Vali Deniz Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bıraktı

Vali Deniz Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bıraktı

Ardahan’da, Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri, toprağın karla kaplanması nedeniyle yem bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.

Yemleme çalışmalarına Ardahan Valisi Ahmet Deniz ile Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Temel Şimşek de katıldı. Orman ve Su İşleri Ardahan Şube Müdürlüğü ekipleri, kar yağışı ve soğuk havada doğada yiyecek bulmakta güçlük çeken yabani hayvanlara yönelik bugün merkeze bağlı Yalnızçam köyü merası ile Uğurludağ ormanlarında yemleme çalışma yaptı.
Yaban hayvanları için kar üstüne buğday serpen Vali Deniz, nesli tükenmekte olan nadir türlerin korunmasının insanların çabası ile mümkün olacağını vurguladı. Vali Deniz, ’’Arkadaşlarımız tarafından yapılan bu çalışma ile kışın en sert geçtiği bu dönemlerde yaban hayvanlarını en azından karınlarını doyuruyorlar. Doğadaki denge çok önemli, Rabbimiz yaratırken bir denge üzerine yaratmış. Onun için doğada yaşayan bütün canlıların yaşaması için insan olarak bizler üzerimize düşen görevi yerine getirmemiz lazım. Doğanın güzelliği ve muhteşemliği bu türlerle mümkündür. Nesli tükenmekte olan nadir türlerin korunması ancak insanların çabası ile mümkündür. İnsan doğayı severse mutlu olabilir ve doğaya saygı duymadan mutlu olmak mümkün değil.’’ dedi.
Karacalar için ormanlık alana ot bırakan Vali Deniz, "Kışın bazı hayvanlar aşırı kar yağışı dolayısıyla yem ve yiyecek bulmakta sıkıntı çekiyorlar. Onun için açlık tehlikesiyle karşı karşıyalar ve maalesef bazıları hayatını kaybediyor. Burada arkadaşlarımız kış aylarında hayvanların ihtiyacı olan yem ve beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için doğaya ot, yem ve sakatat bıraktık. Bu çalışmalarımız ekolojik dengeyi sağlayacaktır. Doğaya saygı duymamız lazım. İnsanlık görevimizi yapmamız lazım. Bu insanımızın mutluluğu için de geçerlidir. Doğaya sahip çıkarsak ekolojik denge bozulmamış olur. Bozulmayan bir doğada insanımızda huzurlu ve mutlu olur. Doğanın güzelliği bu türlerle mümkün. İnsan doğayı severse, doğayı yaşatırsa mutlu ve huzurlu olur." şeklinde konuştu.
Yaban hayatı için 6 ton yem ayırdıklarını belirten Deniz, aynı zamanda bölgede kaçak avcılığın önlenmesi için denetimlerin aralıksız sürdüğünü sözlerine ekledi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler