Vali Doğan Müteahhit ve İşadamlarına Seslendi: “Garantisi Benim”

Vali Doğan Müteahhit ve İşadamlarına Seslendi: “Garantisi Benim”

Kars Valisi Rahmi Doğan, Müteahhit ve İşadamlarına seslenerek, "Kars'ta terör yok, garantisi benim." dedi.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Kars’ın Cazibe Merkezi olmasının ardından Kars’ta yapılacak yatırımlar hız kazanmaya başladı. Kars Valisi Rahmi Doğan başkanlığında yapılan toplantılarda neler yapılabilir? kaç kişi istihdam edilebilir? kimin üzerine ne gibi görevler düşecek gibi konular ele alınıyor.

Düzenlenen toplantıların bir yenisi ise bugün Valilik Makam2’de Kars Valisi Rahmi Doğan’ın başkanlığında 20’ye yakın yatırımcı işadamlarının da katılığı Organize Sanayi Bölgesinde yer tahsis görüşmeleri oldu. Toplantı öncesi Vali Doğan gazetecilere açıklama yaparak, “4 bin 400’den başlayıp 8 bine kadar olan parsellerimiz var. Bizim şuan birinci Organize Sanayi Bölgesindeki boş alan yerlerine gerçek yatırımcı bulmaya çalışacağız. Yaklaşık 4,5-5 saatlik bir toplantı olacak. Yatırımcılara belirli saatler verildi. Zamanı gelen yatırımcı burada 10-15 dakikalık sunumunu yapacak ve sunum sonunda bizde kararımızı vereceğiz.” dedi. 

Kriterleri de dile getiren Vali Doğan, “Kim çok istihdam oluşturacaksa, kim yatırımını hızlı yapacaksa, kim ciddi yatırımcı ise onlara bakacağız. Bizim kriterimiz belli, açık ve net. Yatırım yapmak isteyen adamla beraber yürüyeceğiz, beraber koşacağız. Yatırım yapmak istemeyen; görüntü, reklam, twitter, facebook gibi o türden yerlere resim arayan adamlarla işimiz yok. Çalışacak adamla işimiz var.” şeklinde konuştu. 

Sadece Kars’tan talebin değil il dışından da talebin olduğunu belirten Vali Doğan, “Bu yeni bir uygulama. Bugüne kadar Ankara’da dosya üzerinden karar veriliyordu, ama talebin fazla olmuş olması, müteşebbis heyet hep beraber geçen günkü toplantıda karar verdik; yatırımcı ile biz bizzat yüz yüze görüşelim istedik. Bize anlatsın, sonra kararlarını verelim istedik. Doğru yatırımcıyı bulmaya çalışıyoruz. Yani burada işin esası; doğru yatırımcı, gerçek yatırımcı, yatırım yapmak isteyen adamı bulmaya çalışıyoruz. ‘Kredi alayım, arka taraftan başka bir yerimiz olsun sonra bakarız, Türkiye’de farklı gelişmeler oluyor’ mantığında olanla işimiz yok. Derler ya; ‘Devletten alacağın varsa ilk günden al vermekten vazgeçebilir, vereceğin varsa son gün almaktan vazgeçer’ öyle bir şey yok bizde. Adam gelecek projesini anlatacak bize bakacağız, dinleyeceğiz ve kararımızı vereceğiz. Yatırım yapmak isteyene yer çok. Allaha şükür her tarafta yerimiz var. Yeter ki yatırım gelsin, yapacağız.” ifadesini kullandı.

Bu yerlerin daha önce tahsislerinin yapıldığını ancak yatırımlar yapılmadığı için tahsislerini iptal ettiklerini belirten Vali Rahmi Doğan, “‘Madem yatırım yapmadınız sizden buraları alıyoruz dedik’ ve aldık. Şimdi yeni yatırımcıya bunları vereceğiz.” dedi.

Öte yandan bir gazetecinin Kars Şehir Stadyumunu üstlenen firmayı örnek göstererek, “Yatırım yapmak isteyen işadamları veya müteahhitler stadyumu yapan firma gibi terörü bahane etmeyeceğinin garantisini verecek miyiz?” sorusu üzerine Vali Rahmi Doğan, “İlimizde terör olmadığının garantisi benim, her yerde geziyorum. İşte gördüğünüz gibi, Kars’ta terör olsa bu adamlar gezer mi?” yanıtı verdi.

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü Filiz Çalış ise aynı soruya, “Terörü bahane edenler oldu, ek süre isteyenler oldu ama biz iptal ettik.” dedi.

Vali Doğan ise, “Bizde öyle terör-merör yok kardeşim, ne terörü. Öyle terör-merör yoktur bizim memleketimizde. Her tarafı iyidir, sıkıntı yok.” dedi.

Vali Rahmi Doğan'ın başkanlığında Valilik Makam2 Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars İl Genel Meclis Başkanı Necati Dallı,Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Fahri Ötegen, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü Filiz Çalış ve Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Sangu ve 20’ye yakın işadamı katıldı.

vali-dogan-muteahhit-ve-isadamlarina-seslendi-“garantisi-benim”-(1).jpgvali-dogan-muteahhit-ve-isadamlarina-seslendi-“garantisi-benim”-(2).jpgvali-dogan-muteahhit-ve-isadamlarina-seslendi-“garantisi-benim”-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler