-3 farklı kişiye dağıtılması gereken iş yükünün gerektirdiği özellikler tek bir kişide aranabildiğini bildiren Uzmanlar, “Farklı yazılım yetkinliklerine ek olarak grafik tasarım ve sosyal medya yönetimini de kapsayan iş tanımlarının yer aldığı ilanlar azımsanmayacak kadar fazla” dediler.

İş ilanlarında aradığı özelliklere değinen Uzmanlar, her bireyin yetkin olabileceği işlerin sayısının sınırlı olduğunun altını çizerek, “Çok sayıda farklı yetkinlikleri tek ilanda gören adaylar bu ilanlara başvurmaktan çekinebiliyor. Bu da işverenlerin aradığı yeteneği kaçırmalarına sebep olabiliyor” şeklinde konuştular.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler