Vali Doğan: PKK'nın Ülke Genelinde Beli Kırılmıştır

Vali Doğan: PKK'nın Ülke Genelinde Beli Kırılmıştır

Gaziler onuruna verilen yemek sonunda konuşan Kars Valisi Rahmi Doğan, PKK'nın ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da belinin kırıldığına işaret etti.

Kars’ta 19 Eylül Gaziler Günü kutlama etkinlikleri kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Vali Rahmi Doğan’ın ev sahipliğinde gazi ve yakınları onuruna yemek verildi.

Kafkas Üniversitesi Nihat Bayşu Konukevinde düzenlenen programda, Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, 14 Mkz. Piy. Tug. Kom Vekili Tank Albay Ali Fuat Arıkan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Acay ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kars Şube Başkanı Yüksel Öztürk, gazi ve yakınları ile ayrı masalarda oturak sohbet ettiler. Kuran-ı Kerim tilaveti okunmasına müteakiben yenilen yemeğin ardından Kars il Müftüsü Mehmet Genç tüm şehitler için dua okudu.

VALİ DOĞAN: “PKK'NIN ÜLKE GENELİNDE OLDUĞU GİBİ KARS’TA DA BELİ KIRILMIŞTIR”

Gaziler onuruna verilen yemek sonunda konuşan Kars Valisi Rahmi Doğan, şehit yakınları, gaziler ve yakınları ile her fırsatta bir araya geldiklerini varsa sıkıntıları çözmek için çalıştıklarını söyledi.

Konuşmasında bu vatanın bekası için şehit ve gazilere minnet duyduklarını da söyleyen Vali Doğan, PKK'nın Ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da belinin kırıldığına işaret etti.

İç ve dış düşmanlara karşı savaş veren Türkiye'nin önemli süreçlerden geçtiğinin de altını çizen Vali Rahmi Doğan, "Ülkemizin Güney sınırların öte yanında haritalar yeniden çiziliyor. Ülkemizin içerisinde de PKK, uluslararası güçlerin maşası olarak güvenlik güçlerimize, devletimize ve milletimize karşı saldırılarına devam ediyor. Çok şükür Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en güçlü olduğu bir dönemde bu sorunlarla bu ıstıraplarla karşı karşıyayız. Çok güçlüyüz çünkü 3-4 cephede birde mücadele etmek zorundayız. Suriye'deki durum ortada ve Irak problemini, bir Kürdistan problemi karşımıza çıkarttılar. PKK saldırılarına devam ediyor, PKK'nın Kars'ta olduğu gibi ülke genelinde artık beli kırılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ordusu, güvenlik güçleri ile güçlüdür, gereken cevabı da aldılar, bundan sonra da alacaklardır. Tavsiyemiz şudur ki bir an önce yanlıştan dönsünler, gelsinler güvenlik güçlerine teslim olsunlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin adaletine teslim olsunlar.” Dedi.

MİLLETVEKİLİ BEYRİBEY: “ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERİMİZE HİZMETTE KUSUR EDERSEK ALLAH BİZLERE SORAR”

AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey de yaptığı konuşmada, üzerinde yaşadığımız toprakları canlarını ortaya koyarak bize vatan olarak armağan eden şehit ve gazilere minnet duyduklarını söyledi.

Konuşmasında, ‘Şehit yakınları ve gazilerimize hizmette kusur edersek Allah bizlere sorar” diyen Beyribey: “Bayrağı var eden şey, üzerindeki al renk olan şehitlerimizin kanıdır. Topraklarımızın sınırları şehitlerimizin kanıyla çizilmiştir. Biz şehit yakınları ve gazilerimize hizmette kusur edersek Allah bizlerden sorar. Gazilerimiz, şehitlerimizin bizlere emanetidir. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız sizlerle övünüyor. Tabiî ki bizler de sizlerle övünmekteyiz. Hepimiz sizlerle gurur duyuyoruz. Allah sizlerin yedi ceddinden razı olsun. Acılarınızın acılarımız, sıkıntılarınızın sıkıntılarımız olduğunu bilesiniz. Vatanı olmak öğle kolay değildir. Kars, son birkaç yüzyılda bir buçuk milyon şehit vermiştir. Kars böyle bir vatandır. Bizler şehit yakınları ve gazilerimizin her zaman yanında olmaya devem edeceyiz” ifadelerini kullandı.   

vali-dogan-pkknin-ulke-genelinde-beli-kirilmistir-(1)-001.jpgvali-dogan-pkknin-ulke-genelinde-beli-kirilmistir-(2)-001.jpgvali-dogan-pkknin-ulke-genelinde-beli-kirilmistir-(3).jpgvali-dogan-pkknin-ulke-genelinde-beli-kirilmistir-(4).jpgvali-dogan-pkknin-ulke-genelinde-beli-kirilmistir-(5).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler