Vali Deniz, Müdürlerle Bir Araya Geldi

Vali Deniz, Müdürlerle Bir Araya Geldi

Vali Ahmet Deniz, “Ardahan Eğitimde Nitelik Kazanıyor” projesi kapsamında il merkezi ve ilçelerde Milli Eğitim’e bağlı okul ve kurumların müdürleri ile toplantı yaptı.

Valilik konferans salonunda bir araya geldiği okul müdürlerine yönelik konuşan Vali Deniz, “Bir ülkenin gelişmesinde, kalkınmasında en büyük faktör eğitimdir. Bu nedenle sürekli olarak okullarımızı ziyaret ediyoruz, öğretmen ve öğrencilerimizle sohbetler yapıyoruz. Günümüzde bilgiye sahip olan, sahip olduğu bilgiyi teknolojiye çeviren ülkeler, hızlı bir şekilde diğer ülkelerin önüne geçmektedir. Kalkınma ve gelişme anlamında nereye gidersek gidelim, yolumuz eğitime çıkıyor. Ardahan'da eğitim sorununu çözmemizin önünde baktığımız zaman çok büyük sorunlar bulunmamaktadır. Öğretmenlerimiz asil, birleştirilmiş sınıflarımızı yok denilecek kadar azalttık ve okullarımızın fiziki şartları artık daha iyi. Sınıf mevcudu ve fiziki yeterlilikler anlamında ilimizin okulları artık en kaliteli okullarla yarışabilecek düzeydedir” dedi.
 
İlin eğitim de ki başarısını yükseltmek amacıyla başlattıkları “Ardahan Eğitimde Nitelik Kazanıyor” projesinden bahseden Vali Deniz, “Hayata geçirdiğimiz bu proje ile ilimizin eğitim kalitesini yükseltmeyi amaçlamaktayız. Proje kapsamında sürekli olarak okul ziyaretlerinde bulunuyoruz. Eksiklerimiz neler, öğrencilerimizin daha fazla başarı elde edebilmeleri için neler yapılması gerekir diye araştırmalar yapıyoruz. İdareci, öğretmen, öğrenci ve velileri işin içerisine katarak hep birlikte bir atılım yakalayabilirsek eğer, bir kaç yıl içerisinde bu projemiz de olumlu sonuçlar verecektir. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları da devam etmektedir. Bu kurslar öğrencilerimizin sınavlara hazırlanması anlamında çok önemlidir. Zaman zaman biz de kursları ziyaret ediyoruz ve öğrencilerimizin durumunu gözlemliyoruz. Okul müdürlerimiz de bu kursların ilerleyişi konusunda duyarlı olmalıdırlar ve kursların devamının sağlanması anlamında duyarlılık göstermelidirler” diye konuştu.
 
Erken evlilikleri önlemek amacıyla başlatılan “Hayallerini söndürme” projesinden de bahseden Vali Deniz, “Proje ile erken evlilikleri önlemeyi amaçlamaktayız. Bu anlamda köy ziyaretlerinde bulunuyoruz ve ailelerle toplantılar gerçekleştiriyoruz. Okul müdürlerimiz de görev yaptıkları köylerde ailelerle sürekli diyalog halinde olarak, onların bilinçlendirilmesi anlamında duyarlı davranmalıdırlar” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler